Cauta

„Razboiul bodyguarzilor” intre Ioan Niculae si Liviu Dragnea

Dupa cum „National” a dezvaluit in exclusivitate, restructurarea cu japca a Jandarmeriei Romane va oferi pe tava firmelor de casa ale conducerii MAI un „tort” format din cateva mii de posturi de agenti de paza, care urmeaza sa fie platiti de la buget, cu bani grei.

Ioan Niculae vrea sa acapareze si piata firmelor de paza
Liviu Dragnea pierde contracte fara sa riposteze

Iar pe langa „famiglia” lui Vasile Blaga de la Axis Corporate Security, o „felie” cat mai mare din contractele de zeci de milioane de euro incearca sa o obtina, dupa cum sustin sursele noastre, si miliardarul Ioan Niculae. Care, concomitent cu negocierile secrete pentru preluarea pazei la cele mai importante obiective strategice nationale, a declansat adevarate lupte de gherila  impotriva vicepremierului Liviu Dragnea. Care, legat de maini si de picioare de atentia cu totul deosebita pe care i-o acorda procurorii anticoruptie, a preferat sa nu riposteze, chiar daca a suferit cateva esecuri umilitoare in acest veritabil „razboi al bodyguarzilor”, chiar in propriul fief din Teleorman.

Misterul SION-ului

Lucru mai putin cunoscut, printre afacerile celui mai bogat om din Romania se numara si o firma de paza. Infiintata, initial, doar pentru a asigura securitatea propriilor obiective din holding-ul INTERAGRO. Iata insa ca Ioan Niculae are ganduri mari cu „fantomatica „Sion Security Guard”, pentru care vizeaza, dupa cum reiese din informatiile intrate in posesia noastra, sa prinda cele mai profitabile contracte din domeniile de activitate de unde vor fi retrase trupele de jandarmi. Acum, chiar daca si pe site-ul oficial al companiei singura fotografie cu un agent de paza de la misterioasa Sion este cea a…. unui caine de paza, asta nu inseamna ca firma lui Niculae nu a inregistrat si succese incredibile in activitate. Printre care cele mai rasunatoare au fost contractele obtinute pe bani publici, in judetul Teleorman,  in fata „rivalei” de moarte, Valahia Guard Security. Adica tocmai firma aflata in  umbra lui Liviu Dragnea. Care nu a avut ce face, desi se afla inca la butoanele judetului, pentru ca SION a venit cu oferte la preturi incredibil de mici. De altfel, dupa cum sustin cei care monitorizeaza competitia dintre cei doi „grei”, miliardarul ar practica intentionat preturi de dumping, stiind ca pierde bani, doar pentru a se razbuna pe vicepremier, fata de care are niscaiva polite de platit. Insa, daca ii iese ceva din strategia pastorita de Radu Stroe, isi va scoate parleala de pana acum cu varf si indesat.

Greu cu DNA-ul in ceafa

Despre Valahia Guard Security s-a spus de mult timp ca este una dintre firmele preferate de catre Liviu Dragnea, pe cand acesta era presedintele Consiliului Judetean Teleorman. Si care mergea aproape intotdeauna pe mana respectivei firme cand era vorba de pazit diverse institutii publice sau alte obiective bugetare. Iata insa ca SION-ul lui Niculae se impune tot mai mult pe piata, iar Dragnea nu riposteaza. De altfel, unii apropiati ai vicepremierului spun ca acesta si-ar fi luat mana de pe companie dupa ce ar fi fost tradat politic de oamenii de legatura. Altii sustin insa, si parca mult mai convingator, ca simtind zi si noapte respiratia procurorilor anticoruptie in ceafa, „baronul de Teleorman” a ajuns sa nu mai faca nicio miscare riscanta, nici macar la el in barlog…

Ultimele stiri

  • Țările UE „Big Bang” riscă să-și piardă avantajul competitiv
  • Cap compas Riad. Petrobogăția atrage giganții bancari
  • Vehiculele Green Deal nu sunt pentru muritorii de rând. Prețurile cresc, în loc să scadă
  • Accident rutier cumplit, în Joia Mare. Doi oameni au murit, în Argeș
  • Elefantul lui Buddha ar putea strivi în curând Dragonul lui Confucius
  • Pică transferul lui Coman?! Arabii n-au mai venit la București
  • Dolarul puternic, marea amenințare pentru dușmanii Americii
  • Bursa este pe moarte!
  • Marea Baltică, lac NATO… dar controlat din Kaliningrad (!?)
  • Aveți grijă pe cine primiți în casă de Paște!
  • Exit mobile version