Cauta

Klaus, pazit de SPP la „pacanele” !

Desi temutul stat paralel parea la un moment dat atat de inspaimantator tocmai pentru ca poza intr-o masinarie informativa pe cat de complexa, pe atat de bine pusa la punct, care functiona  brici si „o lua la cheie ca Rollse Royce- ul”, vorba lui Basescu, imperiul construit in peste un deceniu de cativa sefi de servicii secrete sau alte structuri se dovedeste acum nu doar doar unul de carton, dar si cat se poate de gaunos pe dinauntru. Si aproape ca nu exista exemplu mai bun pentru a intelege penibilitatea acestor structuri informative decat a privi din nou „in ograda” pastorita inca din 2005 de generalul Lucian Pahontu.

Si unde comandatul sectiunii de protectie interna SSI, , adica ceea ce ar trebui sa fie unitatea de elita contrainformativa din cadrul Serviciului de Protectie si Paza este, dupa cum l-am „marcat” intr-o dezvaluire anterioara, Voroneanu Dumitru, ofiter provenind din controversata pepinera de cadre a Directiei Generale de Informatii a Armatei. Numai ca pe langa pasiunea sa cea mare care sunt ciobanestii germani, comandantul U.M. 0163 H a fost documentat ca mai avand o alta pasiune, de se mira si „colegii” de la alte structuri contrainformative cum de a luat testul PIC, pentru a putea avea acces la SSID – informatii de tip Strict Secret de Importanta Deosebita !

Protectia informativa a sefului statului asigurata din salile de pacanele

Mai ales ca in testul PIC, obligatoriu la un asemenea nivel, Voroneanu fiind comandantul unitatii care supervizeaza inclusiv protectia informativa a Presedintelui Romaniei sunt intrebari foarte clare la care ofiterul SPP chestionat trebuie sa rapunda pe propria raspundere, cum ar fi daca are probleme financiare, cu alcoolul sau cu jocurile de noroc ! Si daca prima intrebare nu este dificila, atata timp cat de pe apartamentul si garsoniera din zona 13 Septembrie – Monitorul Oficial inchiriate – se stie foaret bine cui ! – tot mai pica un ban in plus, comandantul ultra-secretei U.M. 0163 H ar figura in rapoartele contrainformative ale altor structuri, la capitolul „pacatele tineretii”, ca fiind, nici mai mult nici mai putin, decat consumator de „pacanele”, adica practicant al unor jocuri de noroc ! Si cum inainte de a fi avansat la comanda U.M. 0163 H in locul lui Stefan Ganea, retras la o frumusica pensie de aproximativ 18.000 lei, Voroneanu a fost „seseistul” Sectiunii 1, raspunzand direct de protectia informativa a sefului statului, iata ca baietii de la alte structuri abia asteapta sa-i intrebe pe colegii sepepisti cum de-a ajuns Iohannis sa fie pazit de la sala de pacanele… Dar si cum de unui alt ofiter cheie de o importanta majora in protectia presedintelui Romaniei, insusi comandantul unitatii de Interventie Antitero, deja celebrul „Coldica” nu doar ca i-ar fi fost dezumflate cauciucurile in parcarea de langa Regimentul de Garda, dar i s-au mai furat si adidasii cu tot cu sosete din vestiarul salii de sport !? Asta ca sa se vada cine conduce  „unitatea de elita” a generalului Pahontu, cel mai longeviv sef de serviciu secret din Romania…

Penetrati in zona !

Parca pentrui a intari „legenda” ca oamenii pusi pe functii de generalul Pahontu au fost documentati temeinic, cu multa vreme in urma rabufneste si informatia privind inadvertentele dintre raspunsurile actualul sef al SSI-ului si raportele de contra-filaj care arata ca „pacanelele” nu sunt totusi un subiect chiar strain pentru Voroneanu Dumitru. Oricum, si daca ar fi adevarata „legendarea” ca sefii protectiei interne si acoperitilor sunt „penetrati” de „agenturili straine”, cum se tot vaita acestia, aproape ca nici n-ar fi greui de tras in poze cei doi atata timp cat coloneii Paunica Ioan si Voroneanu Dumitru isi omoara timpul in aceleasi zone, in ciuda celor mai elementare notiuni de munca informativa. Paunica, comandantul U.M. 0163 L pe langa sediul conspirativ de la Cosbuc iar Voroneanu in zona 13 Septembrie – Monitorul Oficial, unde ar exista si apartamentul si garsoniera date in chirie, insistam, se stie cui !

Lasat fara adidasi si cauciucuri !

