AcasăCORONAVIRUSValul 3 de COVID. Anunțul îngrijorător făcut de profesorul Rafila. Când ar...

Valul 3 de COVID. Anunțul îngrijorător făcut de profesorul Rafila. Când ar putea afecta România

Valul 3 de COVID. Anunțul îngrijorător făcut de profesorul Rafila. Când ar putea afecta România (foto: Facebook/PSD)

Nici vorbă de respiro! Pe fondul celor peste 10.000 de cazuri noi de infectări cu COVID-19 raportate, miercuri, la nivel național și a preocupărilor generate de acest bilanț, veștile venite din partea reprezentantului României la Organizația Mondială a Sănătății (OMS) nu sunt deloc de natură să mai risipească din îngrijorările celor care stau cu ochii pe anunțurile oficialilor, în plină criză COVID.

Concret, profesorul Alexandru Rafila spune că e posibil să apară, în primele luni ale anului viitor, un nou val de infectări cu noul coronavirus. Al treilea.

”Acest tip de infecţii virale, boli infecţioase cu transmitere pe cale respiratorie, evoluează în valuri, fie că discutăm de gripă, fie că discutăm despre infecţia cu noul coronavirus faţă de care nu avem imunitate. Există cam 90%, poate puţin sub 90%, din populaţia României care nu a trecut prin infecţie, deci masa receptivă e foarte mare. Aşa că în mod natural se întâmplă un ciclu de progres al transmiterii şi de regres al transmiterii, generat pe de o parte de măsurile de sănătate publică, generat de măsurile pe care le ia fiecare individ, dar oamenii obosesc, măsurile de sănătate publică se relaxează şi există o astfel de evoluţie în valuri”, a precizat în primă fază preşedintele Societăţii Române de Microbiologie și, totodată, candidat din partea PSD la Camera Deputaţilor, citat de b1.ro.

”Probabil în lunile februarie-martie”

Referindu-se la un posibil nou val de infectări, profesorul a declarat că e posibil să apară în februarie-martie 2021. ”Am văzut că după valul din primăvară urmează acesta al doilea, care tinde să atingă niveluri mult mai mari decât cel din primăvară, dar acest val a găsit sistemele de sănătate sau majoritatea sistemelor de sănătate mult mai bine pregătite. Este foarte posibil să apară un alt val, probabil în lunile februarie-martie, dar rămâne de văzut dacă amplitudinea lui va fi mai mare sau mai mică. Aici cred că ar trebui să dăm răspunsuri”, a apreciat Alexandru Rafila.

Peste 10.000 de cazuri raportate miercuri

Grupul de Comunicare Strategică a transmis, miercuri, 17 noiembrie, că în ultimele 24 de ore în România au fost înregistrate 10.269 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19).

Până la data de 18 noiembrie, în România au fost confirmate 383.743 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), iar 261.387 de pacienți au fost declarați vindecați. Tot miercuri au fost raportate 168 de decese ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus.

277 afisari

3 COMENTARII

  1. Valul 3 va incepe cand cioclii vor primi virusii cu covizii imbunatatiti si le vor imprastia printre noi.Nu vedeti ca ei stiu dinainte ce se intampla ca de asta ii ia gura pe dinainte.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger