AcasăCORONAVIRUSCercetătorii au o descoperire uluitoare! Cum poate fi învins coronavirusul

Cercetătorii au o descoperire uluitoare! Cum poate fi învins coronavirusul

Cercetătorii au descoperit: Cum poate fi învins coronavirusulCercetătorii au descoperit: Cum poate fi învins coronavirusul

Mai mulți cercetători din Statele Unite ale Americii anunță într-un nou studiu cum poate fi învins coronavirusul. Descoperirea acestora vine după ce au analizat modul în care SARS-CoV-2 atacă și „păcălește” celula umană.

Studiul cercetătorilor, publicat vineri în jurnalul Nature Communications, anunță o descoperire extrem de importantă în combaterea virusului – SARS-CoV-2 produce o enzimă prin care „păcălește” celulele umane să îl lase să le pătrundă. Astfel, infecția ajunge să se dezvolte din ce în ce mai mult în organizmul uman.

Noua enzimă – „Calul Troian” al coronavirusului

Enzima descoperită de specialiști se numește proteină non-structurală 16 (nsp16) este produsă de coronavirus și acționează precum un „cal troian”, păcălind celulele umane să creadă că virusul este o „parte a propriului său cod şi nu străin”, potrivit spcialiștilor.

Oamenii de știință speră ca această enzimă să fie anihilată prin medicamentele antivirale concepute special pentru tratarea bolii COVID-19, provocată de virusul SARS-CoV-2.

„Munca noastră nu numai că aduce noi informații referitoare la modul în care afectează organismul, dar oferă o oportunitate de a dezvolta antivirale noi împotriva COVID-19 și a bolilor coronavirale care ar putea apărea în viitor”, a declarat co-autorul studiului Yogesh Gupta pentru UPI.

Noua proteină ar putea conduce la realizarea unui medicament special pentru COVID-19

Aceste medicamente ar „bloca creșterea” coronavirusului în corpul uman, a mai explicat specialistul care este profesor asistent de biochimie și biologie structurală la Centrul de Științe pentru Sănătate al Universității din Texas, San Antonio.

COVID-19 folosește nsp16 pentru a-și deghiza ARN-ul, astfel încât celulele umane nu pot distinge ARN-ul virusului de cel propriu – permițând coronavirusului să se reproducă și să se răspândească prin corp, a mai precizat profesorul Gupta.

„Virusul folosește în mod eficient această cale pentru a acționa nedetectat și pentru a-și proteja materialul genetic, în timp ce continuă să crească în interiorul corpului gazdă”, a declarat acesta.

Pe lângă descrierea rolului său în dezvoltarea COVID-19, profesorul Gupta și echipa sa au definit și structura 3D a nsp16. Aceste informații pot fi folosite de oamenii de știință pentru a proiecta medicamente antivirale speciale pentru această boală, potrivit specialistului.

Aceste noi medicamente ar fi concepute pentru a bloca nsp16, să nu își mai poată „disimula” ARN-ul ceea ce înseamnă că sistemul imunitar uman ar vedea virusul ca ceva străin și l-ar ataca, potrivit cercetătorilor.

Descoperirile făcute de profesorul Gupta și colegii săi se adaugă la cercetările publicate de jurnalul Science pe 17 iulie, care sugerează că o altă proteină nestructurală creată de noul coronavirus, nsp1, ar putea, de asemenea, să funcționeze pentru a bloca reacția sistemului imunitar al organismului uman.

author avatar
Alexandru Tîrcavu
398 afisari

3 COMENTARII

  1. Si ce noi nu putem pacali covig daca indoim celula cu o steclă de mastica si una de palinca?

  2. Ce teorii ieftine pt a accepta mizeriile alea de antivirale care distrug totul in tine…mai cautati baieti povesti mai bune…..

  3. Noi , mancurtii din Transnistria , refuzam remdesivirul si ne tratam cu extracte de govno diluate-n mitilic .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger