Cauta

Colonelul Gheorghiță aruncă bomba. Jumătate din vindecații Covid se vor îmbolnăvi cu Delta

Colonelul Valeriu Gheorghiță sperie populația

Comitetul Național de Coordonare a Activităților de Vaccinare (CNCAV) a rostogolit, într-un comunicat, o informație bombă, care ar fi trebuit să provoace o panică generală. Astfel, conform acestuia, varianta Delta Covid va infecta 50% din populația care a trecut prin boală. Și asta în condițiile în care cazurile de reinfectare cu Covid sunt, și la ora actuală, extrem de rare.

Manipulăm ca să vaccinăm. Aceasta este, se pare, deviza autorităților din ultimele luni. De data aceasta, însă, colonelul Valeriu Gheorghiță a depășit orice limită. Într-un comunicat în care descria, pentru popor, varianta Delta a Covid-ului, pe care se tot încăpățânează s-o numească tulpină, lucru impardonabil pentru specializarea sa la boli infecțioase, col. Gheorghiță a băgat, în subsolul paginii, un paragraf cu atenționarea de ”Important!”.

”Varianta Delta s-a dovedit capabilă să declanșeze noi valuri de infecție în țări și regiuni puternic afectate de tulpinile anterioare. O analiză efectuată asupra evoluției din India, bazată pe modelare matematică, estimează că tulpina Delta ar putea infecta până la 50% din populația care a trecut anterior prin boală”, scrie colonelul Valeriu Gheorghiță, pe Platforma de vaccinare, la ”Ce trebuie să știm despre varianta Delta a virusului SARS-CoV-2”.

În primul rând, repet, ca să rețină și colonelul Gheorghiță o dată pentru totdeauna, ”variantă” și ”tulpină” nu sunt sinonime. Niciodată. În al doilea rând, India a scăzut la sub 40.000 de cazuri pe zi, de la 400.000 pe zi, cât avea în mai, și are o rată de incidență de doar 0,4, fiind trecută în zona roșie, deși este, de fapt, zonă verde. În al treilea rând, ce înseamnă modelare matematică atunci când vorbim despre reinfectări? S-au raportat cazuri de reinfectări în India? Reformulez. S-a raportat vreun caz de reinfectare în India? Pentru că, dacă este real, atunci doar colonelul Valeriu Gheorghiță știe.

Doar 6 cazuri de reinfectare în lume

La un an și jumătate de la izbucnirea pandemiei au fost consemnate doar șase cazuri de reinfectare cu Covid la nivel mondial. Cazurile au fost analizate de autoritățile medicale și aici s-a oprit totul. În rest se fac studii pe anticorpii rămași după trecerea prin boală și, pornindu-se de la acestea, se presupune doar că cei care s-au vindecat ar putea fi vulnerabili la o nouă infectare. Foarte logic vorbind, dacă s-ar fi înregistrat un număr semnificativ de cazuri de reinfectare ar fi fost un dezastru mondial și ar fi însemnat că pandemia a învins omenirea. Ar fi însemnat că în fața acestui virus sistemul imunitar este absolut inutil și am dispărea ca specie. Atât de gravă este reinfectarea. Evident că absența cazurilor denotă că amenințarea cu reinfectarea este doar o manipulare pentru vaccinare. Medicii, sau cel puțin medicii care mai au curaj să fie medici, au spus clar că, odată ce ai trecut prin boală, imunitatea este pe viață, pentru că s-a activat imunitatea celulară, pe lângă anticorpii care, în cazul Covid, au un rol aproape insignifiant.

UE trece la amenințări

Vizita în România a comisarului european pentru Sănătate, Stella Kyriakides, ar trebui să ne îngrijoreze. Principalul scop al acesteia a fost să ne atragă atenția că avem o rată prea mică de vaccinare și a transmis autorităților române că trebuie să intensifice ritmul de imunizare. Să faci presiuni pentru vaccinare într-o țară care a ajuns să aibă cea mai mică rată de infectare din întreaga Europă și nu numai este cel puțin un abuz. ”Este neapărată nevoie să sporim rata de vaccinare pentru cetățenii români. Nu trebuie să ne complacem în situația în care ne aflăm în prezent. Trebuie să facem mult mai multe eforturi în săptămânile care urmează. Varianta Delta a coronavirusului creează o situație fragilă și periculoasă”, a declarat comisarul european pentru Sănătate, Stella Kyriakides.

Ultimele stiri

  • Alege ce citești
  • Ciolacu, în campanie. Pentru Cotroceni!
  • Alexandru cel Mare smulge întregul Taiwan din ghearele comuniștilor
  • Macron și-a adus „gaullismul” în biroul prezidențial!
  • Publicitate de miliarde: Big Tech își revine după zilele întunecate din 2022
  • Băncile centrale, forțate să amâne reducerile ratelor dobânzilor? Cine sucește politica monetară
  • Se alege praful de democrația Occidentului!
  • Cum învrăjbește banul. Noul război de clasă socială: decalajul de bogăție între mileniali
  • Ministerul Energiei își trimite angajații la cursuri, ca să învețe lucruri elementare
  • Jocuri de putere la Moscova. Începe marea epurare?
  • Exit mobile version