Cauta

E groasă! Putin, scos din sărite de Ciucă!

Iată că în timp ce clasa politică românească este în continuare cuprinsă de aceeași isterie națională a datului la gioale, lucrurile se complică mai mult decât îngrijorător pe plan extern. Acolo unde marile puteri mondiale, de la Statele Unite ale Americii la Marea Britanie, Germania, Italia și, mai nou, Franța recunosc că pur și simplu nu mai pot face față ”războiului hibrid” care ar fi fost declanșat de către Federația Rusă împotriva ”lumii occidentale”. Iar situația este cu atât mai îngrijorătoare în fostele țări comuniste, în Cehia și Polonia nemaifiind practic lună în care să nu se anunțe public destructurarea unei noi rețele de spionaj coordonate de la Moscova. În timp ce Ungaria, Bulgaria și Serbia au reintrat de facto în sfera de influență a ”regimului Putin”.

Generalul Ciucă a autorizat achiziția noilor rachete ”PATRIOT”

În schimb, numai într-o Românie mai vulnerabilă astăzi decât oricând nu se pomenește nimic de ”amenințarea rusă”, de parcă ”Țarul” s-ar teme  să și provoace în cel mai mic fel posibil autoritățile de la București. Problema este însă că ”politica struțului” dusă de către Guvernul, Parlamentul și Președinția României deopotrivă ne poate costa mult mai mult decât ne așteptăm… Pentru că dacă liderii politici români se fac că nu aud declarațiile de război tot mai fățișe ale reprezentanților oficiali ai Moscovei, aceasta nu înseamnă că ele nu există!

”Ultimatumul” din 22 octombrie!

Pe 22 octombrie dezvăluiam că de la sediul temutului SVR – Serviciul de Informații Externe al Federației Ruse- s-a dat aprobarea finală pentru declanșarea operațiunii hibride ”haos în România”. Și tot atunci dezvăluiam existența unui raport contrainformativ românesc care cuprindea concluzii mai mult decât  alarmante cu privire la trecerea țării noastre în fruntea ”listei negre” a Adminstrației Putin, dacă ar fi făcut ”greșeala de neiertat” de a modifica nivelul de performanță a rachetelor ”PATRIOT” ce ar urma să fie amplasate în România. Pentru că dacă statul român ar fi achiziționat noi modele de rachete ”PATRIOT” cu arie extinsă de acțiune, care ar putea lovi implicit ținte de pe teritoriul Federației Ruse, fie și din Crimeea, atunci ”Moscova” nu ar fi ”înghițit” sub nicio formă o astfeld e ”obrăznicie”. Și vorbim aici de concluziile unui raport al structurilor contrainformative… Pe care însă ”beneficiarii legali” au considerat că mai bine îl ignoră cu totul, unii înalți demnitari ai statului român preferând ca nici măcar să nu îl citească, amăgindu-se astfel nu doar că și-au declinat responsabilitatea, dar chiar ar fi rezolvat și problema… Iată însă că de atunci ”spirala evenimentelor” se rotește deja nebunește, mai ales după ce noul ministru al Apărării a solicitat și a obținut plata unui ”avans” de 500 milioane de euro pentru modelul de rachete ”PATRIOT”, despre care Moscova anunțase deja pe obișnuitele canale diplomatice că nu le va permite sub nicio formă instalate în România! Dar iată că deja am dat jumătate de miliard, avansul pentru rachete… Iar ”riposta” a venit aproape instantaneu, la doar câteva zeci de ore după ce s-a autorizat plata pentru achiziția noilor ”PATRIOT”, prin vocea influentului senator rus Alexei Kondratiev, membru al Comisiei pentru relații internaționale al Consiliului Federației Ruse.

Luați rachete, deveniți țintă!

