Cauta

Avem Procuror General LGBTI!

Gabriela Scutea, Parteneriat cu ACCEPT

Cota de încredere a românilor în actul de Justiție se prăbușește mai constant chiar decât ritmul oricum amețitor în care cresc facturile la utilități! Și asta cu fiecare nou dosar ratat. Fie din exces de zel, lipsă de profesionalism sau pur și simplu din sictirul cvasigeneralizat care a pus stăpânire pe întreaga Justiție, atunci când nu există nicio miză mediatică.

Căsătoria dintre Adrian Coman și Clai Hamilton la CEDO

Și, fără putință de tăgadă, adevărata ”ghiulea” a neîncrederii legată de piciorul justiției este tocmai ”Frăția Procurorilor”. Iar chiar dacă vremurile de aur ale ”Republicii Procurorilor” au apus, ultimele ”rămășițe” continuă să reprezinte ”pata de neșters” de pe obrazul mult prea scuipat a Justiției din România. Astfel că orice măsură managerială pentru resetarea activității structurilor de Parchet vizate nu poate fi decât una binevenită. Mai ales atunci când ea vine de la chiar vârful Parchetului General. Numai că…

Parteneriat ACCEPT

Astfel că s-a recurs la semnarea unui nou protocol. Dar nu cu serviciile secrete… Ci cu cea mai reprezentativă asociație a comunității LGBTI! ACCEPT! Cea care astfel, cel puțin scriptic vorbind devine mai influentă decât toate serviciile secrete românești la un loc, prin existența unui asemenea parteneriat de colaborare… Dar de ce s-a semnat? O întrebare care va persista și după parcurgerea comunicatului oficial pe care îl publicăm integral. Tocmai pentru a nu putea fi acuzați că nu punem umărul la corecta informare a milioanelor de români care își pierduseră încrederea în Justiție. Și mai ales în activitatea Parchetului General…

România încă ruptă între Bucharest PRIDE și Marșul pentru Normalitate

”Asociația Accept, în calitate de Promotor de Proiect, și Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, în calitate de partener, au lansat proiectul „ Parteneriat pentru egalitatea persoanelor LGBTI: implementarea jurisprudenței CEDO privind orientarea sexuală și identitatea de gen”, prin care își propun îmbunătățirea punerii în aplicare a deciziilor Curții Europene împotriva rasismului și intoleranței (ECRI) din cadrul Consiliului Europei, prin dialog cu instituțiile abilitate și sprijinirea acestora în construirea unui cadru eficient de implementare a deciziilor CEDO cu privire la orientarea sexuală și identitatea de gen”. Comunicatul Ministerului Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție mai conținând și alte precizări: ”România, în baza deciziilor CEDO din ultimii ani, are obligația să ia măsuri la nivel legislativ și instituțional prin care să prevină încălcări ale drepturilor fundamentale ale persoanelor lesbiene, gay, bisexuale, transgender, intersex, așa cum s-a reținut în hotărârile pronunțate în cauzele MC și AC împotriva României, X și Y împotriva României și ACCEPT și alții împotriva României. În acest sens, autoritățile române au obligația să îmbunătățească legislația națională privind infracțiunile motivate de ură, legislația națională în domeniul libertății de întrunire și legislația națională în privința recunoașterii juridice a genului. De asemenea, sunt necesare modificarea politicilor și practiciii instituționale în aceste domenii și modificarea procedurilor de lucru, în acord cu deciziile CEDO, pentru a proteja eficient potențiale încălcări ale drepturilor persoanelor LGBTI în România”.

Scutea, dar de ce tocmai PÎCCJ…?

Iată că nesfârșitele valuri juridice și mediatice provocate de căsătoria dintre ”ACCEPT”-ul Adrian Coman și cetățeanul american Clai Hamilton a ajuns în cele din urmă și la Parchetul General. După ce, după căsătoria din Belgia, românul activist și Hamilton au solicitat recunoașterea căsătoriei și de către statul român. Finalizarea Curții Constituționale a României fiind una tipic dâmbovițeană, judecătorii constituționali luând o decizie cu jumătate de măsură. Și care continuă să iște controverse.

Practic recunoscând că relația pe care o are un cuplu format din persoane de același sex intră în sfera noțiunii de ”viață privată și de viață de familie”, dar fără a recunoaște explicit și dacă noul cuplu gay româno-american Coman – Hamilton este sau nu o familie conform prevederilor Codului civil.

Deci, toate bune și frumoase, fiind probabil necesară o și mai temeinică abordare juridică a acestei probleme, mai ales că deciziile CEDO împotriva statului român se înmulțesc. Cum de asemenea este de înțeles și ”presingul” făcut de ACCEPT asupra instituțiilor statului român, unul cu o consecvență mai mult decât pragmatică. Iată încă că ACCEPT nu a încheiat acum un parteneriat cu Guvernul României, cu Ministerul Justiției, cu Ministerul Familiei, cu Parlamentul României sau alte instituții implicate în îmbunătățirea legislativă. Ci direct cu Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. ”Fișa postului” procurorilor din subordinea Gabrielei Scutea fiind doar să dea ”numere de penal” sau să dispună clasări. Atât! Și atunci, doamnă procuror general, de ce tocmai PÎÎCCJ…? Un parteneriat care prevede ” modificarea procedurilor de lucru pentru a evita potențiale încălcări ale drepturilor persoanelor LGBTI din România”…? Păi atunci, dacă tot nu au ce să facă procurorii Parchetului General, de ce nu semnați un parteneriat care să prevadă și ”modificarea procedurilor de lucru pentru a evita potențiale încălcări ale drepturilor cetățenilor cărora li s-ar putea fura autoturismele”…? Sau care ar putea fi șantajați, tâlhăriți, răpiți, sechestrați, făcuți victime ale traficului de droguri sau carne vie…?

Să vezi ce se dau pe invers interlopii!

Pentru că altfel, dacă Parchetul General semnează un astfel de parteneriat doar cu reprezentanții LGBTI, există riscul real al creării unei ”portițe deschise” pentru cei care fac parte – sau se dau! – din această comunitate. Și ca în dosarele în care sunt implicați, indiferent de încadrarea juridică și membri ai LGBTI să ”își bage nasul” și ACCEPT ! Culmea, chiar în baza Parteneriatului semnat cu Parchetul General, pentru a verifica dacă nu cumva se încalcă vreun drept … Așa că, mai în glumă, mai în serios, inițiații sistemului chiar se tem că mulți interlopi s-ar putea da pe invers, fie și doar ”în hârtii”, dacă ar ști că astfel beneficiază de o ”pavăză juridică” suplimentară împotriva procurorilor…

Ultimele stiri

  • Europenii au mai mult timp, iar americanii mai mulți bani
  • De ce vrea Macron să dea bombe nucleare Uniunii Europene
  • Țeapă sub nasul inspectorilor ANAF. Firmele și-au șters, din pix, taxele și impozitele
  • VIDEO. Imagini cu deszăpezirea pe Transfăgărășan. Drumul ar putea fi redeschis mai devreme ca de obicei
  • Becali și ai lui își bagă iar nasul în oala Stelei. Pițurcă și Tudorel Stoica, reacție imediată: „Să-și vadă de echipa lui”
  • Alertă în Capitală. Fată de 13 ani, de cetăţenie străină, căzută de la etaj/Adolescenta, dusă la spital
  • Cazul femeii tranșate: Cum NU A FĂCUT NIMIC comisarul șef de nota 1
  • Ucrainenii nu mai au opțiuni pe câmpul de luptă. Un colaps iminent?
  • Campania Kremlinului împotriva rușilor care luptă alături de Ucraina
  • De 1 Mai, pe Litoral, unii turiști fac insolație noaptea
  • Exit mobile version