AcasăCORONAVIRUSCaz de COVID la DSP București. Tătaru: ”N-a fost o comunicare, nu...

Caz de COVID la DSP București. Tătaru: ”N-a fost o comunicare, nu că a fost deficitară”. Ministrul anunță o evaluare a tuturor DSP-urilor

Ministrul Sănătății a mers personal, joi după-amiază, la Direcția de Sănptate Publică (DSP) București, pentru a vedea cum stau lucrurile la această instituție, după ce s-a aflat că un medic a fost confirmat cu noul coronavirus.

”Ca o primă concluzie, e nevoie de o evaluare a tuturor DSP-urilor a tot ce înseamnă evaluarea pacienților care în două săptămâni de vid legislativ nu s-au regăsit internați sau sub controlul unui medic, precum și anchetele epidemiologice în desfășurare”, a declarat Tătaru în fața presei.

Testări și verificări

Vorbind punctual despre situația de la Direcția de Sănătate Publică, oficialul guvernamental a precizat că rezultatul pozitiv al testului cadrului medical depistat pozitiv cu COVID a fost anunțat în prima zi a acestei săptămâni. „Dintr-o anchetă preliminară, o doamnă doctor depistată pozitiv a avut cinci contacți direcți, acum toți în izolare în acest moment și sunt 14 care s-au autodenunțat ca fiind contacți direcți, urmând ca azi să fie testați fiecare dintre ei. A anunțat luni că e pozitivă în contextul în care de vineri se simțea rău și a stat acasă până luni. Urmează ca, în zilele viitoare, să ajungă aici și o echipă de la MS, care să evalueze ancheta și contextul în care s-a desfășurat ancheta”, a afirmat Nelu Tătaru.

Totodată, ministrul a subliniat că i s-ar fi părut firesc să fi fost anunțat încă de luni despre această situație. ”N-a fost o comunicare, nu că a fost o comunicare deficitară”, a declarat Tătaru.

Evaluări la spitale din Capitală și Ilfov

”Am făcut evaluările la Sptalul Județean Ilfov, am făcut evaluările la Spitalul Witting, la Centrul de expertiză, urmând să merg și la acest spital modular (…) în Pipera, unde sunt 500 de paturi. În total, ar fi un cumul de 1.221 de paturi pentru necesarul Bucureștiului. Rămâne ca la nivelul Comitetului Național pentru Situații de Urgență și Centrului de Coordonare să gestionăm și în următoarele zile și acele detașări voluntare și apoi involuntare în situația în care nu vom avea voluntari”, a mai anunțat Nelu Tătaru.

87 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger