Cauta

Iohannis, palma de la Washington!

Iata ca, tocmai cand era tambalaul mediatic mai mare decat oricand ca ne dau comisarii bruxellezi afara din Uniune Europeana, riposta adevaratilor parteneri strategici ai Romaniei a venit la tanc. Si faptul ca legendarii diplomati britanici nu doar ca nu au facut nici cel mai mic efort  pentru a fructifica barem o jonctiune fie ea si de doar cateva minute intre premierul Theresa May si Klaus Iohannis, dar au si lasat ”magareata” explicarii acestui esec fara precedent doar pe carca Presedintiei Romaniei demostreaza o data in plus ca noua doamna de fier a Marii Britanii nu a vrut pur si simplu sa se vada cu presedintele ”bruxellez” al Romaniei!  Ci nu ca nu a avut timpul necesar! Si chiar daca intr-o tentativa deja jenanta de a drege busuiocul public Palatul Cotroceni s-a grabit sa anunte ca premierul britanic ”s-a lungit” la o alta intalnire, initiatii sistemului stiu foarte bine ca adevaratul motiv pentru care Theresa May nu l-a mai primit pe Klaus Iohannis si ”ravasitoarea” sa sotie este pentru ca Administratia Statelor Unite ale Americii i-a dat ”pas”.

Iar faptul ca astfel seful statului a pierdut si ”scutirea” oriucm fortata din fata procurorilor Parchetului General a primei doamne trebuie sa fie  chiar ultima grija pentru Klaus Iohannis. Cel care, din momentul in care i s-a dat cu flit la Londra, trebuie sa priceapa si el, indiferent ca putinii consilieri care i-au ramas loiali ii explica in romana sau in germana, ca tocmai ce a devenit persoana non-grata! La Londra si la Washington. Ca si in capitalele tarilor membre ale tot mai influentului ”grup de la Visegrad”. Dar si la Roma, acolo unde noua putere politica italiana a preluat din  mers si cu un succes electoral fulminant stindardul euroscepticismului. Si cat de curand si la Madrid, imediat ce Spania va coti, asa dupa cum dezvaluiam nu demult, spre tabara geo-globala care se opune tot mai fatis unei structuri centrale deja anchilozate a UE. Ce-i drept, daca Iohannis este pe lista neagra a Bruxelles-ului si implicit a nucleului dur al actualei Uniuni Europene, Iohannis ocupa aceeasi pozitie ingrata pentru ”Miscarea” lui Donald Trump si Steve Bannon. Si daca gestul Theresei May nu este musai o palma data tarii noastre, cat incercarii de razbunare a UE fata de tarile fidele noii Administratii de la Washington, umilinta inghitita fara de cracnire de catre Iohahnis este astfel doar o dovada in plus ca batalia pentru Romania nu se poarta musai pe malurile Dambovitei, cat mai ales la ”next level” al jocului strategic geo-politic.

Gata, SUA intra in joc!

