Cauta

Medicii avertizează asupra unui alt simptom asociat infecției cu Covid-19. Chiar și asimptomaticii sunt afectați!

covid-19

Se pare că în fiecare săptămână, un nou simptom sau complicație este adăugat la lista lungă a efectelor COVID-19 asupra pacienților. Recent, unele publicații de specialitate au sugerat că noul coronavirus poate afecta auzul unei persoane infectate. Chiar și pacienții asimptomatici ar putea avea probleme de auz.

Pierderea auzului la pacienții cu COVID-19 pare puțin probabilă, deoarece boala este o boală respiratorie. Problemele legate de auz nu pot fi primul lucru la care s-ar gândi cineva. Dar studii recente sugerează că cele două ar putea fi legate între ele.

Poate COVID-19 să provoace probleme de auz?

Într-o scrisoare publicată în American Journal of Otolaryngology, autorii au descris un caz al unei femei din Thailanda, diagnosticată cu COVID-19, care își pierduse auzul. S-au discutat doar detalii succinte despre caz și nu s-au furnizat prea multe dovezi cu privire la relația dintre cei doi factori.

Mai mult, un cercetător egiptean de la Universitatea South Valley a prezentat o legătură mai detaliată între infecția virală și problemele de auz. Expertul a supus unui test auditiv 20 de pacienți asimptomatici cu vârsta cuprinsă între 20 și 50 de ani. Toți au picat testele audiologice de tip TEOAE și a pragului de detectare a unui ton pur.

O altă scrisoare din Acta Otolaryngologica Italica prezintă șase pacienți cu vârsta cuprinsă între 22 și 40 de ani, care au prezentat simptomele tipice de COVID-19: febră, tuse și probleme de respirație. Participanții au raportat, de asemenea, probleme de auz pe de o parte, iar patru dintre ei au spus că le sună urechile.

Legătura dintre COVID-19 și problemele auditive

Dar doar pentru că cineva a fost testat pozitiv cu COVID-19 și a raportat probleme de auz, nu înseamnă că infecția produsă de coronavirus a produs probleme de auz. Scrisoarea publicată în International Journal of Immunopathology and Pharmacology intitulată Don’t forget ototoxicity during the SARS-CoV-2 (COVID-19) pandemic! avertizează specialiștii în sănătate că mai multe medicamente utilizate în tratarea pacienților pot provoca ototoxicitate, potrivit sciencetimes.com.

Ototoxicitatea este o afecţiune indusă medicamentos, care poate deteriora nervii vestibulocohleari de la nivelul urechii interne. Unele medicamente precum cloroquina, hidroxiclorochina, remdesivir, azitromicină, lopinavir și favipiravir pot cauza probleme de auz.

Dar s-ar putea să nu fie prea surprinzător faptul că infecția cu COVID-19 ar putea afecta funcția urechii. Alte virusuri precum citomegalovirusul, virusul rujeolic, virusul imunodeficienței umane (HIV), virusul herpes simplex tip 1 (HSV-1) și virusul herpes zoster (HZV) pot provoca probleme cu auzul. În plus, există deja dovezi că virusul se poate răspândi dincolo de tractul respirator în alte părți ale corpului, cum ar fi sistemul nervos.

Ultimele stiri

  • Comunicat de presă Comuna RADOVAN
  • Publicarea anuntului de autorizatie de construire intr-un ziar de larga raspandire – este necesara?
  • Marcel Ciolacu anunță toleranță zero pentru „păcănele”. Începe marea curățenie!
  • Turcescu și Gușă s-au luat la trântă cu un monstru pervers și ticălos
  • Cum riscă bucureștenii să plătească amendă chiar dacă au plătit parcarea prin SMS
  • Noua politică a UE. Populația, forțată să cumpere mașini electrice de mici dimensiuni
  • Tragedie în Călărași. O fetiță și bunica ei au murit, după ce ar fi mâncat pește
  • Șantaj energetic? Ucraina vrea ca Europa să-i păzească depozitele de gaze
  • “Mama tuturor luptelor de la Bruxelles”: acordul pentru următorul buget al UE
  • “Efectul Netflix” în Formula 1
  • Exit mobile version