Cauta

Amantlacurile aduc linistea in CSM!

La doua luni dupa ce au intrat cu japca, la ceas de seara, in sediul Consiliului Superior al Magistraturii, unde au spart usa biroului judecatorului Adrian Neacsu si au ridicat computerul acestuia, procurorii anticoruptie au cerut si autorizatia pentru efectuarea perchezitiei informatice.

Suspiciunea reciproca planeaza asupra sedintelor din plenul CSM
Oana Haineala a reusit miraculos sa-si pastreze postul de presedinte CSM
Anchetarea lui Adrian Neacsu, exploatata la maxim de DNA

Cererea a primit intr-un final si avizul CSM, insa doar pe jumatate. Asa ca, oficial, cei de la DNA au dreptul sa-si bage nasul doar in mailurile de serviciu ale lui Neacsu, dar nu si in cele private. Insa, dupa cum sustin sursele noastre, refuzul de a folosi drept probe si mesajele particulare nu reprezinta nici pe departe o infrangere pentru ofiterii DNA. Care, de fapt si-au indeplinit astfel misiunea avuta, cercetarea judecatorului Adrian Neacsu pentru decontarea unor bonuri de benzina fiind doar o tinta falsa.

Carlig legal

Cum Legea 51/1991 nu trece justitia la vulnerabilitati privind siguranta nationala, serviciile au trebuit sa gaseasca alta acoperire legala pentru ampla operatiune de monitorizare a magistratilor, declansata in ultimul an. Asa ca oamenii lui George Maior au folosit gaselnita oferita de articolul 14, alin. 3 din OUG 43/2002: „ Serviciile si organele specializate in culegerea si prelucrarea informatiilor au obligatia de a pune la dispozitia Directiei Nationale Anticoruptie, de indata, datele si informatiile detinute in legatura cu savarsirea infractiunilor privitoare la coruptie”. Iar sub pretextul monitorizarii „judecatoarelor vesele” Antonela Costache si Viorica Dinu, despre care existau informatii ca aveau „spatele” asigurat in CSM, s-a trecut „de indata” la prelucrarea informationala a unor obiective din CSM. In plus, povestea cu deconturile „umflate” de judecatorul Neacsu a facut sa intareasca si mai mult „marcajul” efectuat unor judecatori.

Mailuri la gramada

Iar in seara zilei de 19 ianuarie 2013, lucratori ai DNA au descins la sediul CSM in cel mai neprofesionist mod cu putinta, parca facand totul pentru a atrage atentia asupra actiunii lor. Si mai ales a recunoasterii, dezmintita ulterior, ca au monitorizat mailurile unor membri ai CSM. De altfel, membru al Sectiei pentru judecatori, Adrian Neacsu a si denuntat public ca a fost filat de Servicii, care i-au spart inclusiv conturile de mail. Atat cele de serviciu, dar si cele private. Iar la auzul acestei declaratii, unii dintre colegii lui Neacsu s-au ingalbenit. Si au amutit instant, nemaifiind atat de vocali ca pana atunci in cererea de mazilire a presedintei CSM, controversata Oana Haineala.

„Iubi, iubi”, dar nu cu nevasta…

De altfel, in ciuda tuturor pronosticurilor si a calculelor facute pana atunci, incercarile de debarcare ale Oanei Haineala de la sefia CSM au esuat lamentabil. Iar unii dintre membrii taberei „revolutionare” au inceput sa aiba suspiciuni ca lipsa constanta de cvorum ar reprezenta de fapt o tradare la vot din partea altor colegi. Care sunt banuiti ca au cedat presiunilor Serviciilor, care ar fi gasit in mailurile lor private tot atatea dovezi ale povestilor de dragoste pe care respectivii le-ar trai, in secret, cu alte colege din magistratura de la diverse instante. Si care au priceput imediat mesajul subliminal trimis de DNA prin „scaparile” din ancheta presupuselor „fraude” comise de Adrian Neacsu. Asa ca, decat sa se trezeasca in presa cu mailurile care incep cu „iubi, iubi”, dar nu sunt transmise in nici un caz nevestelor, domnii respectivi au preferat sa se dea loviti la votarea demiterii Oanei Haineala. Care, pentru ca tacamul sa fie complet, dupa cum senatorul Valer Marian a sustinut intr-o interpelare parlamentara, se afla ea insasi, alaturi de fosta sa adjuncta, Alina Ghica, in mijlocul unul alt scandal sexual despre care se banuieste ca ar fi fost instrumentat de servicii. Este vorba despre controversata deplasare a celor doua, in Hong Kong, alaturi de doi sepepisti, cu totii petrecand o saptamana cu de toate, la un hotel de lux. Cert este doar ca marele castigator al starii de incertitudini din CSM a fost Daniel Morar, cel care si-a putut astfel impune viziunea asupra „portretelor robot” ale viitorului procuror general si sef al DNA.

Ultimele stiri

  • Europenii au mai mult timp, iar americanii mai mulți bani
  • De ce vrea Macron să dea bombe nucleare Uniunii Europene
  • Țeapă sub nasul inspectorilor ANAF. Firmele și-au șters, din pix, taxele și impozitele
  • VIDEO. Imagini cu deszăpezirea pe Transfăgărășan. Drumul ar putea fi redeschis mai devreme ca de obicei
  • Becali și ai lui își bagă iar nasul în oala Stelei. Pițurcă și Tudorel Stoica, reacție imediată: „Să-și vadă de echipa lui”
  • Alertă în Capitală. Fată de 13 ani, de cetăţenie străină, căzută de la etaj/Adolescenta, dusă la spital
  • Cazul femeii tranșate: Cum NU A FĂCUT NIMIC comisarul șef de nota 1
  • Ucrainenii nu mai au opțiuni pe câmpul de luptă. Un colaps iminent?
  • Campania Kremlinului împotriva rușilor care luptă alături de Ucraina
  • De 1 Mai, pe Litoral, unii turiști fac insolație noaptea
  • Exit mobile version