Cauta

Dr. Octavian Jurma a dezvăluit ce se va întâmpla în România, la finele lui august. De ce sunt tinerii în pericol!

Octavian-Jurma

Dr. Octavian Jurma a dezvăluit ce se va întâmpla în România, la finele lui august. De ce sunt tinerii în pericol!

Doctorul Octavian Jurma este de părere că tulpina Delta (indiană) a coronavirusului se află deja în circulaţie comunitară în România şi în creştere exponenţială, chiar dacă tulpina Alpha (britanică) se află în scădere accelerată.

La rata curentă de creştere tulpina Delta (indiană) va câştiga competiţia cu varianta Gamma (braziliană) şi va deveni dominantă cel târziu în luna septembrie, dar mai probabil la finalul lunii august”, consideră el. Jurma mai spune că la tineri infecţia cu tulpina Delta se poate confunda cu o răceală, iar în acest fel se poate răspândi boala.

Nu doar că tuplina Delta (indiană) a fost confirmată oficial în România încă din luna aprilie 2021, dar se află deja în circulaţie comunitară şi în creştere exponenţială, chiar dacă tulpina Alpha (britanică) se află în scădere accelerată.

Aşa cum se vede din graficul de mai jos, ponderea variantei Delta în totalul variantelor VOC (variante care produc îngrijorare) creşte rapid. Astfel numărul total de infectări cu tulpina Delta a ajuns să fie de 2x mai mare decât tulpina Gamma (braziliană), deşi este în circulaţie de 2x mai puţin timp”, afirmă Octavian Jurma, vineri, într-o postare pe Facebook.

Varianta Delta bate orice altă formă de Covid

La rata curentă de creştere tulpina Delta (indiană) va câştiga competiţia cu varianta Gamma (braziliană) şi va deveni dominantă cel târziu în luna septembrie, dar mai probabil la finalul lunii august.

Este o ipoteză confirmată şi de Germania, unde tulpina indiană reprezintă acum doar 6% din cazuri, dar institutul Robert Koch avertizează că va deveni dominantă cel tarziu în toamnă. În SUA situaţia este similară, acolo tulpina Delta a crescut de la o pondere de 6% la una de 10% într-o săptămână”, explică Jurma.

El menţionează că tulpina Delta este deja dominantă în Moscova (Rusia are o rezistenţă ridicată la vaccinare similară cu România) şi este un pericol mai mare decât varianta britanică (Alpha) pe care o înlocuieşte.

Tinerii sunt în pericol

Testele preliminare au arătat că tulpina indiană (Delta) infectează mai uşor adulţii care au deja imunitate naturală sau vaccinală superficială, dar şi tinerii nevaccinaţi din zona 18-24 de ani.

Tabloul clinic este de asemenea uşor diferit la tineri decât până acum. „Răcelile” de care se plâng tot mai mulți tineri pot fi de fapt infecţii cu tulpina Delta, care la tineri evoluează cu dureri de cap, dureri de gât, rinoree (curge nasul) şi febră.

Simptomele clasice persistă, dar pierderea mirosului nu mai este aşa comună. Tinerii pot confunda uşor o răceală cu infecţia cu Delta şi astfel vor participa la evenimente sociale şi răspândi boala, mai ales dacă nu sunt vaccinaţi.

Subliniez asta pentru că am auzit deja stiri că, după renunţarea la mască, la noi în ţară a crescut numărul de răceli sezoniere, dar că nu e cazul să ne îngrijorăm. În aceasta perioadă orice răceală trebuie tratată ca infecție COVID-19 şi testată de preferinţă cu RT-PCR”, consideră Octavian Jurma.

Ultimele stiri

  • VIDEO. A sunat la numărul unic de urgență, pentru a-i spune cineva „La multi ani”!/Ce a urmat e cu totul emoționant
  • Acţiunea prin care armata israeliană anunţă, practic, asaltul asupra zonei Rafa. 1,5 milioane de palestinieni trăiesc acolo!
  • Piedone, atac la Nicușor Dan: „Ți-ai permis să jignești românii creștini ortodocși care nu sunt ca tine”
  • Modificarea pe care o vor găsi călătorii ce tranzitează Gara de Nord
  • Panică într-un bloc dintr-o localitate din Iași. Explozie urmată de incendiu/Mai mulți oameni, evacuați – VIDEO
  • Cine sunt pensionarii care se vor alege cu o „leafă” de 6.800 lei după recalcularea de la 1 septembrie 2024
  • Cel mai „de lux” turist al ţării, într-o nouă călătorie scumpă. Klaus Iohannis a plecat într-o vizită în SUA
  • Ce a văzut un român pe bonul fiscal de la restaurant: „Sunt eu bătut în cap și nu mai înțeleg cum funcționează?”
  • Mii de oameni rămaşi, de Paşte, fără apă. Ce s-ar fi întâmplat de s-a ajuns în această situație
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru a doua zi de Paşte. Ce trebuie să faci pentru noroc şi prosperitate
  • Exit mobile version