AcasăCORONAVIRUSMinistrul Sănătății, despre evoluția pandemiei: Putem vorbi de aplatizare în 2 -...

Ministrul Sănătății, despre evoluția pandemiei: Putem vorbi de aplatizare în 2 – 3 săptămâni cu o singură condiție

Ministrul Sănătății, despre evoluția pandemiei: Putem vorbi de aplatizare în 2 - 3 săptămâni cu o singură condițieMinistrul Sănătății, despre evoluția pandemiei de coronavirus

Nelu Tătaru a explicat joi, 30 iulie, că se poate vorbi despre o o aplatizare sau de o scădere a numărului de infectări cu coronavirus doar dacă sunt respectate regulile de prevenire a răspândirii SARS-CoV-2. În plus, ministrul Sănătății a avertizat că, în caz contrar, va urma o creștere progresivă a acestora, pe care sistemul sanitar se va strădui să o gestioneze.

Ministrul a punctat faptul că în prezent ne aflăm în „se consumă boala a aproape 4000 de pacienți care au refuzat internarea sau care au cerut externarea”.

Ministrul Sănătății: Dacă respectăm regulile simple, putem vor de o aplatizare peste 2-3 săptămâni

„De la prima săptămână a lunii iunie a urmat creșterea, am avut măsuri de relaxare și lipsa unui cadru legislativ. Din 23 iulie am reluat munca titanică de identificare, izolare, carantinare. Suntem în săptămânile în care se consumă boala a aproape 4000 de pacienți care au refuzat internarea sau care au cerut externarea.Sunt două săptămâni grele”, a explicat Nelu Tătaru.

„Dacă nu, să ne așteptăm la o creștere progresivă”

„Rămâne ca noi să adaptăm unitățile sanitare pe care le avem, paturile de ATI, la numărul de cazuri pe care le vedem zilnic. Dacă le gestionăm și noi, și populația, și agenții economici și respectăm regulile simple, putem vorbi peste două- trei săptămâni de o aplatizare și o scădere. Dacă nu, să ne așteptăm la o creștere progresivă pe care sistemul sanitar se va strădui să o gestioneze”, a mai punctat acesta.

Record de infectări în România: S-a depășit pragul de 1.300 de cazuri noi

Cele mai recente cifre oficiale venite de la autorități sunt îngrijorătoare. România a depășit pragul de 1.300 de cazuri noi în decurs de 24 de ore.

S-a aflat că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1.356 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19).

Grupul de Comunicare Strategică anunță că ”până astăzi, 30 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 49.591 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19)” și că ”26.609 pacienți au fost declarați vindecați și 4.005 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.” Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 526 de persoane au fost reconfirmate pozitiv, anunță GCS.

S-a mai depășit un prag, și anume cel din dreptul persoanelor confirmate COVID care se află la Terapie Intensivă. La această dată se știe că 402 pacienți sunt internați la ATI, sub atenta monitorizare a cadrelor medicale.

author avatar
Alexandru Tîrcavu
100 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger