Cauta

CE MÂNDRU ESTE COLDEA DE EA!

Un ”banc de viață” care a făcut deliciul inițiaților sistemului în urmă cu ceva vreme spunea cum doi bătrâni sudiști au aflat că SUA au un nou lider…

” – Un afro – american, Obama, a ajuns președintele SUA! Ce părere ai?
   – Ce mândru trebuie să fie de el stăpânul lui…”

Iar ”surprinzătoarea” inițiativă pe persoană fizică a unui Klaus Werner Iohannis care, totuși, uite că demonstrează și el că are ”slăbiciunile omenești” inerente unui bărbat ajuns la 64 de ani a stârnit tot felul de zâmbete răutăcioase…

Mai ales printre cei care o cunosc pe ”Alinuța” de mică… Nefiind cazul, desigur, și a nenumăraților bărbați de stat care au pierdut totul în urma relațiilor mai mult sau mai puțin asumate cu ”Blonda lui Coldea”. Pentru că, deși noua realitate nu doar politică, dar și a sistemului pare a fi cu totul alta, mai sunt și structuri contrainformative care nu pot uita ”planul nebun” al unui Florian Coldea ajuns la apogeul statului ticăloșit de a își asigura spatele ”din absolut toate părțile”.

Astfel că, acum, exact în ziua în care ”dușmanul de moarte” Klaus Werner Iohannis a împlinit 64 de ani, Florian Coldea a putut desface șampania! Dar nu pentru a îl sărbători pe cel pe care încă îl acuză și îl ”așteaptă la cotitură” pentru că l-a abandonat și a permis ”scuiparea” sa, ca o ”măsea stricată”, de la vârful sistemului… Ci doar pentru că Laura Codruța Kovesi, cealaltă persoană pe care nu va ezita să se răzbune, atunci când va putea, sigur nu mai pune liniștită capul pe pernă după ce tocmai Alina Gorghiu a preluat Ministerul Justiției. Adică femeia pe care a încercat să o arunce în ”malaxorul DNA”, dar care i-a fost scoasă din ”gheare” de un veșnic surprinzător Florian Coldea.

Ultimatum pentru Hellvig: Pleci vineri!

Unul care, iată, deja își permite aroganțe precum cea de ultimă oră… Și prin care i-a transmis lui Eduard Hellvig ca până vineri, 16 iunie, să își prezinte ”demisia” din fruntea Serviciului Român de Informații. Cel pe care speră să îl readucă pe ”Vatra” sa…

Divorțată pentru Iohannis!

Acum, desigur, funcția de ministru al Justiției nu este chiar cea visată de atât de ambițiosa Alina Gorghiu. Cea care încă visează cu ochii deschiși să fie ceea ce nici măcar Elena Udrea sau Laura Codruța Kovesi nu au fost: prima femeie președinte a României!

Însă Ministerul Justiției este, totuși, un pas înainte… Una însă cu atât mai de remarcat cu cât, după venirea sa la Palatul Cotroceni, molcomul Klaus Werner Iohannis refuzase, cu încăpățânarea-i caracteristică, orice apropiere de ”devoratoarea de bărbați de stat” de la vârful politicii liberale. Iată însă că până și Iohannis a ajuns să îi facă jocurile unei Alina Gorghiu care, după ultimul divorț din tumultoasa sa viață sentimentală, a ajuns să facă din nou pe ”fata mare” a politicii românești.

Nu uită și nu iartă!

Și care, mai ales nu uită și nu iartă. După cum pot depune oricând mărturie acum foștii promotori ai acesteia, fie ei Teodor ”Tase” Atanasiu, Mihai Voicu, Marian Petrache, Bogdan Olteanu, Lucian Isar… De ultimul rupând orice legătură pentru a îl putea împinge în fruntea Guvernului României pe timidul Florin Cîțu! Și asta după ce a primit de la Iohannis ”capul lui Ludovic Orban”, pe ”tava partidului meu”! Totul după ce Orban avusese ”tupeul obraznic” de a își anunța candidatura la șefia Partidului Național Liberal tocmai atunci când Alina Gorghiu era sigură că va avea ”culoarul” garantat pentru o cursă de una singură.

De la Tase…

Acum, rămâne de văzut dacă va mai avea și Iohannis timp să își pună întrebarea ce s-a întâmplat cu cam toți ceilalți parteneri politici din viața Alinei Gorghiu. Încă de pe vremea când ”Steaua” politică a acesteia a fost aprinsă de un Teodor ”Tase” Atanasiu pe atunci atât de influent în PNL, încât ”soțul doamnei Bijboacă” a ”bombardat” Casa de avocatură a tinerei speranțe liberale Alina Gorghiu cu contracte de reprezentare a AVAS! Pe când Gorghiu era consiliera lui Atanasiu la… AVAS!

Pe ușa din spate!

Ajunsă însă la sediul central al Direcției Naționale Anticorupție pe ușa din dos – jandarmii de la Pază știu de ce! – Alina Gorghiu i-a convins însă pe procurorii anticorupție de varianta de lucru a generalului Florian Coldea. Cel care trimisese în prealabil un ”plic galben” cu ”prețioasa” informație că Alina Gorghiu și-ar fi suspendat activitatea de avocat și așa nu ar mai fi fost chipurile plătită direct. Pista surselor de venit din dividende fiind astfel abandonată din start.

Numai că Atanasiu a plătit scump binele făcut, dosarul beton cu care s-a procopsit apoi la DNA ”măturându-l” de pe scena politică. Rețeta succesului fiind aplicată cu același succes și în cazul unui alt fost influent baron liberal, Marian Petrache, acesta pariind de asemenea pe viitorul Alinei Gorghiu.

Numai că, ghinion, după ce influența sa nu a mai fost de folos, acesta s-a trezit încolțit de procurorii DNA, așa că a avut de asemenea ”înțelepciunea” lui Atanasiu de a face singur pasul înapoi. ”Înțelepciune” pe care nu a mai avut-o și Bogdan Olteanu. Cel care a pierdut chiar totul, după ce viața sa a fost răvășită de ”Uraganul Alina” : familie, carieră, slujbă, avere, libertate…

Ultimele stiri

  • Are Ciolacu noutăți despre candidaturile la NATO? „Erdogan a făcut anunțul…”
  • Marcel Ciolacu, sensibilizat de situația din Gaza, după întâlnirea cu Erdogan
  • Premierul, despre faptul că românii vor merge cu buletinul în Turcia: „Un gest deosebit”
  • Ciolacu îl ridică în slăvi pe Erdogan: „Un lider cu viziune”
  • Alege ce citești
  • S.O.S la poarta AUR! Simion, scos din joc!
  • Baricada de la Inter reintră în actualitate ceva de speriat
  • Guvernul, făcut praf de economiști. Inflația va crește
  • Soarta criptomonedelor, la cheremul Americii?
  • Ministerul Energiei face jocul americanilor și îngroapă în datorii Nuclearelectrica
  • Exit mobile version