Cauta

“Pacientul” Nicolaescu se cauta singur la SRI

Dupa ce a demisionat de la conducerea Ministerului Sanatatii, dar nu a apucat inca portofoliul Finantelor, Eugen Nicolaescu are toate sansele sa se convinga pe propria piele ca, asa cum spune romanul, ce-si face omul cu mana lui, autodenunt se cheama.

Bolnavii de la Institutul Oncologic stau zilnic cu teama ca se sfarsesc din nou medicamentele cu care supravietuiesc

Astfel, probabil incurajat si de „spatele” asigurat de consilierii personali pe care ii are, ditamai generalii, dintre care unul chiar sef al Protectiei Interne din cadrul SRI, fostul ministru al Sanatatii s-a adresat principalului serviciu secret al tarii. Si chiar daca cererea oficiala a fost cea de depistare a unei eventuale „maini criminale” care a infestat vaccinul antigripal, ofiterii de informatii au primit cu bratele deschise demersul liderului liberal. Mai ales ca tocmai verificau afacerea UNIFARM si destinatia milioanelor de euro alocate de la bugetul Sanatatii pentru tratarea cancerului.

Militarizarea ministerului

Desi contabil la profesie, probabil ca Eugen Nicolaescu nu a uitat perioada cand a vandut armament, fiind numit politic la conducerea ROMARM, si, imediat dupa preluarea Sanatatii, a blindat conducerea ministerului cu ditamai generalii. Ce-i drept, primul adus a fost un civil, consilierul sau personal, Victor Mora. Cel care, desi ditamai oficialul in Ministerul Sanatatii, nu s-a sfiit sa deruleze afaceri, prin numeroasele firme pe care le detine, cu spitalele din subordinea… Ministerului Sanatatii! Apoi, Nicolaescu l-a impus pe generalul de brigada in rezerva Gheorghe Diga drept secretar general al ministerului si responsabil cu restructurarea UNIFARM.

Eugen Nicoleascu a pus la conducerea UNIFARM mai multi generali

Este vorba despre compania de medicamente detinuta de catre Ministerul Sanatatii si care deruleaza sume uriase de bani pentru achizitionarea de medicamente destinate in special in tratamentul unor boli crunte precum cancerul, SIDA sau TBC-ul. Iar generalul Diga, dupa ce a matrasit fosta conducere, l-a adus drept presedinte al Consilului de Administratie al UNIFARM pe bunul sau prieten, generalul SRI Ion Maranda, care a condus inclusiv directia de Protectie Interna a celui mai important serviciu secret al tarii. Insa Miranda pare sa nu fi avut mereu mana buna la demnitarii pe care i-a consiliat, pentru ca, de exemplu, Monica Iacob Ridzi, un alt ministru sfatuit de generalul SRI, a sfarsit in fata judecatorilor dupa incetarea colaborarii cu acesta. Dar uite ca nici ”pacientul” Eugen Nicolaescu nu pare sa se simta prea bine, mai ales ca acesta a inceput sa se caute singur, si tocmai la „sanatoriul” din Padurea Baneasa. Iar primele analize care se vor face, fie ele si informative, cu privire la „fondul de rulment” de zeci de milioane invartit de generalii de la UNIFARM, pot pune un diagnostic ingrijorator…

Ultimele stiri

  • Europenii au mai mult timp, iar americanii mai mulți bani
  • De ce vrea Macron să dea bombe nucleare Uniunii Europene
  • Țeapă sub nasul inspectorilor ANAF. Firmele și-au șters, din pix, taxele și impozitele
  • VIDEO. Imagini cu deszăpezirea pe Transfăgărășan. Drumul ar putea fi redeschis mai devreme ca de obicei
  • Becali și ai lui își bagă iar nasul în oala Stelei. Pițurcă și Tudorel Stoica, reacție imediată: „Să-și vadă de echipa lui”
  • Alertă în Capitală. Fată de 13 ani, de cetăţenie străină, căzută de la etaj/Adolescenta, dusă la spital
  • Cazul femeii tranșate: Cum NU A FĂCUT NIMIC comisarul șef de nota 1
  • Ucrainenii nu mai au opțiuni pe câmpul de luptă. Un colaps iminent?
  • Campania Kremlinului împotriva rușilor care luptă alături de Ucraina
  • De 1 Mai, pe Litoral, unii turiști fac insolație noaptea
  • Exit mobile version