Cauta

Ce este „flurona”. Primul caz a fost descoperit în Israel, la doi ani de la debutul pandemiei

flurona

Ce este „flurona”. Primul caz a fost descoperit în Israel, la doi ani de la debutul pandemiei

A fost descoperită o nouă afecțiune medicală, în contextul pandemiei de coronavirus. „Flurona”, care presupune infectarea simultană cu COVID-19 şi virusul gripal, a apărut pentru prima oară în Israel. Pacientul este o femeie nevaccinată, care a născut recent.

„Flurona” a fost identificată la o femeie care a născut în această săptămână la Centrul Medical Rabin din Petah Tikva. Conform medicilor israelieni, femeia, care nu este vaccinată împotriva niciunui agent patogen, se simte bine și a fost externată.

„Tânăra mamă fost diagnosticată cu gripă și coronavirus imediat ce a sosit pe secție. Ambele teste au fost repetate și au fost tot pozitive. Ambele boli sunt virale și provoacă dificultăți de respirație, deoarece ambele atacă tractul respirator superior”, a declarat Arnon Vizhnitser, specialist în obstetrică și ginecologie și director al Departamentului de Ginecologie al spitalului, potrivit Times of Israel.

Deşi acesta a fost primul caz documentat al unei persoane infectate simultan cu ambele virusuri, experţii în sănătate cred că există şi altele care nu au fost diagnosticate.

În Israel a început campania de vaccinare cu a patra doză

„Vedem din ce în ce mai multe femei însărcinate cu gripă. Este cu siguranță o mare provocare să te ocupi de o femeie care vine cu febră la naștere. Acest lucru se întâmplă mai ales atunci când nu știi dacă este vorba de coronavirus sau de gripă, așa că te referi la ele la fel. Cea mai mare parte a bolii este respiratorie.”, au declarat oficiali din Ministerul Sănătății din Israel.

Ministerul israelian al Sănătăţii studiază acest caz pentru a vedea dacă ar putea provoca boli mai grave.

Israelul a început vineri, 31 decembrie, să administreze a patra injecție de vaccin persoanelor cu sistemul imunitar compromis, pentru a limita răspândirea variantei Omicron, a relatat The Times of Israel.

Ultimele stiri

  • Aeroportul București-Sud va deservi peste 11 milioane de pasageri/ Băluță: Împreună am făcut primul pas – GALERIE FOTO
  • Șeful Casei Naționale de Pensii, anunț de ultimă oră pentru pensionari. Hotărârea, publicată în Monitorul Oficial
  • Nicușor Dan, complice prin pasivitate și dezinteres la dezastrul și jaful de la Arena Națională
  • Speranța gimnasticii românești între cei „100 de tineri pentru dezvoltarea României”
  • Candidatul AUR la Primăria Capitalei: Procurorii ne-au anunţat că au început urmărirea penală în urma plângerii la DNA împotriva lui Nicuşor Dan
  • Un bărbat înarmat care a încercat să incendieze o sinagogă din Franța, ucis de poliţie
  • Comunicat de presă COLEGIUL ECONOMIC ”VIILOR”
  • Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Cum va fi vremea în prima parte a lunii iunie
  • Terifiant! Director de închisoare, asasinat. Primise ameninţări cu moartea de la deţinuţi
  • Planuri de călătorie date peste cap. Zeci de oameni au ratat zborul Cluj Napoca-Paris. Ce s-a întâmplat la aeroport
  • Exit mobile version