AcasăSOCIALMinistrul de Interne a făcut un anunț ”în premieră”. Ce se verifică...

Ministrul de Interne a făcut un anunț ”în premieră”. Ce se verifică la nivelul tuturor structurilor Poliției Române – VIDEO

În contextul cazului de la Onești, mai exact a tragediei în care au pierit doi oameni nevinovați, ministrul de Interne a venit cu noi precizări, în așteptarea concluziilor raportului final cu rezultatele verificărilor derulate în urma acestei drame care a șocat o țară întreagă. Totodată, Lucian Bode a făcut referire și la cazul polițiștilor de la Secția 16, în dosarul în care sunt acuzații de tortură.

”A doua componentă a raportului preliminar mai prevede o măsură (…) v-o anunț acum în premieră (…): am dispus declanșarea la nivelul tuturor structurilor Poliției Române a unui proces de reanaliză a petițiilor și sesizărilor fără caracter penal înregistrate în ultimele 24 de luni – asta pentru a identifica eventuale situații în care petenții amenință cu săvârșirea unor acte de violență. Aceasta este încă o măsură rezultată în urma raportului preliminar, raportul final – în câteva zile“, a precizat ministrul Bode, luni dimineață, în contextul nenorocirii de la Onești, caz care a dus, în primă fază, la schimbarea conducerii IPJ Bacău și a Poliției Onești.

Referiri și la cazul de la Secția 16

Cât privește situația de la secția 16 din Capitală, unde au existat acuzații de tortură, într-un dosar în care trei polițiști au fost trimiși în arest preventiv, iar alții sub control judiciar, Bode a declarat: ”Ce s-a întâmplat la Secția 16 (…) nu face cinste acestor, deocamdată, angajați ai Poliției Române. (…) Avem toleranță zero față de astfel de activități, față de astfel de indivizi. Opinia publică a fost oripilată să vadă de ce sunt în stare așa-ziși polițiști.
Până la urmă, ei au săvârșit aceste fapte purtând uniforma de polițist. (…) Și o să vă rog să fiți atenți la ce va urma în perioada următoare, în zilele următoare, să vă uitați cam la ce nivel îmi doresc să se acționeze în Poliția Română în astfel de situații”.

352 afisari

2 COMENTARII

  1. & Cine i-a selectat, i-a format, i-a angajat, i-a pregătit, i-a evaluat, i-a coordonat, cine îi verifică, ? Mai sunt şi alte speţe la cei implicaţi în astfel de activităţi, ?

  2. Dragilor, „peștele se impute de la cap și se curăță de la coadă” este un proverb care apare în folclorul multor state și se referă la corupția dintr-o comunitate / societate, corupție care începe de la nivel înalt. Proverbul face referire la conducători dar și la obediența celor conduși.
    Când un stat, o societate etc. eșuează, rădăcina cauzei trebuie căutată la lideri.
    Degeaba încearcă să dreagă busuiocul (poate chiar își dorește) domnul Bode dacă domnia sa este dezinformat sistematic chiar de către cei care ar trebui să îl informeze. Au picat câteva capete mici iar cei din minister care aveau obligația să gestioneze cu adevărat situația de la Onești vor rămâne la locul lor cald pentru că au puterea și priceperea să îi prezinte pe alții ca principali vinovați. Sunt mulți alții care ar fi trebuit să plătească cu funcția această sincopă a sistemului, oameni chiar din apropierea ministrului Bode. Dar ei s-au scos unii pe alții dând vina pe „proștii” de la Bacău. Si acest lucru se poate dovedi foarte ușor. Cunoscătorii știu dar nu vorbesc. Domnule Bode, atenție la minciunile pe care le primiți…dimineața, la prânz…și seara.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger