Cauta

Miscare naucitoare in Justitie: Tiberiu Nitu, pe urmele Laurei Codruta Kovesi!

Fara putinta de tagada, „primadona” luptei anticoruptie ramane, de departe, DNA-ul. Iata insa ca, dupa o indelungata perioada de „motaiala” profesionala, Parchetul General pare sa se fi trezit din aceasta letargie, astfel ca procurorii aflati in directa subordine a lui Tiberiu Nitu au inceput sa lucreze in draci, cu rezultate pur si simplu uluitoare, intr-un timp extrem de scurt.

Tiberiu Nitu trage tare sa recupereze terenul pierdut

Astfel ca, in paralel cu loviturile necontenite date de catre oamenii Laurei Codruta Kovesi, procurorii si politistii de la „economic” detoneaza la randul lor, aproape zilnic, dosare „bomba” cu privire la evaziuni fiscale care insumeaza miliarde bune de euro. Si cum in spatele acestor retele de firme considerate intangibile pana acum se afla mai mereu politicieni influenti sau miliardarii de casa ai acestora, iata ca, atunci cand nimeni nu se mai astepta, Tiberiu Nitu incepe sa o ia, incet, dar sigur, pe urmele Laurei Codruta Kovesi.

Luati ca din oala

Procurorii Laurei Codruta Kovesi au mai mult timp sa se ocupe de marile dosare de coruptie

Daca in cazurile de trafic de influenta instrumentate indeobste de catre procurorii anticoruptie, cei inculpati s-au obisnuit deja sa protesteze tot mai vehement ca nu ar exista „indicii temeinice”, in ceea ce priveste valul de anchete pe evaziune fiscala lansat de Parchetul General, lucrurile sunt mult simplificate. Pentru ca, in marea majoritate, importantii oameni de afaceri vizati de catre procurori sunt saltati pe „hartii”, care dovedesc negru pe alb ca nu au platit taxele si impozitele datorate statului roman. Iar metoda principala folosita de catre acestia in ultima vreme este infiintarea unor societati „fantoma”, catre care facturau fictiv banii care, in mod normal, ar fi trebuit sa ajunga la buget. Si aici nu mai este nimic de comentat! Asa ca prea putini dintre cei arestati pentru evaziune fiscala mai reusesc sa scape din aceasta „menghina”. Drept urmare, prefera sa faca si mai mare „hora” invinuitilor, pentru a-si indulci cat de cat propia situatie juridica. Vor urma deci noi si noi descinderi spectaculoase, si in cazuri cu prejudicii tot mai mari, pentru ca marii afaceristi au preferat sa-si spele banii datorati statului intre ei, ajutandu-se reciproc atunci cand aveau nevoie de decontari fictive.

Intra pe siguranta nationala

De altfel, dupa cum reiese din informatiile intrate in posesia noastra, tot mai multi cunoscatori ai sistemului sustin ca, in curand, problema evaziunii fiscale ar putea fi luata in discutie chiar in cadrul Consiliului Suprem de Aparare al Tarii, unde ar putea fi reevaluata drept o vulnerabilitate la adresa sigurantei nationale. Lucru pe deplin logic, de altfel, tinand cont ca zecile de miliarde astfel pierdute anual submineaza pur si simplu economia nationala. Ceea ce ar insemna, automat, o accelerare a actiunilor intreprinse de catre organele statului impotriva mediului de afaceri evazionist, pepiniera recunoscuta de finantare a unei bune parti a clasei politice romanesti. In acelasi timp am putea asista si la un sprijin mai consistent pe care Serviciul Roman de Informatii ar urma sa-l acorde viitoarelor anchete instumentate si de catre restul procurorilor. Pentru ca luarea unei astfel de decizii in CSAT ar inlesni oferirea sprijinului informativ necesar.

Liber pentru DNA

Insa ofensiva declansata pe linia combaterii evaziunii fiscale de catre procurorii de la diverse Parchete are si o alta miza cat se poate de insemnata. Este vorba de degrevarea, in felul acesta, a procurorilor de la DNA care, dupa cum a atras tot mai insitent atentia chiar Kovesi, sunt pur si simplu sufocati de volumul imens de munca. Iata insa ca anchetele pe evaziune fiscala pot deschide noi piste pentru procurorii anticoruptie, asa ca daca isi mentin actualul ritm de lucru, Tiberiu Nitu si oamenii sai pot oferi o adevarata gura de oxigen colegilor de la DNA.

 

Ultimele stiri

  • Postecoglou obligat să-l titularizeze pe Drăgușin?
  • Leguma ideală cu ajutorul căreia se pot vopsi ouăle de Paște. „O sursă bună de pigmenți roșii și galbeni”/La ce să fiți atenți când cumpărați vopsea din magazine
  • Alege ce cumperi: mielul de Paşte 2024 sau un kilogram de cireşe? Ambele sunt aproape imposibil de achiziţionat. Au preţuri prohibitive!
  • Teribilism fără margini. Tânăr filmat când era tras de o mașină, pe o saltea/Imaginile, în atenția polițiștilor – VIDEO
  • Telefoanele de urgență de pe autostradă au ajuns piese de muzeu. De ce e bine să te bazezi numai pe telefonul mobil, pe străzile din România
  • Cum se ţine postul negru în Vinerea Mare 2024. Rugăciunea pe care e bine să o rostești
  • Ce pensie va încasa Klaus Iohannis peste doar câteva luni. Românii care au muncit o viaţă întreagă doar visează la o astfel de „recompensă”
  • Prima noapte de distracţie la Mamaia, în sezonul estival 2024. Cum au petrecut tinerii în cluburile de fiţe
  • Bilanț cumplit după surparea unei autostrăzi, în China. Numărul morților a crescut la 36/Sunt zeci de răniți
  • Tradiţii şi obiceiuri de Joia Mare, înainte de Paştele 2024. De ce nu se lucrează în această zi
  • Exit mobile version