Cauta

Austria pregătește „arestul la domiciliu” pentru nevaccinați! Planul în 5 pași al noului cancelar

Alexander Schallenberg

Austria pregătește lagărele pentru nevaccinați! Planul în 5 pași

În contextul creșterii rapide a numărului de noi infectări, cancelarul Austriei i-a amenințat pe cei nevaccinați cu posibile restricții dure. Aceste restricții ar presupune, printre altele, ca persoanele nevaccinate să-și părăsească locuința doar dacă au un motiv întemeiat.

În același timp, Alexander Schallenberg a subliniat că nu va exista un lockdown care să vizeze și persoanele vaccinate sau trecute prin boală. Guvernul austriac ignoră datele pentru a stabili că imunitatea oferită de vaccin este de scurtă durată și că cei vaccinați sunt cel puțin la fel de expuși la forme severe de COVID ca și cei nevaccinați.

Rata de vaccinare din Austria e de 62% – de două ori mai mare față de cea din România, dar înregistrează o mică creștere a cazurilor de COVID-19. Încă aproximativ 3000 de cazuri pe zi. Și o creștere a internărilor pentru cazuri grave de aproximativ 10%. Cifrele nu sunt alarmante, dar sunt suficiente pentru Cabinetul Schallenberg ca să înceapă să vorbească despre lockdown!

Lockdown pentru persoanele nevaccinate

Noul cancelar a întocmit un plan în cinci pași, al cărui final include posibilitatea unui lockdown, dar nu pentru toți. Doar pentru cei nevaccinați!

Cele cinci etape sunt definite în funcție de procentul de paturi ocupate din secțiile de terapie intensivă: începând de la 10% (nivelul 1), se schimbă nivelul la fiecare 5%, până la 30% din paturile ocupate, care corespund nivelului 5 de gravitate.

La nivelul 3, cu o rată de ocupare de 20%, testul antigen nu ar mai fi valabil în Austria, de exemplu. La nivelul 4 (25% ocupare), persoanele nevaccinate nu vor mai putea merge la restaurante, hoteluri și alte evenimente culturale și sportive. Izolarea persoanelor nevaccinate ar urma să fie declanșată în faza 5.

„Toți oamenii nevaccinați ar trebui să realizeze că responsabilitatea pentru propria lor sănătate nu depinde doar de ei, ci și de cea a semenilor lor”, a spus Alexander Schallenberg într-o conferință de presă. El a adăugat că nu va permite ca sistemul de sănătate să fie suprasolicitat doar pentru că unii oameni refuză să fie vaccinați.

Ultimele stiri

  • VIDEO. A sunat la numărul unic de urgență, pentru a-i spune cineva „La multi ani”!/Ce a urmat e cu totul emoționant
  • Acţiunea prin care armata israeliană anunţă, practic, asaltul asupra zonei Rafa. 1,5 milioane de palestinieni trăiesc acolo!
  • Piedone, atac la Nicușor Dan: „Ți-ai permis să jignești românii creștini ortodocși care nu sunt ca tine”
  • Modificarea pe care o vor găsi călătorii ce tranzitează Gara de Nord
  • Panică într-un bloc dintr-o localitate din Iași. Explozie urmată de incendiu/Mai mulți oameni, evacuați – VIDEO
  • Cine sunt pensionarii care se vor alege cu o „leafă” de 6.800 lei după recalcularea de la 1 septembrie 2024
  • Cel mai „de lux” turist al ţării, într-o nouă călătorie scumpă. Klaus Iohannis a plecat într-o vizită în SUA
  • Ce a văzut un român pe bonul fiscal de la restaurant: „Sunt eu bătut în cap și nu mai înțeleg cum funcționează?”
  • Mii de oameni rămaşi, de Paşte, fără apă. Ce s-ar fi întâmplat de s-a ajuns în această situație
  • Tradiţii şi obiceiuri pentru a doua zi de Paşte. Ce trebuie să faci pentru noroc şi prosperitate
  • Exit mobile version