Cauta

Suntem încă o dată speciali pe harta Europei? Specialiştii mondiali în sănătate ne bănuiesc că am dat lumii un „cadou” HORROR

covid laborator

Suntem încă o dată speciali pe harta Europei? Specialiştii mondiali în sănătate ne bănuiesc că am dat lumii un "cadou" HORROR

Cazurile multe şi foarte grave din ţara noastră, de infectare cu Covid-19, i-au dus pe specialişti cu gândul la ideea că România ar fi putut dezvolta o tulpină proprie a noului coronavirus.

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Florin Roşu, a afirmat, sâmbătă, că este posibil ca în România să fi apărut o nouă tulpină COVID, după ce a constatat forme tot mai agresive ale bolii în ultimele săptămâni.

El a declarat că au fost recoltate probe de la câţiva pacienţi internaţi în spital pentru a fi efectuată secvenţierea şi a se stabili dacă este vorba de o nouă tulpină.

Aproape sigur, e o nouă tulpină

„Am decis în această săptămână să recoltăm probe de la câţiva pacienţi care prezintă acest tip de simptomatologie şi efectuăm secvenţierea astfel încât să vedem dacă ne confruntăm cu o nouă tulpină.

Am observat o creştere a agresivităţii bolii în urmă cu două-trei săptămâni. Răspunsul îl vom afla două săptămâni”, a afirmat managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Florin Roşu.

El consideră că ar fi vorba despre o nouă tulpină, dar a precizat că „până nu avem secvenţierea nu avem certitudinea”.

Românii au luat cu asalt centrele de vaccinare

Românii au dat fuga să se vaccineze în acest weekend. În Argeș, de exemplu, s-au format cozi mari la centrele de vaccinare. Sute de persoane au așteptat, sâmbătă, să se imunizeze la cel mai mare astfel de centru din Pitești.

La Constanța, capacitatea de vaccinare a Centrului amenajat la Pavilionul Expozițional din municipiu a fost mărită pentru a evita aglomerarea.Peste 2.500 de persoane s-au vaccinat vineri la pavilion. Sâmbătă, pana la ora 14.45 doar numărul celor care s-au vaccinat cu Pfizer a ajuns la aproape 900.

Şi în Bucureşti, vineri şi sâmbătă s-au vaccinat mii de oameni.

Ultimele stiri

  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • VIDEO. Un autobuz cu pasageri a căzut într-un râu, în Sankt Petersburg. Bilanțul victimelor/Imagini de la fața locului
  • Șeful ELCEN a ieșit cu cifre: „Datoria Termoenergetica la ELCEN este de un miliard de lei”
  • Rareș Bogdan, despre situația PNL: „Astăzi, niciun sondaj nu ne mai coboară sub 25%”
  • Mihai Albu, diagnosticat cu cancer. Designerul a fost operat/Primul mesaj al fostei soții, Iulia Albu: „Este o luptă grea în care…”
  • Incident grav! Doi polițiști, împuşcaţi într-o secție de poliție din Paris – VIDEO
  • Trucul prin care românii pot să ajungă să păcălească automatele sistemului de reciclare și să ia bani şi pe sticle care nu sunt în program
  • UPDATE. Informații noi despre starea lui Florin Piersic/„Perioada critică postoperatorie este de 72 de ore”
  • Noi vești despre starea actorului Florin Piersic. Ministrul Sănătății: „Lucrul ăsta contează foarte mult”
  • Poza Zilei
  • Exit mobile version