Cauta

Previziune întunecată! Valul 5-Omicron, un pericol uriaș pentru România. / „Ne va lovi ca un trăsnet”

omicron

Previziune întunecată! Valul 5-Omicron, un pericol uriaș pentru România. / „Ne va lovi ca un trăsnet”

Valul 5 nu va ocoli România, crede șeful DSU Raed Arafat, care preconizează că varianta Omicron se va amesteca cu Delta, urmând ca încet-încet noua tulpină a coronavirusului descoperită recent în Africa de Sud să devină dominantă, care este mult mai contagioasă.

Oficialul crede că după sărbători se va înregistra o nouă creștere a cazurilor de Covid-19.

„E posibil ca luna ianuarie să fie pentru România o lună în care va începe o creştere a cazurilor, după sărbători, ca urmare a deplasărilor – cei care vin în ţară, cei care pleacă din ţară în concedii şi care se întorc. E posibil să vedem ce am văzut şi după perioada verii, adică o creştere nouă a cazurilor şi un val nou. Este posibil, nu este exclus”, a spus Raed Arafat la Digi24.

În opinia sa, noua tulpină Omicron va ajunge fără discuţie şi în România, aşa cum a ajuns şi tulpina Delta. Când discutam iniţial de tulpina Delta, aceasta era departe, era în Anglia, era doar în unele zone, România nu o avea şi totuşi, după vară, a devenit predominantă, a reamintit Raed Arafat.

„Tulpina Omicron este mult mai contagioasă decât tulpina Delta şi în acest moment, toate măsurile pe care le iau ţările europene, ţările lumii în general, sunt măsuri de întârziere”, a explicat şeful DSU.

Valul 5 va fi produs de Omicron

Epidemiologul Octavian Jurma afirmă că valul 4-Delta ne-a lovit ca un tsunami, dar valul 5-Omicron ne va lovi ca un trăsnet. Specialistul spune că exista semne că Omicron se răspândește cu rapiditate în Europa și prin urmare este foarte posibil ca următorul val va fi produs de Omicron.

Jurma a explicat că noua variantă a virusului este o veste mai proastă pentru România decât este pentru Africa de Sud.

„Asta înseamnă că Omicron infectează în medie de 5 ori mai ușor populația care a trecut deja printr-o boală într-o țară cu rată scăzută de vaccinare (adică o populație similară cu România). Deci încă nu știm dacă Omicron este o veste proastă pentru toată Europa, doar că este o veste mai proastă pentru România decât este pentru Africa de Sud (noi avem o populație mult mai îmbătrânită și mai vulnerabilă). (…) În Africa de Sud e vară acum. În Europa e iarnă. Vaccinați-vă, mai ales dacă ați trecut prin boală. Faceți-vă boosterul, e un privilegiu că e liber. Purtați mască.” a transmis medicul pe Facebook.

Ultimele stiri

  • TAROM primeşte 95,3 de milioane de euro. Cum vor fi chelţuiti banii
  • Alege ce citești
  • Alea iacta est, America!
  • Gerard Depardieu a fost chemat la poliție și arestat preventiv!
  • Decizie majoră pentru românii care lucrează într-un mediu periculos pentru sănătate. Ce se întâmplă cu pensia lor
  • Secretele milenare ale longevității: beneficiile postului intermitent și exemplul preoților de pe Muntele Athos
  • Internațional englez, arestat în Spania
  • Lupta din MotoGP, mutată în ring?!
  • Povestea cuprului la 10.000 de dolari. “Ultimul risc de aprovizionare rămas pentru industria vehiculelor electrice”
  • Haos în sistemul energetic. Hidroelectrica a fost deconectată
  • Exit mobile version