Ce-i drept, nu este mai breaza in cadrul serviciului nici pozitia comandantului altei unitati de elita, U.M. 0373, colonelul Darius Strete Ascariu, ca sa nu fie vreo confuzie dupa schimnbarea numelui, dar devenit deja „viral” dupa dezvaluirile din „National” sub apelativul de „Coldica”, datorita „cumetriei” care il leaga de fostul director general adjunct al SRI, generalul Florian Coldea.

Seful luptatorilor antitero lasat descult

Mai ales ca, din nou, luptatorii de la alte structuri abia asteapta urmatorul concurs inter-arme pentru a rade cu lacrimi cand vor intreba cum de a fost posibil ca sefului Directiei Antiteroriste sa-i fie dezumflate cauciucurile, chiar daca acesta a parcat „ca bizonul”, pe doua locuri ! Ca sa nu mai amintim de urmarea tragi-comica a plecarii fara sa-si dea seama, asa ca si-a taiat cu totul anvelopele ! Iar cu toate ca tine mai mult de „caterinca baieteasca”, faptul ca acelasi „Coldica” ar fi fost lasat descult la propriu dupa ce i-au disparut adidasii de la vestiarul salii de sport a SPP-ului chiar ca arata „prestanta” de care se bucura momentan oamenii adusi din alte structuri si impusi de generalul Pahontu la comanda celor mai importante unitati ale serviciului !

Busuioc ii cauta la continuitate

Insa dincolo de „pacatele tineretii” ale sefului protectiei interne, de spaima sefului acoperitilor ca va fi „taiat imprejur” dupa implicarea excesiva din „Black Cube” si arogantele la care este supus seful interventiei antitero de proprii luptatori, conducerea SPP are, totusi, probleme mult mai grave pe cap. Mai ales ca sursele noastre sustin ca una dintre prioritatile absolute ale inspectorilor Curtii de Conturi, institutie condusa de Mihai Busuioc, cel la care Pahontu a fortat in zadar o audienta este verificarea a ceea ce s-a intamplat anul trecut, in lunile iunie si iulie , SPP-ul aproape ca ramasese fara banii de salarii.

Pahontu singurul sef de serviciu secret din lume care cara paltoane si genti

Iar informarile ajunse la Curtea de Conturi indica posibila cauza trecerea „la continuitate” a cam tuturor comandantilor si loctiitorilor de unitati, de la Voroneanu Dumitru si  Ganea Stefan, pana la Marius Grecu, Sorin Deaconescu si „tematorul” Usurelu, pentru a putea lua astfel sporul aferent de 40 la suta! Asta ca sa nu mai vorbim ca multi comandanti s-au calicit intr-un asemenea hal ca se treceau si in week-end-uri non stop la comanda, pentru incasarea unui alt spor, de nu mai putin de 75 la suta! Si uite cum, ca sa dam un singur exemplu, Usurelu, inlocuitorul lui Costea va trebui sa explice performanta de a figura  la continuitate la comanda unitatii, pe cand se plimba in „timpul liber”, cu masina de serviciu, pe la vilele de protocol de la mare si munte, dupa cum reiese din informarile transmise deja altor organe competente… Iar tocmai calicia sefilor a facut ca acum „palmasii” sa dea cu cardul special cand intra si ies din sediu in zilelel de wek-end! Si daca generalul Cristi Cioc se lupta si acum pentru sporul cuvenit de 40 la suta, ce sa mai zicem de „nea Fane” Ganea, fostul sef al protectiei interne, care ar fi incasat si spor de continuitate, si de week-end, si de cifru si „Oscar”-ul Ordinului 15 ! Pai si cum sa nu ajungi atunci la o „biata” pensioara de vreo 180 de milioane lei vechi…?

Ultimele stiri

  • Pică transferul lui Coman?! Arabii n-au mai venit la București
  • Dolarul puternic, marea amenințare pentru dușmanii Americii
  • Bursa este pe moarte!
  • Marea Baltică, lac NATO… dar controlat din Kaliningrad (!?)
  • Aveți grijă pe cine primiți în casă de Paște!
  • Lista celor 9 candidați care intră în cursa electorală pentru Primăria Capitalei
  • Șeful InfoCons atrage atenția, înainte de Sărbători: „Masa de Paşte poate să aibă 250 de aditivi, iar sare şi zahăr cât pentru două săptămâni”
  • Postecoglou obligat să-l titularizeze pe Drăgușin?
  • Leguma ideală cu ajutorul căreia se pot vopsi ouăle de Paște. „O sursă bună de pigmenți roșii și galbeni”/La ce să fiți atenți când cumpărați vopsea din magazine
  • Alege ce cumperi: mielul de Paşte 2024 sau un kilogram de cireşe? Ambele sunt aproape imposibil de achiziţionat. Au preţuri prohibitive!
  • Exit mobile version