AcasăSOCIALIntrăm în CARANTINĂ imediat după alegerile din 6 decembrie? Ludovic Orban a...

Intrăm în CARANTINĂ imediat după alegerile din 6 decembrie? Ludovic Orban a dezvăluit planul Guvernului

Ludovic OrbanLudovic Orban, premierul României

După ce mai mulţi lideri politici, printre care Victor Ponta şi Marcel Ciolacu, au acuzat că, imediat după alegerile din 6 decembrie, Guvernul va instaura starea de urgenţă, Ludovic Orban a abordat subiectul frontal.

Mai precis, premierul a subliniat că nu se va reveni la starea de urgență în perioada următoare, precizând faptul că autoritățile au la dispoziție instrumente importante pentru a putea apăra sănătatea publică.

Am utilizat starea de alertă și am utilizat toate măsurile prevăzute de starea de alertă. Starea de urgență îți oferă puține măsuri în plus, față de starea de alertă, conform Legii 55 care a reglementat starea de alertă, avem la dispoziție instrumente importante pentru a putea apără sănătatea publică, pentru a putea dispune reducerea interacțiunilor sociale.

Am luat măsuri care acționează, o parte dintre ele la nivel local, altele funcționează la nivel național, indiferent de rata de infectare„, a declarat Ludovic Orban, miercuri seara, la postul RomaniaTV.

Se redeschid şcolile?

Ne-au criticat că le-am deschis, apoi că am trecut cursurile online. Aproape toate ţările care aveau cursuri în clasă le-au suspendat între timp. Riscul de transmitere în şcoli este mai mic.

Problema e că funcţionarea şcolilor presupune creşterea aglomeraţiei, intercaţiuni între părinţi, bunici, sunt o serie de activităţi care cresc riscul epidemiologic. Pentru a-i proteja pe părinţi şi pe bunici, este mai bine să fie orele online„, a mai declarat Ludovic Orban.

Miercuri, au fost raportate 10.269 cazuri noi

Cifrele oficiale transmise, miercuri, de Grupul de Comunicare Strategică (GCS) sunt îngrijorătoare, având în vedere că s-a anunțat că au fost înregistrate 10.269 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19).

De asemenea, datele actualizate arată că până la data de 18 noiembrie, în România au fost confirmate 383.743 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), iar 261.387 de pacienți au fost declarați vindecați. ”Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 1.207 persoane au fost reconfirmate pozitiv”, indică raportarea GCS.

author avatar
Andrei Ștefan
718 afisari

2 COMENTARII

  1. E tara lui Iohanis(votat cu sarg!),asa ça face ce créa.Romanii lui ,ori iau „corona”, ori sunt ” prosti”,asa ça ii fereste de corona ,sa ramana cum a stabilit!

  2. Vrea cu orice pret alegeri,stie ca si cei care au votat in noembrie le-a venit mintea la cap si daca se amana vor pierde ciolanul drag lu`werner !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger