Cauta

PREDOIULE, VEZI CĂ ȘI ĂSTA FUGE ÎN BARI!

”Sper ca Poliția italiană să îl localizeze și aresteze cât mai repede cu putință sau mă rog, autoritățile din Italia, cât mai repede să o facă până să ajungă dânsul să se predea acolo unde vrea să se predea. Pentru că este limpede tendința de comportament  a celor care pleacă, ei încearcă să se predea în raza unor curți de apel care au o jurisprudență favorabilă celor care solicită respingerea procedurilor de extrădare”.

Pledoaria unui Cătălin Predoiu resemnat și preferând, ca de fiecare dată în longeviva sa carieră politică, să fie pus în fața faptului împlinit pentru a avea astfel justificarea perfectă pentru starea de ”dolce far niente” în care se cufundă de atâta amar de vreme continuând cu același pesimism mioritic…

”Și nu doar față de cetățenii români, ci și față de cetățeni germani și de cetățeni din alte state ale Uniunii Europene, olandezi, sunt situații de respingere a procedurilor de extrădare pentru că legea italiană este mai blândă. Poate ăsta este și un motiv pentru care Comisia Europeană a declanșat o procedură de infringement contra legii italiene de implementare a mandatului european de arestare. Nu este o problemă doar cu România, este o problemă europeană. Sper ca Poliția Italiană să îl localizeze, să îl aresteze cât mai repede pe domnul Vâlcov”.

Gruia Stoica pleacă zilele astea!

Și cum ”tonomatul de la Justiție” a dat de atâtea ori dovezi – ce este drept, mai mult sistemului decât alegătorilor! – că funcționează ireproșabil, indiferent de ce parte a debilei clase politice românești se află la guvernare, Cătălin Predoiu va ”recita” fără să se poticnească, aceeași declarație publică, și fix peste o lună. La început de iunie… Atunci când se va pronunța decizia definitivă în dosarul în care deja au fost condamnați trei membri ai aceleiași familii…

Regele vagoanelor ar da orice ca să evite o nouă arestare

Așa că ministrul Justiției nu va avea decât să înlocuiască numele lui Darius Vâlcov cu cel al lui Gruia Stoica… Atât! În rest, datele problemei rămânând aceleași. Gruia Stoica va fi condamnat definitiv, poliția nu îl va găsi la domiciliu, IGPR îl va trece pe ”lista celor dați în urmărire internațională” iar factorii de decizie vor fi informați că Gruia Stoica a fugit în Italia. Și Cătălin Predoiu va ieși să se vaite public de ”jurisprudența curților de apel din Sudul Italiei”…

Bari Aici se mută Gruia Stoica zilele viitoare

Numai că, de această dată cel puțin, iată că ministrul Justiției are încă de acum informația ”la firul ierbii” că, zilele viitoare chiar, Gruia Stoica se va muta la vila sa de la Bari. Cea achiziționată anul trecut, pe o sumă record. Și în care, chiar săptămâna trecută, designerii făceau ultimele retușuri în așteptarea proprietarului!

Condamnare în familie

Da, cruda realitate a zilelor noastre demonstrează pe deplin că rămășițele statului ticăloșit încă veghează cu vigilența specifică vechilor securiști la ”securizarea” averilor miliardarilor din ”zona gri” a serviciilor. Și, chiar și atunci când aceștia nu mai pot fi scoși chiar cu totul din ”ghearele” unui complet de judecată neatins de flagelul obedienței, tot se forțează – și de prea multe ori chiar se reușește! – obținerea unei condamnări ”soft”. Cu suspendare… Și musai păstrarea banilor de a căror confiscare ANABI se ferește ca de tămâie!

Fie ei ”doar” câteva zeci de milioane sau miliarde întregi…

Ceea ce însă, ghinion, nu mai este și cazul lui Gruia Stoica. Nimerind pe ”falia” dintre  ”Operativul” și ”Protecția Internă” sereiste, ”Regele Vagoanelor” nemaiapucând ”culoarul” pe care și l-a dorit cu ”orice preț”.

