Cauta

Radu Stroe isi trage 3.000 de bodyguarzi!

Acum, sincer vorbind, locul jandarmilor este pe strada, acolo unde sa ii ajute pe politisti la asigurarea ordinii publice. Asa ca trimiterea lor in patrulare prin cartierele marginase ale marilor orase nu poate sa fie decat o initiativa laudabila.

Radu Stroe are propriile socoteli cu reorganizarea Jandarmeriei
Jandarmii vor fi inlocuiti la paza obiectivelor cu agentii unor firme particulare

Lucrurile capata totusi alte conotatii daca luam in calcul ca promotorul unei  asemnea „revolutii” in strategia de siguranta nationala este nimeni altul decat Radu Stroe. Cel care, aflat pe ultima suta de metri a mandatului sau de ministru de Interne, face presiuni de-a dreptul desantate pentru a scoate efectivele de jandarmi de la paza a zeci de obiective, multe dintre ele de interes national. Insa ceea ce a trezit cel mai mult atentia structurilor de informatii este agitatia fara precedent de pe piata firmelor de paza, unde deja se fac interventii  pentru a prinde un loc pe „lista lui Stroe”. Pentru ca, prin „reorganizarea” precipitata a Jandarmeriei, actuala conducere a MAI vine cu o oferta de nerefuzat  pentru firmele de casa: 3.000 de posturi de agenti de paza. Locuri bine platite, ca doar miliardele or sa vina tot de la buget …

Reorganizari perverse

Insusi ministrul de Interne a anuntat ca prioritatea sa absoluta din acest an o reprezinta reorganizarea Jandarmeriei, DGIPI si DGA. In ceea ce priveste situatia celor din urma, „National” a dezvaluit deja ca Radu Stroe urmareste de fapt „destructurarea” acestora, nemultumit atat de faptul ca nu a reusit sa si le subordoneze total, dar mai ales ca ofiterii de informatii de la respectivele structuri si-au cam bagat nasul in unele „oaze” de evaziune fiscala din Ilfov si Portul Constanta. Iata insa ca, pana la atacul decisiv asupra ofiterilor sub acoperire, Stroe umbla cu japca la organigrama Jandarmeriei Romane, unde incearca retragerea in mars fortat a militarilor care asigura paza unor obiective importante. Repet, ideea nu este deloc rea, dar maniera hei-rupista in care se incearca ridica mari semne de intrebare privind bunele intentii ale ministrului de Interne. Mai ales ca suspiciunile serviciilor de informatii au fost serios alimentate de „deschiderea sesiunii de inscriere” a unor puternice firme de paza pentru a prinde o felie cat mai mare din „tortul” pus pe masa Radu Stroe.

S-a format primul cartel

Astfel, conform calculelor unor patroni de firme de securitate extrem de influenti, ar fi vorba de eliberarea a aproape 3.000 de posturi. Iar contractele aferente sunt de-a dreptul uriase. Mai ales ca multe dintre obiective sunt de interes national si, drept urmare, platite ca atare. Ca sa nu mai vorbim ca, fiind vorba de companii de stat, banii ar veni tot de la buget, asa ca „ungerea” parghiilor ministeriale ar asigura colectarea fara griji a sumelor aferente. Insa cum deja s-a conturat un veritabil „cartel” de cinci firme care ar fi in carti sa le ia locul jandarmilor, urmand sa incaseze ei banii, in timp ce Jandarmeria va fi pusa sa le asigure sprijinul necesar, concurenta a si tras un semnal de alarma cu  privire la cei 3.000 de bodyguarzi. Astfel ca, pana sa primeasca „blagoslovirea” MAI, „tunul” pregatit in mare taina ar putea fi „afurisit” de procurorii anticoruptie.

Ultimele stiri

  • Cum se ţine postul negru în Vinerea Mare 2024. Rugăciunea pe care e bine să o rostești
  • Ce pensie va încasa Klaus Iohannis peste doar câteva luni. Românii care au muncit o viaţă întreagă doar visează la o astfel de „recompensă”
  • Prima noapte de distracţie la Mamaia, în sezonul estival 2024. Cum au petrecut tinerii în cluburile de fiţe
  • Bilanț cumplit după surparea unei autostrăzi, în China. Numărul morților a crescut la 36/Sunt zeci de răniți
  • Tradiţii şi obiceiuri de Joia Mare, înainte de Paştele 2024. De ce nu se lucrează în această zi
  • Incident înspăimântător în Capitală! Brațul unei macarale a căzut peste o mașină parcată
  • Pandemia a trecut, „sechelele” rămân! AstraZeneca recunoaște că vaccinul său are un efect secundar grav
  • Sebastian Burduja îl critică pe Nicușor Dan pentru refuzul de a avea o debatere: „E o lipsă de respect”
  • Veste despre recalcularea pensiilor, de la cel mai înalt nivel. Ce s-a întâmplat cu 99,9% dintre dosare
  • Comunicat de presă Comuna RADOVAN
  • Exit mobile version