AcasăCORONAVIRUSMinistrul Sănătății trage un semnal de alarmă: „Vom avea 2 săptămâni dificile!”...

Ministrul Sănătății trage un semnal de alarmă: „Vom avea 2 săptămâni dificile!” / Nelu Tătaru, precizări despre recordul de infectări – VIDEO

Ministrul Sănătății: „Vom avea 2 săptămâni destul de grele!”Ministrul Sănătății: „Vom avea 2 săptămâni destul de grele!”

Nelu Tătaru a susținut că vor urma două săptămâni dificile în România în ceea ce privește măsurile de carantină care vor putea fi din nou impuse după ce proiectul de lege referitor la situațiile de risc biologic și epidemiologic a intrat în vigoare.

Ministrul Sănătății a făcut mai multe precizări referitoare la evoluția epidemiei de coronavirus și măsurile care vor fi impuse în România după ce a participat împreună cu premierul Ludovic Orban la o videoconferință cu reprezentanții Direcțiilor de Sănătate Publică pe tema modului de gestionare a crizei sanitare, care a avut loc marți, 21 iulie.

„După cum puteți vedea și dumneavoastră, suntem într-un moment pandemic, de o creștere progresivă a numărului de cazuri. Vom avea 2 săptămâni dificile, pentru a putea reimpune acele măsuri de carantină: izolare în spital, izolare la domiciliu. În funcție de cooperarea la aceste măsuri, în funcție de respectarea anumitor norme de desfășurare a unor activități vom putea vedea în perioada următoare și evoluția”, a precizat oficialul.

Ministrul Sănătății: „Vom avea 2 săptămâni destul de grele!”

„Mă repet, suntem într-un moment în care instituțiile statului împreună cu agenții economici care au beneficiat de anumite relaxări, cât și populația civilă, suntem responsabili pentru o evoluție favorabilă a acestei pandemii.

Legislația care intră astăzi în vigoare ne va oferi în zilele următoare pârghiile pentru a putea acest număr de cazuri. Dar mă repet, vom avea 2 săptămâni destul de grele, muncă asiduă atât la nivelul direcțiilor de sănătate publică, cu care am discutat acest lucru astăzi, cât și la nivelul unităților sanitare”, a mai ecplicat Nelu Tătaru.

Record de infectări în România în doar 24 de ore! Aproape 1.000 de noi cazuri raportate

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate alte 994 noi cazuri de îmbolnăvire la nivel național. Acestea sunt cele mai mari cifre raportate în cadrul unei informări zilnice, de la începutul perioadei cu probleme generate de noul coronavirus.

”Până astăzi, 21 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 39.133 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 25.586 au fost externate. 24.454 de pacienți au fost declarați vindecați și 2.612 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare. Totodată, până în prezent, 1.087 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere”, anunță marți reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică.

Ministrul Sănătății a explicat însă că în numărul de noi infectări comunicate de CGS se află și teste ale unor pacienți infectați care se află deja internați în spital.

„Sunt și testările pentru cei internați, sunt și pentru cei care vor să plece în concediu și-și fac acele testari la cerere”, a precizat oficialul.

 

 

 

author avatar
Alexandru Tîrcavu
108 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger