Cauta

Război în sistemul medical românesc! Raed Arafat sare la gâtul doctorilor „dezertori”. Acuze incredibile aduse de șeful DSU

În plină criză generată de creșterea cazurilor confirmate cu noul coronavirus, s-a aflat că Direcția de Sănătate Publică București a ajuns să se confrunte cu un deficit de personal, după ce în ultimele zile patru epidemiologi și-au prezentat demisiile, nemulțumiți de volumul de muncă prea mare.

Chiar directorul medical adjunct al DSP București a făcut dezvăluirile, într-o intervenție telefonică la Digi 24. În studio se afla și secretarul de stat Raed Arafat. Aceeași sursă a explicat faptul că s-a solicitat sprijin, în sensul detașării de personal, astfel că de luni, 3 august, vor începe munca la DSP București 90 de medici de medicină școlară și 13 medici epidemiologi.

„Ne-am dat seama că nu mai facem față în această săptămână când la nivelul municipiului București și-au dat demisia patru medici epidemiologi. Motivul este volumul foarte mare de muncă”, a declarat Florentina Iacobi, director medical adjunct la DSP București.

Arafat: Este foarte mult de muncă pentru că e pandemie!

Secretarul de stat Raed Arafat a răbufnit, folosind o comparație cu situația de pe front, din timpul unei bătălii. „Când vine cineva și-ți spune că e prea mult volum de muncă în timpul bătăliei, e ca și soldatul care în timpul războiului îți spune: Este prea greu pentru mine în război, am plecat!”, a comentat Raed Arafat.

Oficialul aflat în fruntea Departamentului pentru Situații de Urgență a accentat faptul că e de așteptat să fie un volum mai mare de muncă, dat fiind faptul că este vorba despre o pandemie, nu despre o perioadă de normalitate.

„Faptul că-ți depui demisia să pleci pentru că volumul de muncă e mare în timpul unei pandemii și să fii din domeniu este, totuși, un pic sub semnul întrebării. Cu toți știm că este foarte mult de muncă, pentru că e pandemie! (…) Păi, dacă noi spunem în timpul pandemiei că este foarte greu, hai să plecăm că e greu…. Normal că e greu, pentru că este o situație neobișnuită și normal că are o presiune maximă. Trebuie gestionat personalul să poată să-și recupereze, să poată să se odihnească -deci acest lucru e normal, dar în același timp nu putem să pretindem că vom lucra similar cu perioada de normalitate, pentru că nu este o perioadă de normalitate”, a completat secretarul de stat Arafat.

Ultimele stiri

  • Nuntă criminală! S-au tras focuri de armă la petrecere. Mirele a ajuns la închisoare
  • Alege ce citești
  • În lipsa ciclonului…
  • Cerşetor-mituitor! I-a oferit şpagă 100 de euro unui poliţist ca să nu-l amendeze
  • Adrian Videanu şi Ioan Niculae sunt liberi! Au scăpat de DIICOT
  • Derapaj cu declarații naziste ale unui lider liberal, în fața generalului Ciucă: “ostașul în slujba țării” a aprobat dând din cap
  • Germania „inundă” Europa cu 1,3 milioane de refugiați ucraineni!
  • Clanurile de interlopi din blocurile din Timişoara schimbă legea. Închisoare pentru vecinii „manelişti” şi agresivi
  • Giovanetto Papionetto își lansează cartea Amurgul Filozofilor la Palatul Parlamentului
  • Cum vor putea românii cu pensii mici să rămână cu mai mulţi bani în mână, pe lângă suplimentarea generată de recalcularea de la 1 septembrie 2024
  • Exit mobile version