Cauta

Răspuns evaziv. Premierul Cîțu, întrebat despre persoanele care nu se pot vaccina: ”N-am să intru în discuția tehnică” – VIDEO

Răspuns evaziv. Premierul Cîțu, întrebat despre persoanele care nu se pot vaccina: ”N-am să intru în discuția tehnică” - VIDEO

În ultima vreme, pe măsură ce s-au relaxat din restricțiile impuse de autorități în lupta cu noul coronavirus și a continuat, la nivel național, campania de vaccinare împotriva COVID-19, s-a tot vorbit despre ”avantajele” de care s-ar bucura persoanele vaccinate, în detrimentul celor care nu au făcut, deocamdată acest pas. Vineri, premierul a primit o întrebare în legătură cu situația oamenilor care nu se pot vaccina, din motive medicale.

Șeful Guvernului a ajuns, vineri, în vizită la Centrul de vaccinare drive-thru amenajat în Piața Libertății din Baia Mare. Unde a stat de vorbă cu presa, vorbind inclusiv despre planul pe care îl au oficialii, cu privire la îmbunătățirea strategiei de comunicare, referitor la campania de vaccinare împotriva COVID-19, la nivelul mediului rural.

La un moment dat, Florin Cîțu a fost întrebat de un bărbat ce le spune celor care nu se pot vaccina și nu primesc adeverință de la medic în acest sens.

Iar răspunsul șefului Guvernului a fost destul de evaziv. ”Aici discuţia… n-am să intru în discuția tehnică despre cine se poate vaccina şi cine nu se poate vaccina, sunt foarte multe persoane – bolnavi cronici şi au fost printre cei care au fost la început.

Ştiţi foarte bine campania a început cu personalul medical, apoi au fost persoane peste 65 de ani şi bolnavi cronici. În acest moment, persoanele cu boli cronice se pot vaccina chiar şi în spital”, a declarat, în primă fază premierul.

Cîțu: Întotdeauna urmaţi sfatul medicului, când este vorba despre soluţii

Cîțu a insistat, însă, asupra unui aspect pe care l-a mai spus și până să ajungă în Baia Mare. Și anume că revenirea la ”normalitate” e în strânsă legătură cu vaccinarea.

”Ceea ce spun eu este foarte clar – dacă vrem să revenim la normalitate, să trecem peste această perioadă de pandemie trebuie să ne vaccinăm, pentru că doar aşa putem să reducem riscul de infectare. Pentru celelalte, bineînţeles că avem spitale, avem profesionişti. Întotdeauna urmaţi sfatul medicului, când este vorba despre soluţii”, a completat Florin Cîţu.

Cu ochii pe situația din mediul rural

Totodată, vă spuneam că premierul a vorbit și despre variantele menite să aducă mai multă mobilizare la nivel rural, când vine vorba de campania de vaccinare antiCovid. Și că un rol important îl au nu doar primarii, ci și preoții sau medicii. ”Ca să ducem acum campania de vaccinare în rural este nevoie de susţinerea autorităţilor locale – preşedintele de consiliu judeţean, prefect, primari, dar şi de lideri de opinie – vorbim aici de preoţi, medici, poliţistul chiar din zonă.

E vorba de toată lumea să se implice pentru a duce campania de vaccinare cât mai aproape de oameni. Am încredere că vor veni cu soluţii noi, inovatoare care să îi convingă pe oameni că este singura soluție vaccinarea, să ne întoarcem la normalitate, să putem să avem viaţa de dinainte de pandemie”, a mai declarat liberalul aflat îăn fruntea Executivului.

Ultimele stiri

  • Clinica de Stomatologie din Sectorul 4 se deschide din 17 iunie
  • Semnal de alarmă ciudat privind preţurile produselor de la raft. Consiliul Concurenţei, verificări la comercianţi
  • Cum arată documentul aşteptat de 5.000.000 pensionari. Vine în poştă la finalul lunii mai 2024
  • Vine URGIA în România! Un nou ciclon peste ţara noastră. ANM anunţă zonele afectate
  • România pune piciorul în prag: Patriot pentru Visa Waiver!
  • Evadare ca-n filme în Franţa! Doi ofițeri de închisoare au murit în timpul atacului (VIDEO)
  • Vine apocalipsa prețurilor. Statul cedează în fața companiilor străine
  • Accident groaznic în România. Un preot a murit după ce un tânăr de 18 ani, fără permis, care cumpărase maşina chiar azi, a făcut o manevră periculoasă
  • Partidul Politic Oficial a fost dronat de poporanul enervat monstruos
  • Lovitură pentru service-urile auto: situaţiile în care se plafonează tarifele maxime de manoperă pe oră!
  • Exit mobile version