Magnetul Bica

Așa că nu mai sunt decât câteva săptămâni și, în cursul lunii iunie vom asista la o ”condamnare în familie”!

Principala preocupare a miliardarului la această oră fiind doar să ”minimalizeze daunele”… Desigur, prin cedarea ”pachetului de acțiuni” aferent, ”cui trebuie”…

”Macazul” fiind schimbat în luna aprilie a anului 2020. Atunci când deloc timorata judecătoare Georgiana Ștefan de la Tribunalul Iași pronunța condamnarea omului de afaceri  Gruia Stoica la 4 ani de închisoare cu executare, pentru evaziune fiscală și spălare de bani.

Mai mult, fratele vitreg al acestuia, cel puțin la fel de controversatul Vasile Didilă era și el condamnat, de același complet de judecată, la 3 ani și 6 luni de închisoare. În timp ce tatăl celor doi, Vasile ”Gică” Răducan era condamnat la trei ani de închisoare, cu suspendare.

Doar la Udrea și a flexat mușchii statul român Oare de ce

Toți cei trei membri ai aceleiași familii de miliardari din Toflea fiind acuzați de procurori și judecați  și condamnați pentru constituirea unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală și spălare de bani cu un prejudiciu de peste 1,8 milioane de euro în dosarul instrumentat de DIICOT cu privire la privatizarea companiei Transbordare Vagoane Marfă din Iași.

Între timp, la sfârșitul lunii ianuarie 2022, Curtea de Apel Iași admitea o excepție de necompetență materială invocată de fratele lui Gruia Stoica, colegul ”de lot” Vasile Didilă. Magistrații ieșeni luând  decizia de declinare a judecării solicitării inculpatului Vasile Didilă către Înalta Curte de Casație și Justiție.

Cea care acum urmează să se pronunțe dacă s-a întrerupt sau nu ”cursul Justiției” în dosarul în care sunt cercetați penal și condamnați într-o primă fază Gruia Stoica, Vasile Didilă și tatăl acestora, Vasile ”Gică” Răducan.

Astfel că toți trei, tată și frați – fie ei și vitregi – așteaptă cu sufletul la gură și ”bagajele la ușă” să vadă dacă își mai pot ține sau nu partenerii din sistem partea lor de înțelegere.

Numai că ”astrele” sistemului par să nu se mai fi aliniat ca altădată. Din moment ce dosarul Stoica – Didilă – Răducan a picat, ”aleatoriu”, bineînțeles, tocmai la ”completul negru” de care nu doar cei trei, dar toată ”lumea bună” ajunsă pe băncile Curții Supreme se teme cel mai tare!

Scapă doi… Dar nu trei!

Desigur, păstrând speranța omenească, fie și în condițiile acestui sumbru ”horoscop” al inițiaților sistemului, că, dacă nu vor scăpa chiar cu toții de închisoare, barem unul sau doi dintre ei să beneficieze de clemența instanței supreme. Sau cel puțin ca și frații vitregi Vasile Didilă și Gruia Stoica să primească ”definitivele” de luna viitoare cu suspendare, precum tatăl lor…

Extrădările refuzate de curțile de apel din sudul Italiei

Numai că ”diagnosticul” celor implicați în minarea acestui ”câmp tactic” este că ”pot scăpa cel mult doi, dar nu toți trei”!

Pentru că, în ceea ce îl privește pe cel mai vizibil membru al familiei de miliardari care și-au clădit halucinantul imperiu financiar începând de la vinderea fierului vechi în curtea din comuna gălățeană Toflea, miza juridică este una cu mult mai uriașă…

Gruia Stoica fiind deja CONDAMNAT DEFINITIV într-un alt dosar. Și tot pentru fapte de corupție!