Rusia amenință cu temutele rachete S400

Acesta este pe scurt mesajul transmis de către ”mesagerul” Moscovei la adresa autorităților române. Și cu toate că ”prinși” cu vrajba internă, politicienii români refuză cu o încăpățânare demnă de o cauză mai bună barem să ia act de acest ultimatum, este clar că deja ultima ”aroganță” a ministrului Ciucă l-a scos din sărite pe Vladimir Purtin. În acest sens fiind suficient de citit declarația integrală a senatorului Kondratiev, făcută poate deloc întâmplător tocmai la Chișinău, în legătură cu moratoriul asupra amplasării rachetelor  propus zilele trecute de președintele Vladimir Putin: ”Când se ajunge la etapa în care SUA denunță acorduri internaționale, care subminează securitatea mondială, când România, în cadrul unei suveranități incomplete în luarea deciziilor, încearcă să joace într-un joc străin, prezentând Rusia drept un inamic în cadrul politicii comune NATO, anunțând intenția de a amplasa elemente ale scutului antirachetă global care amenință direct interesele Rusiei și subminează direct siguranța Rusiei, Rusia nu poate să nu răspundă prin măsuri de perfecționare a propriului sistem de securitate.  Președintele nostru, conducerea Ministerului nostru al Apărării au subliniat și sunt nevoit să o repet : noi nu desfășurăm niciun fel de acțiuni de mobilizare în apropierea teritoriilor românești, nu amplasăm baze, nu desfășurăm trupele în apropierea frontierei oricărui stat NATO – astfel de acțiuni au loc doar în partea opusă, însă noi suntem nevoiți să reacționăm la acele schimbări în sistemul securității globale, care subminează securitatea noastră”. Mai mult chiar, Kondratiev nu a avut nicio rezervă în a amenința direct România în numele lui Vladimir Putin . ” Președintele nostru a mai subliniat că în cazul amplasării unor obiective reale, aceste obiective vor fi luate în vizor. Respectiv, așa cum a spus președintele Putin, nimănui, inclusiv părții române (dacă va alege să se implice în aceste jocuri), nici centrele de luare a deciziilor nu vor reuși să se ascundă în spatele altora. Armele de care dispune azi Rusia sunt cele mai bune din lume și acele elemente ale scutului antirachetă care vor fi utilizate pentru efectuarea unor atacuri asupra Rusiei vor fi distruse prin atacurile de răspuns. Nu putem spune acum dacă ar putea fi românii sau alții, însă nimeni nu trebuie să-și creeze iluzii că vor putea să se lase atrași în acest joc și să rămână nepedepsiți”. Concluzia îngrijorătoare a mesagerului lui Putin fiind una fără de echivoc : ”Amplasarea unor eventuale rachete pe teritoriul românesc poate transforma România într-o țintă pentru Rusia”!

SVR-ul e la București!

După Scutul de la Deveselu, Putin nu mai acceptă și amplasarea altor rachete în România

Deși structurile contrainformative românești au identificat în timp util ”centrala” FSB de la Bucureșt și inclusiv ”casieria” acesteia din Piața Unirii, decidentul politic s-a șters undeva cu această informație. La fel cum a făcut și cu recentul raport privind informațiile mai mult decât îngrijorătoare privind predarea de la FSB către mult mai temutul SVR a centrului de coordonare al operațiunilor hibride din România! Iar pentru a înțelege mai bine ce înseamnă trecerea la ”next level” al războiului hibrid, nu trebuie uitat că o întreagă Europă tremură după identificarea unei ”celule” formate din 13 ofițeri acoperiți ai GRU care acționau în tot Occidentul de la sediul lor ”legendat” din  Munții Alpi! Iar SVR este cu mult peste GRU, atunci când vine vorba de ”operațiuni hibride”!!! Mai mult chiar,  spre spaima structurilor contrainformative și nepăsarea inconștientă a  liderilor statului român, SVR-ul a descins deja la București! Astfel că, așa după cum titram pe 22 octombrie, ”Haos în România” este deja o operațiune în plină desfășurare. Într-o țară în care nu suntem pregătiți nici pentru a face față unei  banale dezinsecții într-un bloc, dar să mai și contraatacăm planurile SVR-ului rusesc! Asta în timp ce în CSAT, în loc să se ia în discuție aceste amenințări explicite ale Federației Ruse, s-a decis doar cumpărarea altor cinci ”rable” F16 de care se descotorosește astfel cea mai slabă dotată armată occidentală, cea a Portugaleiei… Așa că Dumnezeu cu mila, că în statul român chiar nu avem cum să ne bazăm dacă Putin chiar își pune mintea cu noi…. Mai ales  într-o conjunctură internațională în care ultimul sondaj de opinie la nivelul Uniunii Europene de chiar zilele trecute arată că jumătate din cetățenii germani și francezi nici nu concep ca țările lor să acorde vreun sprjin României, dacă va fi atacată de Rusia…

 

Ultimele stiri

  • Protest spontan la Registrul Comerțului București. Activitatea cu publicul, suspendată/Ce solicitări au salariații
  • Firea, candidatul PSD la Primărie, a anunțat proiectele pentru Capitală
  • Scandal de proporții în Dâmboviţa! Persoane rănite, în urma unui conflict/Poliţiştii au tras focuri de avertisment
  • Piedone, ironii la adresa lui Ciolacu: „Văd c-ai mai albit în ultima lună! Stresat? Ești bine?”
  • Are sau nu șanse Iohannis să devină secretar general al NATO? Băsescu, opinie tranșantă – VIDEO
  • Comunicat de presă DACOREX COM SRL
  • Comunicat de presă Administrație Spitalelor și Serviciilor Medicale București
  • Poza Zilei
  • Horoscop 29 aprilie 2024 – Trebuie să fiţi diplomaţi
  • Primele imagini cu ”Poarta Eroilor” iluminată. Construcția e ridicată în intersecția Eroii Revoluției din Sectorul 4 al Capitalei
  • Exit mobile version