Cauta

Ponta, somat sa nu candideze la Cotroceni!

Asa cum „National” v-a prezentat in exclusivitate stirea vizitei lui Joe Biden la Bucuresti, vom dezvalui acum si ceea ce au vorbit, in spatele usilor inchise, vicepresedintele american si premierul roman.

Victor Ponta ar putea renunta la candidatura la prezidentiale
Joe Biden i-a dat un adevarat ultimatum premierului roman

Iar dupa ce lui Victor Ponta i s-a refuzat „favorul” de a-l intampina pe principalul colaborator al lui Barack Obama la aeroport, asa cum ar fi prevazut in mod normal protocolul, acestuia i s-a transmis si un mesaj cat se poate de transant de la Washington. Care, in linii mari, este similar si cu semnalele primite de seful guvernului roman de la Bruxelles. Iar dupa succesul de doar doua milioane de voturi de la alegerile europarlamentare, premierul se afla intr-o situatie mai mult decat ingrata, pana si cei mai apropiati oameni ai sai sfatuindu-l tot mai insistent sa se gandeasca de doua ori inainte de a se inscrie in cursa pentru Palatul Cotroceni, asa cum i-o cer cu insistenta „baronii” locali.

„Rezistati tentatiei!”

Dupa cum ziarul nostru a anuntat inainte de sosirea la Bucuresti a lui Joe Biden, acesta a venit in capitala Romaniei nu doar pentru a discuta despre situatia din Ucraina, ci mai ales pentru a trage un semnal cat se poate de serios ca Washington-ul si marile cancelarii occidentale nu vor permite in niciun caz ingerintele politice in sprijinul marilor corupti. Asa ca, dupa ce avertizat public ca „aceasta coruptie suge din sangele natiunii”, vicepresedintele american a renuntat la masca sa zambitoare de la aparitiile publice. Iar dupa cum sustin sursele noastre, in timpul „monologului” purtat cu Victor Ponta, care nu a apucat sa scoata prea multe cuvinte, Biden i-a dat un adevarat ultimatum pentru a inceta sa puna bete in activitatea justitiei si in special sa opreasca atacurile la adresa DNA. De asemenea, vicepresedintele american nu s-a sfiit sa joace cu cartile pe fata, insistand sa-si exprime „sperantei” ca liderul PSD  „va rezista tentatiei de a candida la presedintia Romaniei”.

Baricadati in Palatul Victoria

Iar premierul stie cel mai bine ca  un vicepresedinte al SUA nu se joaca in niciun caz cu vorbele. In plus, Victor Ponta nu poate neglija nici semnalele venite de la un Bruxelles care va fi dominat in continuare de popularii care nu fac niciun secret din izolarea sefului guvernului Romaniei. Culmea este insa ca, in ultimele zeci de ore, pana si cei mai apropiati colaboratori ai liderului pesedist insista pe langa acesta sa nu neglijeze „rugamintea” marilor puteri occidentale. Iar aici, pe langa amicitia ce ii leaga, sfatuitorii de taina ai lui Ponta au si propriile calcule, unele extrem de pragmatice. Pentru ca, pe de o parte, pentru afacerile unora dintre ei este vitala ramanerea acestuia in fruntea guvernului. Pe de alta parte, „tanara garda” este constienta si ca, odata ce masina de vot pesedista din teritoriu a fost anihilata de catre DNA, va fi al naibi de greu de scos inca trei milioane de voturi cel putin, pe langa cele doua „arvunite” acum, pentru ca presedintia Romaniei sa fie cucerita defintiv. Asa ca multi membri ai „generatiei Ponta” ar prefera sa se baricadeze in Palatul Victoria, decat sa fie nevoiti sa se mute la Cotroceni.

Pe cale sa cedeze?

In aceasta conjunctura, singurii sustinatori ferventi ai candidaturii lui Ponta la presedintie raman „baronii” locali din teritoriu, atatati din spate de Liviu Dragnea. Cel care ar fi marele castigator al „promovarii” actualului sef al Guvernului si al PSD-ului la Cotroceni. Desigur, ramane de vazut ce decizie va lua Victor Ponta, insa o declaratie publica a sa de ultima ora pare sa indice faptul ca acesta este dispus sa cedeze. Pentru ca, declarand ca „PSD ar putea sustine candidatura lui Tariceanu la presedintie”, este clar ca liderul pesedist cauta deja solutii pentru „non combatul” din toamna si ramanerea sa implicita la sefia Guvernului.

Ultimele stiri

  • Europenii au mai mult timp, iar americanii mai mulți bani
  • De ce vrea Macron să dea bombe nucleare Uniunii Europene
  • Țeapă sub nasul inspectorilor ANAF. Firmele și-au șters, din pix, taxele și impozitele
  • VIDEO. Imagini cu deszăpezirea pe Transfăgărășan. Drumul ar putea fi redeschis mai devreme ca de obicei
  • Becali și ai lui își bagă iar nasul în oala Stelei. Pițurcă și Tudorel Stoica, reacție imediată: „Să-și vadă de echipa lui”
  • Alertă în Capitală. Fată de 13 ani, de cetăţenie străină, căzută de la etaj/Adolescenta, dusă la spital
  • Cazul femeii tranșate: Cum NU A FĂCUT NIMIC comisarul șef de nota 1
  • Ucrainenii nu mai au opțiuni pe câmpul de luptă. Un colaps iminent?
  • Campania Kremlinului împotriva rușilor care luptă alături de Ucraina
  • De 1 Mai, pe Litoral, unii turiști fac insolație noaptea
  • Exit mobile version