Nici măcar ultimii judecători de casă ai sistemului neputând neglija ”amănuntul” că, în februarie 2015, același Gruia Stoica, patronul Grupului Feroviar  Român și al altor nenumărate companii din ”imperiul nevăzut” al acestuia a primit o condamnare definitivă de 2 ani și 6 luni de închisoare, cu suspendare, pentru trafic de influență. Acesta fiind găsit vinovat pentru că a dat o mită de 3 milioane de euro ca să obțină un contract pentru compania sa fanion, GFR.

Condamnare definitivă care va conta enorm în cântărirea noii pronunțări care se apropie vertiginos. Astfel că și o nouă condamnare redusă și chiar cu suspendare s-ar putea dovedi totuși fatală pentru Gruia Stoica!

În timp ce doar pentru fratele său vitreg Vasile Didilă și tatăl Vasile ”Gică” Răducan șansele de a primi condamnări cu suspendare și a rămâne astfel în libertate sunt ceva mai mari…

LOJA ”STEAUA DUNĂRII”

Și uite cum cei trei membri ai familiei au declanșat o alambicată schemă de tranzacționare a unor ”hălci” de societăți pe axa Gruia Stoica – Vasile Didilă – Vasile ”Gică” Răducan. Gruia, cel care are cele mai puține șanse de a rămâne în libertate – cel puțin în România! – ”investind” masiv în societățile controlate de… tatăl său! De altfel și singurul care a luat cu suspendare în instanțele anterioare. Și care știe el probabil ce are de făcut mai încolo, pentru a pune la adăpost acțiunile lui Gruia Stoica. Acesta din urmă trecând până și peste vechea dușmănie dintre el și fratele său vitreg, Vasile Didilă. Cel care, la rândul său este parte a acestei scheme de ”plasament financiar” de dinainte de pronunțarea definitivă a Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Însă nu doar familia din Toflea s-a mobilizat exemplar pentru îndeplinirea cu succes a acestei operațiuni, dar și cealaltă… ”Frăția șorțulețelor” din influenta lojă masonică gălățeană ”Steaua Dunării” fiind la rândul său ”băgată până în gât” pentru ca să nu se piardă miliardele ”bietului” Gruia Stoica.

Și pentru ca acesta să poată pleca liniștit în autoexilul din superba vilă deja ”documentată” din Bari. Asta doar așa, ”să se știe că se știe” că mai avem și noi structuri contrainformative…

Mai ales că, oricum, dacă Gruia Stoica va simți că noii ”tutori” ai afacerilor sale, în frunte cu chiar cei doi europarlamentari de casă – câte unul de la fiecare principal partid de la guvernare – nu se dovedesc a fi ”frățiori de onoare”, atunci ar putea ”strănuta” și el… Astfel că zeci de generali din servicii, jurnaliști, politicieni și demnitari ai ”statului român” ar ”răci” pe loc!

Ultimele stiri

  • Cu Lamborghini-ul către un nou mandat la şefia CJ Prahova? PSD, atac la Iulian Dumitrescu (FOTO)
  • Horoscop – sâmbătă, 11 mai 2024. Trebuie să gestionaţi mai bine situaţiile stresante!
  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • VIDEO. Un autobuz cu pasageri a căzut într-un râu, în Sankt Petersburg. Bilanțul victimelor/Imagini de la fața locului
  • Șeful ELCEN a ieșit cu cifre: „Datoria Termoenergetica la ELCEN este de un miliard de lei”
  • Rareș Bogdan, despre situația PNL: „Astăzi, niciun sondaj nu ne mai coboară sub 25%”
  • Mihai Albu, diagnosticat cu cancer. Designerul a fost operat/Primul mesaj al fostei soții, Iulia Albu: „Este o luptă grea în care…”
  • Incident grav! Doi polițiști, împuşcaţi într-o secție de poliție din Paris – VIDEO
  • Trucul prin care românii pot să ajungă să păcălească automatele sistemului de reciclare și să ia bani şi pe sticle care nu sunt în program
  • UPDATE. Informații noi despre starea lui Florin Piersic/„Perioada critică postoperatorie este de 72 de ore”
  • Exit mobile version