Cauta

Ministrul Rafila recunoaște că testarea „a șchiopătat” în România. „Cu cât depistăm mai multe persoane mai rapid, cu atât vom…”

Ministrul Rafila recunoaște că testarea „a șchiopătat” în România. „Cu cât depistăm mai multe persoane mai rapid, cu atât vom...”

Ministrul Rafila recunoaște că testarea „a șchiopătat” în România. „Cu cât depistăm mai multe persoane mai rapid, cu atât vom...”

Luni, 27 decembrie, s-a împlinit un an de la debutul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 în România, respectiv de la data în care prima persoană, o asistentă medicală de la Institutul „Matei Balş”, din București, a fost vaccinată anti-COVID la noi în țară.

Ministrul Sănătății, profesorul Alexandru Rafila, a vorbit despre vaccinarea anti-COVID la nivel național, dar și despre testare.

„Avem un instrument la dispoziția noastră care ne oferă două atuuri importante: nu facem forme grave de boală și decesul este evitat. Din păcate, România nu a fost în rândul țărilor campioane, legat de acoperirea vaccinală. Dacă suntem realiști, suntem undeva la 50%. Trebuie să luăm în calcul populația rezidentă din România, care este în jur de 16 milioane.

Opt milioane de români s-au vaccinat. Este important să continuăm să protejăm categoriile vulnerabile în primul rând, să găsim o soluție să convingem cât mai mult dintre cetățenii noștri, care nu au făcut-o încă, să se protejeze. Asta este soluția, dintr-un pachet mai mare, pentru că nu doar vaccinarea oprește pandemia, ci și alte măsuri, începând cu cele de protecție individuală, continuând cu asigurarea testării”, a declarat Alexandru Rafila, luni, la postul B1TV.

Ministrul Sănătății: Ne străduim să creștem accesibilitatea la testare

Pe de altă parte, ministrul Sănătății a recunoscut că ar fi loc de mai bine în ceea ce privește testarea împotriva COVID-19.

„Testarea a șchiopătat foarte mult în România. Ne străduim să creștem accesibilitatea la testare. Cu cât depistăm mai multe persoane mai rapid, cu atât vom frâna transmiterea”, spune Rafila.

Și a mai fost atins un subiect important. „Mulți dintre concetățenii noștri cu boli cronice, sunt vaccinați și faptul că mulți dintre ei nu au avut acces la servicii de sănătate mi se pare un lucru incorect”, a mai declarat ministrul, la același post TV.

Datele de la CNCAV despre vaccinare

Cele mai revente date oficiale comunicate duminică, 26 decembrie, arată că potrivit datelor puse la dispoziția Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP-CNSCBT), prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, situația din ziua de 26 decembrie a.c., ora 17.00, este următoarea:

 

Conform Grupului de Comunicare Strategică, până la data de 26 decembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.802.745 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 10.888 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare, iar 1.732.591 de pacienți au fost declarați vindecați.

„În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 349 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 19 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare”, s-a transmis în raportarea detaliată din 26 decembrie.

Ultimele stiri

  • Alege ce citești
  • USR – și falimentul este garantat!
  • SUA și China, pe cale să înceapă „decuplarea”?
  • Revoluția engleză anti-VAR se propagă în Europa?!
  • Ce înseamnă să te pui cu Rusia. Băncile occidentale trag ponoasele
  • „Bogăția discretă”: strategia menită să evite ochii curioși
  • Sancțiunile sunt doar pentru fraieri. Companiile din UE se îmbogățesc din afacerile cu Rusia
  • Nimic nu se pierde, totul se transformă. Apa din haznale trebuie folosită în agricultură
  • De la New York la Tokyo: piețele bursiere, creștere record
  • China cucerește porturile lumii
  • Exit mobile version