Cauta

Isarescu isi tine vinul de Dragasani la rece, in tezaurul Romaniei

Banca Nationala , desi situata in buricul Capitalei, este o adevarata fortareata. Si, probabil, asa si trebuie sa fie, tinand cont ca acolo sunt depozitate rezervele valutare ale tarii, basca Tezaurul Romaniei, atat cat a mai ramas din el.

Mugur Isarescu este un bancher, cu gusturi alese, ce nu se poate desparţi de „pasiunile” sale nici macar la locul de munca

Dupa zidurile groase si paza armata, ultimul bastion pentru apararea secretelor acestei onorabile institutii este biroul guvernatorului . Inconjurat mereu de colaboratorii apropiati, din mijlocul carora nu scapa nici o informatie in afara. Iata insa ca, totusi, incredibilul este pe cale sa se produca. Pentru ca surse avizate sustin in exclusivitate pentru „National” ca Mugur Isarescu isi pateaza blazonul functiei prin obiceiul de a-si tine cateva sticle din propriul vin de Dragasani pe care il apreciaza atat de mult chiar printre bogatiile tarii.

Mare maestru in oenologie

Avand aceeasi vechime in campul muncii, la conducerea Bancii Nationale, ca si Mircea Sandu la sefia FRF, Mugur Isarescu este apreciat  drept un fin cunoscator al vinului de calitate. Nu este nici un secret, guvernatorul BNR  fiind chiar producator al unor soiuri deosebite de licoare de Dragasani. Recunoscut drept Mare Maestru in ale Oenologiei, se pare totusi ca omul care ar trebui sa lupte cu inflatia pune ceva prea multa patima in aceasta pasiune a sa. Pentru ca, unele informatii „bomba” intrate in posesia noastra sustin ca, intre doua ajustari ale cursului monedei nationale, cel mai longeviv demnitar al Romaniei ar obisnui sa – si mai verifice productia proprie. Si, cum ar fi dificil sa trimita tocmai la Dragasani dupa demisecul preferat, guvernatorul BNR a gasit o solutie mult mai la indemana.

In loc de frapiera

Ce-i drept, Mugur Isarescu nu isi  are biroul in cladirea centrala a Bancii, fiind izolat de ani buni in cea secundara. Unde vin cei mai apropiati prieteni. Dar chiar si asa ar fi dificil sa puna la vedere o frapiera, intr-o institutie simbol a Romaniei. In schimb, unii oameni implicati in paza obiectivului sustin ca sunt deranjati ca ditamai guvernatorul si-a ales drept loc sa-si tina vinul la rece tocmai buncarul Bancii. Acum, o fi acolo doar asa, de expozitie, dar parca tot nu e in regula. Tinand cont de regulile draconice de securitate, dovada este greu de produs. Sau poate, s-o intampla minunea daca se va incerca stergerea urmelor si mutarea „tezaurului” alcoolic in alte incaperi. Cert este ca daca dezvaluirile Wikileaks au atins doar subiectul sticlelor de whisky prezidentiale, iata ca mai exista si demnitari romani care cultiva un sentiment patriotic, prin promovarea produselor autohtone. „Fabricate in Romania”, vorba lui Adrian Nastase…

Ultimele stiri

  • Cum se ţine postul negru în Vinerea Mare 2024. Rugăciunea pe care e bine să o rostești
  • Ce pensie va încasa Klaus Iohannis peste doar câteva luni. Românii care au muncit o viaţă întreagă doar visează la o astfel de „recompensă”
  • Prima noapte de distracţie la Mamaia, în sezonul estival 2024. Cum au petrecut tinerii în cluburile de fiţe
  • Bilanț cumplit după surparea unei autostrăzi, în China. Numărul morților a crescut la 36/Sunt zeci de răniți
  • Tradiţii şi obiceiuri de Joia Mare, înainte de Paştele 2024. De ce nu se lucrează în această zi
  • Incident înspăimântător în Capitală! Brațul unei macarale a căzut peste o mașină parcată
  • Pandemia a trecut, „sechelele” rămân! AstraZeneca recunoaște că vaccinul său are un efect secundar grav
  • Sebastian Burduja îl critică pe Nicușor Dan pentru refuzul de a avea o debatere: „E o lipsă de respect”
  • Veste despre recalcularea pensiilor, de la cel mai înalt nivel. Ce s-a întâmplat cu 99,9% dintre dosare
  • Comunicat de presă Comuna RADOVAN
  • Exit mobile version