La inceputul lui septembrie dezvaluiam ca ”structurile contrainformative romanesti se pliaza deja pe o noua varianta de lucru.. Iar planul Trump pentru ruperea Uniunii Europene , discutat in premiera in cadrul unor discrete intalniri care au avut loc recent in locatii din Side – Turcia, Berlin si Stockolm putand deveni mai repede decat se asteapta multi noua BIBLIE nu doar a serviciilor secrete romanesti, dar si a liderilor politici care au ales deja sa joace totul pe cartea axei Washington – Tel Aviv. Oricum, in urma prezentarilor inca neoficiale facute emisarilor zonei din serviciile secrete romanesti care se opun definitivarii colonizarii economice a Romaniei de catre motorul franco-german pe care insa Moscova il tureaza tot mai mult, conform propriilor interese s-a creionat deja schita unei analize informative de ultima ora care face deja furori la varful sistemului. Si in care se dezvaluie beneficiarilor ca administratia republicana a SUA va forta tot mai mult ruperea actualei Uniuni Europene in cateva uniuni mai mici, Romania urmand a fi un pilon important, alaturi de Polonia, al unei noi unitati interstatale”. Si iata ca dupa ce pe 5 octombrie dezvaluiam punerea iminenta in aplicare a ”Planului de la Langley”, lucrurile se precipita deja cu importante consecinte istorice pentru starea Romaniei. Mai ales ca, gata, Statele Unite ale Americii au intrat deja in joc, dupa ce Klaus Iohannis nu a mai fost primit la Londra la atat de putine ore dupa citirea in Parlamentul European de la Bruxelles a Rezolutiei si a MCV-ului cu pronuntat caracter anti-romanesc. Iar faptul ca la doar alte cateva ore Guvernul Romaniei a adoptat, in sfarsit, infiintarea Fondului Suveran de Investitii salutat deja calduros pe axa Washington – Tel Aviv si dezavuat in schimb la Paris si Berliun nu arata decat ca, de aceasta data, chiar ca s-a intrat in linie dreapta…

Replicile ”cutremurului” de la Bruxelles

Ziua de marti, 13 s-a dorit a fi una chiar ”neagra” pentru actuala Putere politica de la Bucuresti. Una care a fost bagata in corzile de la Bruxelles, actualei coalitii de guvernamant popularii europeni punandu-i patura in cap si adminstrandu-i lovituri din toate partile, si cu Rezolutia, dar si cu MCV-ul. Insa dupa cum dezvaluiam chiar ieri, dincolo de isteria propagandei sorosiste, nu ai cum sa nu privesti mai degraba Rezolutia, mai ales fie ea la pachet  cu MCV-ul drept o lovitura data de fapt Statelor Unite ale Americii! Si vazuta astfel drept o incercare de razbunare dupa apropierea tot mai fatisa a actualei Puteri politice de la Bucuresti de Administratia Trump si implict dupa contractele de inarmare fara precedent semnate de guvern cu marile companii producatoare de peste Ocean. Insa cum nu avut tupeul sa se dea pe fata direct la americani, comisarii europeni au preferat o lovitura cu manta data Romaniei… Iata insa ca nici pe departe ”cutremurul” cu epicentrul la Bruxelles nu a avut efectul scontat la Bucuresti. Acolo unde PSD-ul nu doar ca a anuntat ca va contesta MCV la CJUE, chiar in ciuda reticentelor exprimate de ministrul tehnocrato-aldist Tudorel Toader, dar Dragnea a dat deja o noua replica prin adoptarea de catre Guvernul Dancila a infiintarii Fondului Suveran de Investitii! Ceea ce inseamna o adancire si mai adanca a faliei oricum existente intre interesele strategice si mai ales economice tot mai vadit divergente ale axelor Washington – Tel Aviv si Berlin – Paris in Romania!

Ultimele stiri

  • Europenii au mai mult timp, iar americanii mai mulți bani
  • De ce vrea Macron să dea bombe nucleare Uniunii Europene
  • Țeapă sub nasul inspectorilor ANAF. Firmele și-au șters, din pix, taxele și impozitele
  • VIDEO. Imagini cu deszăpezirea pe Transfăgărășan. Drumul ar putea fi redeschis mai devreme ca de obicei
  • Becali și ai lui își bagă iar nasul în oala Stelei. Pițurcă și Tudorel Stoica, reacție imediată: „Să-și vadă de echipa lui”
  • Alertă în Capitală. Fată de 13 ani, de cetăţenie străină, căzută de la etaj/Adolescenta, dusă la spital
  • Cazul femeii tranșate: Cum NU A FĂCUT NIMIC comisarul șef de nota 1
  • Ucrainenii nu mai au opțiuni pe câmpul de luptă. Un colaps iminent?
  • Campania Kremlinului împotriva rușilor care luptă alături de Ucraina
  • De 1 Mai, pe Litoral, unii turiști fac insolație noaptea
  • Exit mobile version