AcasăCORONAVIRUSAplicația care îți va spune dacă ai sau nu Covid-19 atunci când...

Aplicația care îți va spune dacă ai sau nu Covid-19 atunci când tușești

aplicatie

Tusea este unul dintre cele mai frecvente simptome ale infecției cu Covid-19. Oamenii de știință susțin însă că aceasta va putea furniza o informație prețioasă. Mai exact, ne va putea spune dacă avem sau nu temutul virus chinezesc.

Un cercetător din India pregătește o aplicație, finanțată de Fundația Bill și Melinda Gates, care va putea ajuta la depistarea pacienților infectați cu Covid-19. Proiectul se numește „Tuse împotriva Covidului”, potrivit analyticsindiamag.com.

În acest moment, sunt strânse date de la pacienți infectați cu noul coronavirus, prin colaborări cu instituții din întreaga lume. Aplicația se va folosi de sunetul celui care tușește, dar va ține cont și de simptomele descrise de acesta și de date contextuale, precum numărul de cazuri din regiunea respectivă.

Scopul este de a crea o soluție și de a dezvolta algoritmi pentru testarea Covid-19. Dr. Rahul Panicker, de la Wadhwani Institute for Artificial Intelligence, speră că setul de date va ajuta la construirea instrumentului și va fi disponibil gratuit pentru cercetătorii de pe tot globul.

Aplicație identică, lansată de cercetători mexicani

Un grup de cercetători mexicani a lucrat la un algoritm capabil să detecteze infecția cu noul coronavirus, prin intermediul tusei. Totul se realizează în doar 15 secunde, notează explica.co. Mai exact, tehnologia dezvoltată de echipa cu specialiști din mai multe țări poate identifica dacă o persoană este bolnavă de Covid-19 doar prin ascultarea tusei acesteia, de pe telefonul mobil, fără a fi nevoie ca acea persoană să se afle fizic în acel loc.

Cercetătorii, coordonați de experții de la Institutul de Tehnologie din Massachusetts (MIT), au creat o bază de date ce conține mii de tipuri de tuse, de la persoane de toate vârstele, sănătoase sau purtătoare ale virusului.

Studiul a debutat în urmă cu două luni, la Hospital Clinic de Barcelona și la Ospedale Luigi Sacco Hospital din Milano, în diverse centre și clinici din Statele Unite ale Americii și acum continuă în Mexic, prin intermediul unor spitale civile și prin intermediul campusului Universității din Guadalajara.

author avatar
Andreea Vlad
209 afisari

1 COMENTARIU

  1. Fake.
    Poti da ortu popi doar pe tromboze fara tuse doar cu insuficiente respiratorii.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger