Cauta

OMS nu renunță. Vrea să vaccineze tot ce mișcă

Pandemia se încheie și fără aprobarea oficială a OMS

În timp ce tot mai multe state puternice ale lumii renunță la restricții și la certificatul verde, șefii OMS înoată, cu disperare, împotriva curentului, susținând că sfârșitul pandemiei se va produce doar după vaccinarea maximă a tuturor populațiilor de pe glob. Totodată, conducerea Organizației Mondiale a Sănătății a plusat, anunțând pericolul apariției unor noi variante.

Directorul general al Programului OMS pentru Situaţii de Urgenţă în Sănătate, Michael Ryan, a reușit să șocheze opinia publică, afirmând că pandemia nu se va încheia până nu se va produce vaccinarea maximă a tuturor populațiilor de pe mapamond.

”Nu vom pune capăt virusului anul acesta, nu vom pune capăt virusului vreodată, la ceea ce putem pune capăt este urgenţa de sănătate publică. Sunt moartea, spitalizările, perturbările care provoacă tragedia, nu virusul. Virusul este un vehicul”, a mai afirmat reprezentantul Organizației Mondiale a Sănătății. Declarațiile situează încă o dată OMS în contratimp cu evoluția și involuția  pandemiei, creând și mai multă suspiciune față de adevărata agendă a organizației. Oficialul OMS a făcut referire la țările africane, unde procentul de vaccinare a rămas între 0 și 10%, cu foarte mici excepții, fără să ia în calcul faptul că aceste state s-au confruntat cu cel mai mic număr de cazuri Covid, spitalizări și decese.

În plus, să insiști cu ideea vaccinării planetare pe fondul unei explozii uriașe a numărului de cazuri Covid în țările vaccinate, dovedește ori că specialiștii de la OMS nu sunt chiar specialiști, ori că obiectivul unic al pandemiei a fost doar vaccinarea. Așa cum am tot repetat, varianta Omicron s-a demonstrat a fi salvarea tuturor, infectările cu un virus slab producând adevărata imunizare în masă. Ipoteza este susținută chiar și de Agenţia Europeană a Medicamentului , prin Marco Cavaleri, director pentru strategie de vaccinare, care a arătat că Omicronul aduce mai multă imunitate naturală și că va transforma Covid într-o boală endemică.

Tedros, ultimele zbateri

Pentru directorul general al OMS, dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, pandemia  nu se va încheia mult timp de acum încolo. Acesta a afirmat că ideea că Omicron produce o boală ușoară este înșelătoare. „Nu vă păcăliți, Omicron provoacă spitalizări și decese, iar chiar și cazurile mai puțin grave inundă spitalele. Pandemia este departe de a se fi terminat şi, ţinând cont de creşterea incredibilă a Omicron în lume, este probabil să apară noi variante”, a mai spus șeful OMS. Acesta avertiza încă de luna trecută  că programele generale de administrare a rapelurilor riscă să prelungească pandemia şi să crească inegalitatea, afirmând că nicio ţară nu îşi poate accelera ieşirea din pandemie. Semnalul transmis de Tedros nu prea a avut efect, astfel că statele au ales să ignore OMS și să iasă, fără aprobare, din pandemie.

Crește numărul țărilor fără pandemie

Numărul statelor care au renunțat aproape în totalitate la restricții sau care au anunțat că vor renunța crește cu fiecare zi care trece din acest ultim val de Covid. Avem astfel Marea Britanie, Suedia, Danemarca, Scoția, Spania și Israelul, fiecare dintre acestea fiind decisă să transforme pandemia în endemie și noul coronavirus, într-o răceală de sezon. Mai mult Marea Britanie a decis să renunțe definitiv și la certificatul verde, începând cu data de 26 ianuarie, o măsură pe care ar putea să o ia chiar și Israelul, după ce ministrul de finanțe, Avigdor Liberman, a declarat că ”nu există nicio logică medicală și epidemiologică în certificatul verde”, acesta fiind ”un lucru cu care mulți experți sunt de acord”.

Ultimele stiri

  • Are Ciolacu noutăți despre candidaturile la NATO? „Erdogan a făcut anunțul…”
  • Marcel Ciolacu, sensibilizat de situația din Gaza, după întâlnirea cu Erdogan
  • Premierul, despre faptul că românii vor merge cu buletinul în Turcia: „Un gest deosebit”
  • Ciolacu îl ridică în slăvi pe Erdogan: „Un lider cu viziune”
  • Alege ce citești
  • S.O.S la poarta AUR! Simion, scos din joc!
  • Baricada de la Inter reintră în actualitate ceva de speriat
  • Guvernul, făcut praf de economiști. Inflația va crește
  • Soarta criptomonedelor, la cheremul Americii?
  • Ministerul Energiei face jocul americanilor și îngroapă în datorii Nuclearelectrica
  • Exit mobile version