AcasăCORONAVIRUSRaed Arafat a făcut anunțul: Când ar putea reintra România în stare...

Raed Arafat a făcut anunțul: Când ar putea reintra România în stare de urgență

Raed Arafat a făcut anunțul: Când ar putea reintra România în stare de urgență

Secretarul de stat Raed Arafat a anunțat când ar putea intra România din nou în stare de urgență în funcția de evoluția pandemiei de coronavirus, deci a creșterii numărului de cazuri COVID.

Șeful Departamentului pentru situații de urgență a făcut mai multe precizări referitoare la scenariu în care autoritățile vor fi nevoite să implementeze din nou starea de urgență în România, măsură care îi îngrozește pe mulți români.

Explicațiile acestuia vion în contextul în care în ultima săptămâna numărul cazurilor noi de coronavirus raportate la un interval de 24 de ore a crescut constant, depășind cifra de 1.000 de infectări cu SARS-CoV-2.

Raed Arafat anunță: Când ar putea intra România în stare de urgență

Raed Arafat a avertizat că evoluția pandemiei are o pantă ascendentă, ceea ce pune în pericol sănătatea oamenilor din întreaga țară, mai ales în contextul în care în anumite spitale nu mai sunt deja locuri la secțiile ATI.

„Criteriul enunțat exemplificativ pentru reintrarea în Stare de Urgență (10.000 de cazuri în 5 zile) ar fi îndeplinit între 1 și 3 august.(…) Dacă în fiecare zi apar 1.000 de cazuri, practic, arată că 5% dintre ei în următoarele zile va intra în Terapie Intensivă. 20 – 30% vor avea nevoie de asistenţă serioasă medicală, aproape de Terapie Intensivă şi atunci este clar că este nevoie să luăm măsuri”, a explicat seșful DSU, potrivit Antena3.

Situație copleșitoare în anumite spitale: Nu mai sunt locuri pentru simptomatici

„Am fost sunaţi că nu mai sunt locuri să interneze simptomatici, deci nu vorbim de altceva. Azi noapte, am fost sunat de domnul profesor Cercel, de domnul secretar de stat Moldovan, care a fost şi el sunat că nu sunt locuri şi am fost sunat de Serviciul de Ambulanţă, că nu sunt locuri, că Ambulanţele nu pot descărca pacienţii, că nu sunt locuri pentru Covid, că nu poţi să îi duci oriunde. Şi atunci, după o discuţie cu domnul ministru Tătaru, cu primul ministru, cu ministrul Bode, decizia a fost «Hai să găsim încă două spitale”, a mai explicat Raed Arafat.

Peste 1.000 de noi infectări cu SARS-Cov-2 în doar 24 de ore

Grupul de Comunicare Strategică anunța pe 24 iulie că pe teritoriul României, au fost confirmate 42.394 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.119 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

 

author avatar
Alexandru Tîrcavu
207 afisari

1 COMENTARIU

  1. Arahat să faca anunțu cînd își dă demisia ! Că românii nu-l mai suportă! A ajuns la un prag al urii cum numa ceaușescu în 1989 ajunsese! Poate el o crede că românii îl apreciază cum era cînd sa opus privatizarii SMURD,Ambulanței ce vroia sa facă bășinescu băseskioru bețivu. A zburat puiu cu ața bă Arahat! Azi ești de nesuportat! Ce rezidențiat are Arahat? Că e f.neclar! Cine e angajat la stat -SECRETAR DE STAT!,funcție de ministru!!-trebuie sa faca public studiile!!! Bă ăsta care nu știi să vb.corect românește! Și ai funcție de ministru!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger