AcasăȘTIRI EXTERNERusia a atacat Polonia! Oamenii politici de la Varşovia au confirmat totul

Rusia a atacat Polonia! Oamenii politici de la Varşovia au confirmat totul

Polonezii au atras atenţia că au fost victima unui atac din partea Rusiei. Este vorba despre un război cibernetic.

Jaroslaw Kaczynski, liderul partidului conservator Lege şi Justiţie (PiS) aflat la putere în Polonia a mărturisit că înalţi responsabili politici polonezi au fost vizaţi recent de un atac cibernetic „de mare anvergură” lansat de pe teritoriul Rusiei.

Analizele serviciilor noastre şi ale serviciilor speciale ale aliaţilor noştri permit să afirmăm fără echivoc că atacul cibernetic a fost întreprins de pe teritoriul Federaţiei Ruse”, a afirmat într-un comunicat Jaroslaw Kaczynski, care este şi vicepremier însărcinat cu probleme de securitate naţională.

Celulă de criză la Varşovia

Parlamentul polonez s-a reunit în spatele uşilor închise pentru un discurs al premierului Mateusz Morawiecki despre un val de atacuri cibernetice „fără precedent” a căror ţintă a fost recent Polonia, atacuri ce au vizat site-uri informatice ale unor instituţii, precum şi mail-uri.

Se pare că ruşii au atacat pe partea de campanie de vaccinare. Ministrul responsabil cu programul naţional de imunizare, Michal Dworczyk, a fost victima unui atac cibernetic care a vizat contul său de mail privat.

Potrivit mass-media, acesta conţinea documente oficiale, dintre care unele secrete, ceea ce ministrul vizat neagă.

Relaţiile ruso-poloneze au devenit tensionate după anexarea Peninsulei Crimeea de la Ucraina, în 2014, şi sprijinul acordat de Moscova preşedintelui belarus Aleksandr Lukaşenko.

author avatar
Andrei Ștefan
451 afisari

1 COMENTARIU

  1. De ce il țineți pe Andrei Stefan domnilor? Individul asta da cu micii in fasole la fiecare „articol” pe care-l scrie.
    Care este al 2 lea stăpân pentru care lucrează?

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri

Au apărut primele cireşe pe tarebele din pieţele noastre. Te uiţi şi pleci! Preţul, prohibitiv

Pe tarebele pieţelor din Oradea au apărut primele cireşe din anul 2024. Sunt de import, din America de Sud, iar preţul este unul prohibitiv.O...

Sateliții kamikaze

Rusia a pornit războiul împotriva Ucrainei în 24 februarie 2022. Tot atunci Rusia a început o operațiune spațială:  a efectuat o serie de lansări...