Cauta

Bode, vezi că-ți șmenuiește ”domnu’ chestor” Bilanțul!

Ingrată misiune mai are și Lucian Bode… Încercarea de resetare a imaginii Ministerului Afacerilor Interne venind tocmai acum, în plină explozie a scandalurilor Onești și Secția 16. Astfel că, prins între ”ciocanul” îngrijorării publice și ”nicovala” nemulțumirilor sindicale privind subfinanțarea MAI, Lucian Bode a făcut ceea ce ar fi făcut orice alt ministru aflat în situația sa.

Bode așteaptă sprijin de la Cîțu

Și anume a ordonat ample operațiuni de control, atât la structurile vizate de dezvăluirile publice din ultima vreme, cât și unele tematice, pentru a se identifica la timp dacă mai există astfel de ”focare” de nemulțumire. Numai că aici are două mari probleme. Atât la propriul Corp de control, cât și la Direcția Audit Public Intern. Acolo unde și actualului minsitru de Interne i-au parvenit informații că ”se pupă cu totul alte ghiuluri”… Însă Lucian Bode pare să fi ajuns la capătul răbdării odată cu iminenta detonare a unui raport informativ care avertizează că se pregătește o nouă operațiune de ”cosmetizare” a Bilanțului Ministerului Afacerilor Interne, de zilele viitoare. Astfel că atenția ministrului este acum concentrată tocmai pe cele două structuri de control, cele care ar trebui să aibă curajul ca la Bilanț să prezinte dimensiunile reale ale ”dezastrului” din MAI.

Momentele Onești și Secția 16 greu de gestionat

Astfel că, la această oră, axa Gălățeanu – Crivoi ar face bine să ”pună pe masă” toate cifrele aflate în posesie! Pentru ca apoi ministrul să poată lua, dar mai ales asuma deciziile necesare, în deplină cunoștință de cauză. Mai ales că, după cum reiese din informațiile de ultimă oră intrate în posesia noastră, ministrul Lucian Bode se pregătește să solicite ajutor legal exact de acolo de unde se așteptau mai puțin liderii ”Frăției” din MAI. Și care s-au culcat ”pe urechea” că peste Corpul de control al ministrului de Interne nu poate intra nimeni. Dar uite că poate!

Gălățeanu și Crivoi, ochii pe Cîțu!

Pentru că, după cum reiese din informațiile de ultimă oră intrate în posesia noastră, Corpul de control al premierului ar aștepta doar un semnal pentru a da iama în cele două structuri abilitate pentru operațiuni de control și verificări în cadrul MAI. Echipa de la Palatul Victoria având deja și primele obiective trasate, privind cercetarea adevăratelor motive pentru care au părăsit structura de control Braic și Iașnic. Mai ales că acesta din urmă era tot omul lui Manolescu, cel făcut ”vedetă” de Traian Băsescu, atunci când fostul președinte l-a avertizat public : ”Păi e bine, domnul chestor…?” Însă consultanța chestorului Manoliu s-ar putea să nu îl mai ajute chiar atât de mult pe comisarul șef Tiberiu Gălățeanu, mai ales dacă oamenii lui Cîțu se apucă de cercetat, așa după cum se aude, suspiciunile de mușamalizare a unor controale efectuate la Școala de Subofițeri de la Câmpina și la Academia de Poliție! Sau de tertipul birocratic prin care, atunci când după un an i-a expirat împuternicirea șefului Auditului s-a recurs la ”manevra Grecu”. Prin care adjunctul de la Direcția Generală Financiară ar fi fost adus strict formal, doar pentru a se putea lua apoi iar de la cap cu împuternicirile lui Crivoi. Plus că ochii mai sunt ațintiți și pe forțarea ”mutărilor căsuțelor” de la structura de control, beneficiarul final al promovărilor putând fi chiar fiica unui intens mediatizat chestor șef de Poliție.

Ultimele stiri

  • Cutremur în România, marți dimineață/Ce magnitudine a avut seismul din 7 mai
  • Motivul pentru care Guvernul e la un pas să „îngheţe” salariile şi pensiile. Anul electoral îi încurcă mult
  • Cinci muncitori au murit în Sicilia, într-o stație de epurare – VIDEO
  • Israelul bombardează intens oraşul Rafah, din Fâşia Gaza, deşi Hamas a acceptat o propunere pentru un armistiţiu. Cel puţin 12 morţi (VIDEO)
  • Polonia verifică dacă judecătorul care a cerut azil în Belarus a fost spion
  • VIDEO| Emmanuel Macron şi Xi Jinping cer „armistițiu olimpic”
  • Poza Zilei
  • Iohannis, din nou turist. De această dată se va întâlni cu Joe Biden la Casa Albă
  • Horoscop 7 mai 2024 – Mergi la căldura casei tale
  • Germania acuză Rusia de atacuri cibernetice. Ambasadorul Germaniei în Rusia a fost rechemat în țară.
  • Exit mobile version