AcasăPoliticaBode își întărește poziția la vârful MAI. Promite polițiștilor sporuri salariale și...

Bode își întărește poziția la vârful MAI. Promite polițiștilor sporuri salariale și acces la funcții importante!

Bode își întărește poziția la vârful MAI-ului. Decizia luată în privința unor structuri importante din minister (foto: Facebook)

După ce a fost mai bine de un an ministru al Transporturilor, Lucian Bode a preluat frâiele Ministerului de Interne, decis să facă schimbări. Și nu doar la nivel de percepție publică a imaginii MAI-ului.

”Eu în fruntea MAI mi-am propus, printre obiectivele cele mai importante, să aduc în față și să prezint opiniei publice pe cei care într-o proporție foarte mare își fac datoria față de cetățeni, față de țară. Am văzut de foarte multe ori, într-un mod absolut incorect se punea semnul egal între o instituție fundamentală în funcționarea statului român – fie că vorbim de politie, jandarmerie, pompieri – și un derapaj a unuia sau altuia, indiferent de funcția pe care o ocupă”, a declarat Bode, marți seară, la postul B1TV.

Citește și: Cui i-a adus Bode palincă de la Sălaj!

Nu se vrea spectator

Oficialul guvernamental anunță că planul său este ca la nivelul MAI-ului să se rezolve ”problema împuterniciților” și să se organizeze concursuri pentru ocuparea de funcții. ”Eu nu voi fi spectator la ce se întâmplă în MAI. Eu nu am venit în fruntea acestui minister să satisfac nevoia unui grup sau a unei persoane din sistem. Eu vă asigur că am venit să mă implic în tot ce înseamnă organizarea acestui minister, de sus până jos, pentru că îmi doresc ca, în cel mai scurt timp, să avem conducerea la vârful ministerului – mă refer aici la secretari de stat, subsecretari de stat – și sub conducerea ministerului, împreună cu cei care vor fi alături de mine (…) să eliminăm una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă ministerul în ceea ce privește managementul lui și anume problema împuterniciților pe funcții. Sunt decis să dăm drumul la concursuri, să le organizăm într-un mod cât se poate de transparent, astfel încât la aceste concursuri să participe cât mai mulți oameni bine pregătiți, specialiști”, a spus ministrul de Interne.

Ce structuri trec în coordonarea directă a șefului MAI

De asemenea, a dat un semnal clar că are de gând să își întărească poziția în fruntea MAI-ului. ”Astăzi am luat o decizie şi anume că, ţinând cont de faptul că responsabil de asigurarea politicilor Guvernului în domeniul Afacerilor Interne este ministrul Afacerilor Interne şi ţinând cont de faptul că în prerogativele ministrului Afacerilor Interne nu erau şi coordonarea anumitor structuri importante din minister şi aici mă refer la Corpul de Control al ministrului, la Direcţia de Audit, Direcţia Generală de Protecţie Internă, Direcţia Generală Anticorupţie, Direcţia de Comunicare şi aşa mai departe, aceste structuri, prin ordinul ministrului, au fost trecute de astăzi direct în coordonarea ministrului afacerilor interne„, a spus Lucian Bode la B1 TV.

Bode a explicat, totodată, cum au stat lucrurile până de curînd. ”În 2016, ministrul de atunci, Tudorache, a emis un ordin prin care aceste structuri erau în coordonarea ministrului, iar la sfârşitul lunii decembrie 2019 aceste structuri au fost trecute prin ordinul ministrului Vela în coordonarea secretarului de stat responsabil cu ordinea publică şi aşa a fost abordarea atunci. Eu am avut o discuţie cu mai mulţi factori importanţi din minister şi am ajuns la această concluzie, cred eu sănătoasă, dar sunt conştient că în acelaşi timp îmi va crea mult mai multe bătăi de cap, dar îmi asum acest lucru pentru că eu cred că sistemul imunitar al unui minister trebuie să fie în directa coordonare a ministrului”, a susținut Bode.

632 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger