AcasăCORONAVIRUSDecizie majoră luată de autorităţi, în campania de vaccinare. Ce se întâmplă...

Decizie majoră luată de autorităţi, în campania de vaccinare. Ce se întâmplă cu pacienţii care fac şoc anafilactic după imunizare

vaccinulDecizie majoră luată de autorităţi, în campania de vaccinare. Ce se întâmplă cu pacienţii care fac şoc anafilactic după imunizare

Autorităţile noastre care se ocupă de campania de vaccinare au analizat toate cazurile de persoane care au prezentat o reacţie anafilactică după prima vaccinare anti-Covid şi au luat o decizie.

Astfel, Comitetul naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 a hotărât ca o persoană care a prezentat reacţie anafilactică după administrarea primei doze de vaccin tip ARNm nu va mai primi a doua doză, fiind recomandată reluarea imunizării cu un alt ser, fabricat după o tehnologie diferită.

Iată cum a justificat CNCAV decizia!

Pentru situaţiile în care o persoană căreia i s-a administrat prima doză de vaccin Pfizer împotriva COVID-19 are contraindicaţii temporare pentru cea de-a doua doză, administrarea rapelului va putea fi amânată până la un interval optim de maximum 42 de zile.

În situaţii excepţionale, rapelul poate fi administrat şi după această perioadă. În cazul vaccinului Moderna, intervalul optim de amânare a dozei de rapel este până la 35 de zile, însă, în situaţii excepţionale, rapelul poate fi administrat şi după această perioadă.

De asemenea, dacă o persoană prezintă reacţie anafilactică după administrarea primei doze de vaccin tip ARNm nu va mai primi a doua doză, fiind recomandată reluarea vaccinării cu un alt vaccin fabricat după o tehnologie diferită„, subliniază CNCAV.

În cazul decalajelor privind administrarea dozei a doua de vaccin împotriva COVID-19, persoana programată va putea modifica data efectuării dozei de rapel direct în platforma electronică sau prin modalităţile deja cunoscute pentru programarea iniţială.

Pentru situaţiile în care cea de-a doua doză de vaccin se administrează accidental la mai puţin de 21 de zile de la efectuarea primei doze, nu mai este necesară efectuarea unei alte doze de rapel.

Două reacţii adverse severe, în România

Joi, o doctoriță din Vâlcea de 32 de ani a făcut o paralizie facială temporară în urma vaccinării cu serul Pfizer, o reacție foarte rară, prevăzută și în prospect și care a fost prima de acest fel pe teritoriul României.

A doua reacție severă la administrarea vaccinului anti-COVID s-a înregistrat în Timiș. O persoană a suferit o reacție anafilactică, însă intervenția rapidă a medicilor a înlăturat pericolul.

author avatar
Andrei Ștefan
671 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger