AcasăCORONAVIRUSRomânia, "insula" verde dintr-o mare roşie, în Europa. Omicron face ravagii

România, „insula” verde dintr-o mare roşie, în Europa. Omicron face ravagii

omicronulRomânia, "insula" verde dintr-o mare roşie, în Europa. Omicron face ravagii

Harta europeană de Covid este roşie în continuare. De mai multe săptămâni, zonele roşii s-au extins în special după sosirea variantei Omicron în Europa. În prezent, a rămas doar România în tonuri de portocaliu şi verde.

O regiune sau o ţară devine roşie în două cazuri: când rata de infectare pentru 100.000 de locuitori fluctuează între 75 şi 200 timp de o perioadă de 14 zile cu o rată de pozitivitate (procentaj de teste pozitive la numărul total de teste) mai mare de 4% sau când rata de infectare este mai mare de 200, oricare ar fi rata de pozitivitate.

Doar România, în tonuri deschise

Multe țări europene, printre care Franța, Italia sau Spania înregistrează noi recorduri de infectări. Petrecerile de Revelion au fost anulate sau supuse restricțiilor în multe țări.

Pe harta Europei, doar România a mai rămas în tonuri deschise. Cu toate astea, în contextul în care varianta Omicron se intensifică în Europa de Vest, oficialii și experții din partea de Est anticipează după sărbători o explozie de cazuri de COVID în toată regiunea.

Belgia, în roşu închis

Belgia rămâne în roşu închis, la fel ca Regatul Ţărilor de Jos, o mare parte din Germania, Franţa, Spania, Portugalia, Irlanda, o mare parte din Italia şi ţări din est.

Probleme sunt și peste ocean. În New York spitalele funcționează cu deficit de personal, după ce aproximativ 30% din personalul medical de urgență s-a îmbolnăvit.

author avatar
Andrei Ștefan
810 afisari

5 COMENTARII

  1. voi vreti ca lucrurile sa mearga prost, asta e clar. intaratati lumea si parca-i ,,invitati” sa nu mai respecte nimic. jeguri? nu, ticalosi, da!

  2. Inca o dovada in plus ca vaccinurile intretin pandemia. Vaccinurile nu fac decit sa agraveze situatia.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger