AcasăCORONAVIRUSAnunţul Pfizer despre eficienţa vaccinului anti-COVID pentru copii

Anunţul Pfizer despre eficienţa vaccinului anti-COVID pentru copii

pfizerAnunţul Pfizer despre eficienţa vaccinului anti-COVID pentru copii

Vaccinul Pfizer împotriva Covid-19 pare sigur și eficient în proporție de aproape 91% în prevenirea infecțiilor simptomatice la copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani, potrivit unui studiu publicat vineri.

Anunțul a fost făcut în contextul în care SUA iau în considerare vaccinarea acestei grupe de vârstă.

Primele vaccinuri ar putea fi făcute în noiembrie, după apariţa aprobării vaccinului, iar scopul este ca până la finalul anului să fie vaccinaţi peste 20 de milioane de copii între 5 şi 11 ani, potrivit CNBC.com.

La studiul Pfizer au participat 2.268 de copii care au fost injectaţi cu doze ale vaccinului. Au fost folosite doze mici de vaccin (o treime din cantitatea pentru tineri şi adulţi), iar rezultatul a fost că medicamentul a avut o eficacitate de 91%.

Copiilor li se admintsrează doze mai mici

Pfizer a trimis documentele Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente (FDA) din Statele Unite, iar consilierii externi ai FDA urmează să se întâlnească marţi pentru a stabili dacă vor recomanda vaccinul pentru grupa de vârstă 5-11 ani.

În cadrul testelor clinice, copii cu vârste între 5 și 11 ani au primit două doze de vaccin de 10 micrograme, adică o treime din cât se administrează celor peste 12 ani.

Participanţii au dezvoltat anticorpi la fel de puternici ca în cazul tinerilor, se mai arată în studiul american.

author avatar
Andreea Vlad
173 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger