Cauta

Marionetele de la Euroins habar nu au ce au semnat pentru bulgari!

Românii vor răspunde penal pentru șefii bulgari

Cum deja ”lumea bună” a asigurărilor calculează ”AMR”-ul primelor audieri, mulți dintre cei care urmează să dea cu subsemnatul în fața procurorilor se află într-o situație ingrată. Pentru că spre deosebire de șefii ASF, cei care știu foarte bine de ce au fost loviți de ”orbul găinilor”, mulți dintre românii aflați în conducerea Euroins habar nu au ce acte i-au pus bulgarii să semneze!

Și drept urmare nici măcar nu știu pentru ce vor răspunde penal, după cum reiese cât se poate de clar din constatările de-a dreptul halucinante conținute în pagina 38 din Procesul Verbal de Control cu nr. 37.10.01.2020, redactat de către Autoritatea de Supraveghere Financiară.

Au picat oralul!

” În timpul interviurilor pe care echipa de control le-a avut cu reprezentanții societății, la întrebarea ”ce s-ar întâmpla în cazul unui cut-off ?”, pusă cu scopul de a testa înțelegerea substratului economic al operațiunilor înregistrate în contabilitate, precum și pentru a înțelege raționamentul persoanelor semnificative, societatea a transmis răspunsuri contradictorii, cum ar fi :

Schema Ponzi…

Pages 38
Deci, echipa de control a ASF a efectuat un test pentru persoanele semnificative din cadrul societății de asigurări Euroins, cu scopul de a testa nivelul de înțelegere a acestor persoane pentru actele semnate de către unele dintre acestea și mai ales dacă înțeleg cu adevărat consecințele închiderii unui contract de reasigurare încheiat  cu unele firme de reasigurări. Numai că răspunsurile date de către persoanele chestionate au fost total diferite, contradictorii, ceea ce denotă faptul că acționarii bulgari ai firmei Euroins au avut grijă să angajeze în funcții cheie persoane care nu înțeleg documentele pe care le-au semnat și de care răspund! Această formulă fiind folosită și acum 20 de ani și de către Sorin Ovidiu Vântu în cazul Fondului Național de Investiții. Astfel că în acel scandal nu a putut fi identificată cu exactitate vinovăția lui Sorin Ovidiu Vântu pentru faptele de care era acuzat, actele societății fiind semnate de alte personae, care nu au înțeles ce au semnat, dar care au plătit cu libertatea. În timp ce autorii și beneficiarii respectivei ”scheme financiare” erau preocupați doar de cheltuirea banilor…

De asemenea, nu trebuie uitat nici că prăbușirea Fondului Național de Investiții, probabil cea mai mare schemă ”Ponzi” din istoria României a avut un effect devastator nu doar asupra celor 300.000 de persoane păgubite, ci a lăsat totodată urme adânci la nivelul percepției întregii populații cu privire la produsele de economisire. Plus că a compromis astfel o întreagă industrie, respectiv cea a fondurilor mutuale…

În timp ce în cazul Euroins vorbim de aproximativ două milioane de șoferi asigurați la această companie de asigurări care astăzi deține o cotă de piață echivalentă cu cea a societăților Astra și Carpatica în momentul declanșării falimentului acestora! De asemenea, nu trebuie uitat că în cazul unui eventual faliment al firmei de asigurări, trebuie reținut faptul că riscurile subscrise de către societate însumează peste 200 milioane de euro, acestea urmând a fi achitate de către Fondul de Garantare a Asiguraților. Cu condiția ca FGA să și aibă acești bani, bineînțeles… Pentru că răspunsurile ”marionetelor” române din conducerea Euroins nu au îngrijorat în niciun fel pe celelalte ”marionete”, cele puse de Parlament în Consiliul ASF  pentru a proteja interesele cetățenilor români : Elena Doina Dascălu, Cristian Roșu, Gabriel Grădinescu, Ștefan Daniel Armeanu, Jozsfef Birtalan, Ioan Gheorghe Țară și Aura Gabriela Socol. Toți aceștia încercând să îngroape întregul scandal cu o mică amendă… Ceea ce face ca Euroins să poată să vândă în continuare ”hârtii” sub supravegherea protectoare a consiliului numit politic la conducerea ASF!

Ultimele stiri

  • Europenii au mai mult timp, iar americanii mai mulți bani
  • De ce vrea Macron să dea bombe nucleare Uniunii Europene
  • Țeapă sub nasul inspectorilor ANAF. Firmele și-au șters, din pix, taxele și impozitele
  • VIDEO. Imagini cu deszăpezirea pe Transfăgărășan. Drumul ar putea fi redeschis mai devreme ca de obicei
  • Becali și ai lui își bagă iar nasul în oala Stelei. Pițurcă și Tudorel Stoica, reacție imediată: „Să-și vadă de echipa lui”
  • Alertă în Capitală. Fată de 13 ani, de cetăţenie străină, căzută de la etaj/Adolescenta, dusă la spital
  • Cazul femeii tranșate: Cum NU A FĂCUT NIMIC comisarul șef de nota 1
  • Ucrainenii nu mai au opțiuni pe câmpul de luptă. Un colaps iminent?
  • Campania Kremlinului împotriva rușilor care luptă alături de Ucraina
  • De 1 Mai, pe Litoral, unii turiști fac insolație noaptea
  • Exit mobile version