Cauta

Coronavirus. Noile cifre ale dezastrului în Europa! Avertismentul OMS

coronavirus

Coronavirus. Noile cifre ale dezastrului în Europa! Avertismentul OMS / foto: The Economic Times

O persoană moare de coronavirus la fiecare 17 secunde în Europa, a spus șeful regional al Organizației Mondiale a Sănătății, Dr. Hans Kluge, deoarece pandemia continuă să amenințe continentul și să pună presiune pe sistemele naționale de sănătate.

Kluge a declarat joi că cele 53 de ţări care alcătuiesc regiunea europeană a OMS au înregistrat peste 15,7 milioane de cazuri de Covid-19 – inclusiv 4 milioane doar în această lună – şi aproape 355.000 de decese.

Peste 80% dintre ţări au raportat rate de incidenţă la 14 zile mai mari de 100 de cazuri la 100.000 de oameni, a spus Dr. Hans Kluge, citat de The Guardian, iar o treime dintre țări, rate foarte mari de peste 700 la 100.000 de oameni.

„Ca rezultat, observăm semnale în creştere legate de sistemele de sănătate copleşite”, a spus directorul regional al OMS, menţionând că secţiile de terapie intensivă din Franţa funcţionează la o capacitate de 95% de mai mult de 10 zile, iar cele din Elveţia sunt la capacitate maximă.

Măsurile mai stricte încep să aibă rezultate

Kluge a declarat că măsurile mai stricte introduse de guverne încep să aibă rezultate, noile cazuri săptămânale scăzând de la peste 2 milioane săptămâna precedentă la aproximativ 1,8 milioane săptămâna trecută. „Este un semnal mic, dar totuşi este un semnal”, a spus el.

Ştirile recente privind eficacitatea vaccinurilor Covid-19 au reprezentat, de asemenea, „o mare speranţă în războiul împotriva acestui virus”, a spus Kluge, la fel ca şi evoluţiile recente în diagnosticarea rapidă sau testele antigen.

Cum ar putea fi evitată carantina

El a spus că OMS crede încă că o carantină strictă ar trebui să fie o ultimă soluţie din cauza „daunelor colaterale semnificative”, inclusiv problemele de sănătate mintală, abuzul de substanţe şi violenţa în familie, şi a spus că dacă utilizarea măştilor atinge 95% nu va fi necesară o carantină.

Blocajele generalizate au avut, de asemenea, un impact negativ atunci când au fost ridicate prea repede, a spus el, necesitând deseori reimpoziția unor măsuri stricte. Acestea ar fi trebuit înlocuite cu sisteme bazate pe nivelurile locale de transmitere a comunității.

Privind spre sfârşitul anului, Kluge a spus că Crăciunul va fi cu siguranţă diferit, „dar asta nu înseamnă că nu poate fi vesel”. El a remarcat succesul recentului Ramadan şi Diwali desfăşurate la distanţă şi online şi a spus că soluţii similare ar putea şi ar trebui găsite pentru Crăciun.

Ultimele stiri

  • Aeroportul București-Sud va deservi peste 11 milioane de pasageri/ Băluță: Împreună am făcut primul pas – GALERIE FOTO
  • Șeful Casei Naționale de Pensii, anunț de ultimă oră pentru pensionari. Hotărârea, publicată în Monitorul Oficial
  • Nicușor Dan, complice prin pasivitate și dezinteres la dezastrul și jaful de la Arena Națională
  • Speranța gimnasticii românești între cei „100 de tineri pentru dezvoltarea României”
  • Candidatul AUR la Primăria Capitalei: Procurorii ne-au anunţat că au început urmărirea penală în urma plângerii la DNA împotriva lui Nicuşor Dan
  • Un bărbat înarmat care a încercat să incendieze o sinagogă din Franța, ucis de poliţie
  • Comunicat de presă COLEGIUL ECONOMIC ”VIILOR”
  • Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Cum va fi vremea în prima parte a lunii iunie
  • Terifiant! Director de închisoare, asasinat. Primise ameninţări cu moartea de la deţinuţi
  • Planuri de călătorie date peste cap. Zeci de oameni au ratat zborul Cluj Napoca-Paris. Ce s-a întâmplat la aeroport
  • Exit mobile version