AcasăCORONAVIRUSCoronavirus România, 21 iulie. NOU RECORD: aproape 1.000 de cazuri raportate și...

Coronavirus România, 21 iulie. NOU RECORD: aproape 1.000 de cazuri raportate și 36 de decese

Coronavirus în România, 5 octombrie: 1.591 de cazuri noi. Câți pacienți sunt internați la ATI (sursa foto: Facebook)

Cifrele anunțate marți, chiar în ziua în care intră în vigoare legea privind carantina și izolarea, constituie un nou record negativ la nivel național, de la începutul crizei COVID. Atât la nivel de noi infectări, cât și de decese în cazul unor pacienți confirmați cu noul coronavirus.

Mai exact, s-a aflat că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate alte 994 noi cazuri de îmbolnăvire la nivel național. Cele mai mari cifre raportate în cadrul unei informări zilnice, de la începutul perioadei cu probleme generate de noul coronavirus.

”Până astăzi, 21 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 39.133 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 25.586 au fost externate. 24.454 de pacienți au fost declarați vindecați și 2.612 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare. Totodată, până în prezent, 1.087 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere”, anunță marți reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică.

Cele mai multe cazuri confirmate, potrivit raportării Institutului Național de Sănătate Publică, sunt în București – 4.618, Capitala fiind urmată de județele Suceava – 4.290 cazuri și de Brașov – 2.424.

De asemenea, s-a comunicat oficial că în acest moment la Terapie Intensivă sunt internați 297 de pacienți. Aceștia sunt sub atenta monitorizare medicală a specialiștilor de la ATI.

Încă 36 de decese anunțate marți

Din păcate, tot marți s-a aflat că bilanțul deceselor în cazul persoanelor diagnosticate cu infecție cu COVID-19 la nivel național a crescut până la 2.074. Reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică au transmis, în 21 iulie, că 36 de oameni – 26 bărbați și 10 femei – au murit. Acești pacienți infectați cu noul coronavirus fuseseră internați în spitalele din Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Buzău, Călărași, Cluj, Dâmbovița, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Prahova, Suceava, Timiș, Vâlcea, Vrancea, Ilfov și București, 35 dintre ei având raportate comorbidități, conform sursei citate.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 984.396 de teste, potrivit GCS.

66 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger