Cauta

Cade „Imperiul Biden” din Romania!

De atata amar de vreme, Romania se afla sub sfera de influenta a lui Joe Biden, vicepresedintele american avand propriul „parteneriat strategic” cu tara noastra. Considerat un sustinator de calibru al fostului presedinte Traian Basescu, lucru dovedit, de altfel, si nu de putine ori, atunci cand Biden a intervenit direct in sprijinul acestuia sau atunci cand l-a „demolat” pe Victor Ponta, inaltul demnitar american a continuat sa acorde o atentie deosebita la tot ceea ce se intampla in tara noastra si dupa plecarea „marinarului” de la Palatul Cotroceni.

Robert Hunter, fiul lui Joe Biden, interesat de afacerile energetice

Iar unii dintre cunoscatorii sistemului sustin ca toata aceasta apropiere s-ar datora, in mare masura, si afacerilor pe care Robert Hunter Biden, fiul vicepresedintelui american intentioneaza sa le deruleze in Romania, daca nu cumva a si inceput, intre timp, business-ul aici. Mai mult chiar, s-au auzit susoteli pe marginea acestui pretins interes aparte si atunci cand, in cazul unei intrevederi la Washington, Joe Biden si proaspatul premier tehnocrat roman Dacian Ciolos ar fi tot vorbit despre unele privatizari care ar trebui sa aiba in sectorul energetic, totul pentru „intarirea securitatii energetice”. Asa ca nu a mai fost decat un pas pana la aparitia „ipotezei de lucru” ca familia Biden intentioneaza sa dezvolte un „imperiu” energetic in Romania.

Robert Hunter

Iata insa ca Donald Trump a dat intre timp peste cap toate sondajele si primii reprezentanti ai republicanilor se pregatesc deja sa vina in Romania pentru a-i inlatura de aici pe democratii lui Biden.

In numele tatalui!

Joe Biden nu a exitat sa se implice in campania prezidentiala din Romania, atunci cand l-a „urecheat” zdravan de tot pe Victor Ponta, transmitand fatis semnalul ca Washington-ul nu-l doreste sub nicio forma pe acesta la Palatul Cotroceni. Insa, dincolo de iesirile in sprijinul lui Traian Basescu, se pare ca vicepresedintele american ar fi fost interesat de situatia din tara noastra si pentru faptul ca fiul sau, omul de afaceri Robert Hunter Biden ar intentiona sa dezvolte anumite proiecte aici. Pentru ca, dupa ce si-a facut „ucenicia” in fruntea celei mai improtante companii private de gaze din Ucraina, acesta s-ar reorienta si spre alte tari est-europene. Unde caile „business”-ului i-ar putea fi inlesnite si de pozitia extrem de influenta a tatalui sau in aceasta parte a lumii.

Se taie in carne vie!

Numai ca planurile familiei Biden pentru Romania par sa fi fost serios date peste cap de surprinzatoarea victorie in alegerile pentru presedintia Statelor Unite ale Americii a lui Donald Trump. Iar dupa cum dezvaluia „National” cu ceva vreme in urma, nu doar ca zilele ambasadorului Hans Klemm la Bucuresti sunt numarate, dar republicanii par sa fi si gasit deja oamenii care sa vina sa „reseteze” interesele americane in Romania. Ceea ce ar insemna ca, practic, „Imperiul Biden” din Romania se poate prabusi tocmai acum, cand se puneau la punct ultimele detalii pentru o expansiune economica in domeniul energetic.

Ultimele stiri

  • Prinţul Paul de România, arestat preventiv! Judecătorii din Malta nu au avut milă de el (VIDEO)
  • Şoferii, uluiţi când au mers, luni, la pompă, ca să alimenteze. Ce preţuri au văzut la benzină şi la motorină
  • Ne facem de râs! Nu avem bani ca să ne trimite sportivii la Jocurile Olimpice 2024. Mişcarea de ultimă oră a Guvernului
  • BEC a stabilit ordinea candidaturilor pe buletinele de vot pentru europarlamentare. Cine deschide lista
  • 20.500 de euro în China și 42.000 de euro în UE. Bruxelles pierde războiul mașinilor electrice cu Beijingul?
  • Momentul adevărului. Prosumatorii creează dezechilibre uriașe în sistem
  • Nicușor Dan, Paulică Lambrino și frizeria
  • Europa nu-și poate permite să se decupleze de China!
  • Cea mai puternică armată din lume nu are încredere în inteligența artificială?
  • Habemus… campioana!
  • Exit mobile version