Cauta

PREȚUL LIBERTĂȚII: PUS DE GHIȚĂ SĂ MUȘTE DIN PSD!

”Cel mai căutat român”, miliardarul ”fugar” Sebastian Ghiță își face siesta în locațiile de fițe din Sinaia. Acolo unde convoacă deja la câte o șuetă informativă tot mai mulți dintre cei aflați, de atâta amar de vreme, ce este drept, în solda sa… Cea achitată cu o generozitate într-adevăr remarcabilă, fie pe persoană fizică sau din fondurile operative ale sistemului care pe urmă s-a jurat că s-ar fi lepădat de el. Ce este drept, demonstrând că a învățat ceva după căderea de pe soclul de ”răsfățatul serviciilor”, Sebastian Ghiță a luat-o de această dată pas cu pas…

Așa că, momentan cel puțin, cei convocați la apel fac parte exclusiv din eșaloanele inferioare ale instituțiilor și structurilor statului român. Numai că apropierea vertiginoasă a nebuniei electorale de anul viitor precipită planul lui Sebastian Ghiță de a își recăpăta cu totul libertatea de mișcare. Nu doar pe Valea Prahovei… Așa că omul care totuși l-a ”ejectat” din SRI pe chiar ”creatorul” său Florian Coldea a început să arunce pe masa de joc electorală ”așii” păstrați până acum, cu maximă discreție, în mâneca de om care, oricât s-ar dezminți, a contribuit însemnat la apariția ”fenomenului AUR”…

”Bătrânul” Cosma, la AUR!

Mai zilele trecute, la adăpostul descinderii liderilor centrali ai propriului partid pe Valea Prahovei, ” bătrânul baron” Mircea Cosma a declanșat și el procedurizarea candidaturii electorale. Dar una paralelă față de cea oficială… La ceas de seară, după tradiționala masă de rămas bun, Mircea Cosma având grijă să transmită, atât cât ”să se audă”, că ”pus în fața deciziei centrale” de sprijinire a unor alți candidați în ”județul meu”, atunci va fi și el nevoit să nu stea cu mâinile în sân. Astfel că, documentarea întâlnirii celei de taină de la ”buza” Ploieștiului, i-a făcut pe inițiații sistemului să ajungă la concluzia că Mircea Cosma nu doar că nu se va retrage din viața politică, dar chiar va candida pentru un nou mandat în fruntea Consiliului Județean Prahova. Sau barem la Primăria Municipiului Ploiești. Dar nu din partea Partidului Social Democrat! Ci a Alianței pentru Uniunea Românilor – AUR!

Reacție în lanț!

Acum, desigur că familia Cosma, de la seniorul Mircea, juniorul Vlad și bătăioasa Andreea sunt de departe unele dintre cele mai mediatizate victime ale grobianismului de-a dreptul stalinist al procurorului Mircea Negulescu ”Portocală”. Cu tot cu șeful său ”sclipici”, Lucian Onea. Și nu ne referim aici neapărat la vinovăția sau nevinovăția lor. Ci strict la metodele prea ca la țară de interogare.

Numai că, dincolo de condamnările sau achitările din dosarele familiei Cosma, numele ”bătrânului” Mircea încă impune respect. Și dacă nu neapărat electoratului sau actualului val de lideri politici care au luat cu asalt Palatul Victoria după ”prigoana DNA”, cel puțin ”tătucilor” din teritoriu. Acolo unde politica ”la firul ierbii” se face oricum cu totul altfel decât la chermezele de prin Capitală.

Iar dacă un veteran cu ”meciuri în picioare” ca ”bătrânul” Mircea Cosma își ”bagă coada” în viitoarele alegeri, această revenire în forță ar putea declanșa o adevărată ”reacție în lanț”. Mai ales printre politicienii din ”vechea gardă” care nu doar că nu au mai prins locuri în noile garnituri de guvernare, dar nici măcar nu mai sunt luați în seamă atunci când vor să mai potolească și ei ”foamea de funcții” a propriilor ”țucălari de casă”.

Așa că nu este greu de priceput de ce Mircea Cosma va alege să schimbe tabăra, dacă va primi și în continuare ”flit” cu dorita sa candidatură.

Ghiță, te-aștept diseară la portiță!

Însă a merge pe mâna unui politician ”învechit” ca Mircea Cosma se poate dovedi, totuși, un pariu riscant pentru Sebastian Ghiță. Cel care, după ce a părăsit autoimpusul ”arest la domiciliu” în vila din Belgrad și chiar și exilul din stațiunea sârbă unde  a petrecut câteva luni, ocupând ultimele două etaje ale hotelului unei luxoase stațiuni sârbe, uite că poate să respire acum aerul curat din Sinaia.

Numai că, totuși, încă iese la plimbare cu celebra șapcă de care nu s-a despărțit la Belgrad zdravăn trasă peste ochi când iese din locație…

Așa că ”Ghiță” încă se teme că ar putea fi chemat oricând ”la portiță”, dacă nu respectă partea sa din ”protocolul de eliberare”…

Ultimele stiri

  • Cum se ţine postul negru în Vinerea Mare 2024. Rugăciunea pe care e bine să o rostești
  • Ce pensie va încasa Klaus Iohannis peste doar câteva luni. Românii care au muncit o viaţă întreagă doar visează la o astfel de „recompensă”
  • Prima noapte de distracţie la Mamaia, în sezonul estival 2024. Cum au petrecut tinerii în cluburile de fiţe
  • Bilanț cumplit după surparea unei autostrăzi, în China. Numărul morților a crescut la 36/Sunt zeci de răniți
  • Tradiţii şi obiceiuri de Joia Mare, înainte de Paştele 2024. De ce nu se lucrează în această zi
  • Incident înspăimântător în Capitală! Brațul unei macarale a căzut peste o mașină parcată
  • Pandemia a trecut, „sechelele” rămân! AstraZeneca recunoaște că vaccinul său are un efect secundar grav
  • Sebastian Burduja îl critică pe Nicușor Dan pentru refuzul de a avea o debatere: „E o lipsă de respect”
  • Veste despre recalcularea pensiilor, de la cel mai înalt nivel. Ce s-a întâmplat cu 99,9% dintre dosare
  • Comunicat de presă Comuna RADOVAN
  • Exit mobile version