AcasăCORONAVIRUSA început campania și în România! Cum arată adeverința primită după vaccinarea...

A început campania și în România! Cum arată adeverința primită după vaccinarea împotriva COVID-19

Prima persoană vaccinată împotriva COVID-19 n România (foto: Facebook/RO Vaccinare)

În cursul dimineții acestei ultime zile ale săptămânii, în România s-a dat startul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19. Campania a început în toate cele 10 spitale de boli infecțioase aflate în prima linie în lupta împotriva COVID-19.

Prima care a primit vaccinul a fost Mihaela Anghel, o tânără asistentă medicală generalistă de la ”Matei Balș”, din Capitală. Care, după ce i-a fost administrat serul, a primit și o adeverință medicală doveditoare, așa cum au anunțat oficialii că se va întâmpla în cazul persoanelor care se vor vaccina împotriva noului coronavirus. De altfel, pe pagina oficială de Facebook a Platformei naționale de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19 – RO Vaccinare – a fost postată și adeverința pe care apare numele acestei asistente.

(sursa foto: Facebook/RO Vaccinare)

Mihaela Anghel a făcut parte din echipa medicală care, în data de 27 februarie, a preluat primul pacient din România confirmat cu virusul SARS-CoV-2. De altfel, după ce procedura de duminică, tânăra s-a declarat ”privilegiată” să fi fost prima persoană vaccinată din România.

Ce date conține adeverința

Până să înceapă campania de vaccinare antiCovid în România, autoritățile anunțaseră că fiecare persoană care se va vaccina va primi ”o adeverință doveditoare de vaccinare”.

Și că documentul va cuprinde următoarele informații: numele și prenumele persoanei vaccinate, data nașterii, vârsta, județul de domiciliu, număr și serie CI, date despre vaccin: doza 1 (tip vaccin, produs, serie/lot, data expirării), doza 2 (tip vaccin, produs, serie/lot, data expirării), date despre centrul de vaccinare (nume centru de vaccinare, județ, medic coordonator/vaccinator), semnătura electronică a Registrului Electronic Național al Vaccinărilor.

Precizare importantă

”Dovada vaccinării este pusă la dispoziția persoanei vaccinate fie electronic, fie pe suport de hârtie pentru a-i permite acesteia să își țină evidența între cele două vizite la centrul de vaccinare (doză inițială și rapel) și pentru a-i pune la dispoziție informațiile esențiale despre caracteristicile vaccinului administrat.

Precizăm că vaccinarea este gratuită, voluntară/ neobligatorie, iar adeverința doveditoare nu este eliberată cu scopul de a condiționa sau restricționa ulterior drepturile persoanelor vaccinate”, s-a mai transmis pe Platforma națională de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19 – vaccinare-covid.gov.ro.

197 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger