AcasăȘTIRI EXTERNESinuciderea asistată, la un pas de legalizare. Cine va putea apela la...

Sinuciderea asistată, la un pas de legalizare. Cine va putea apela la această măsură

ATI

Un nou proiect este pe cale să devină lege în Austria, unde Guvernul ia în calcul posibilitatea legalizării sinuciderii asistate în cazul adulților care suferă de boli foarte grave.

Guvernul federal al Austriei a prezentat un proiect de lege pentru legalizarea sinuciderii asistate a adulţilor care suferă de boli foarte grave, a anunţat cancelaria federală, sâmbătă, într-un comunicat citat de cnn.com.

Interzicerea sinuciderii asistate, neconstituțională

Noul proiect de lege stabilește condițiile în care sinuciderea asistată va fi posibilă în viitor. Propunerea vine ca urmare a unei hotărâri pronunțate de Curtea Constituțională a Austriei în decembrie anul trecut, potrivit căreia interzicerea sinuciderii asistate este neconstituțională, deoarece încălca dreptul unei persoane la autodeterminare.

„Oamenii grav bolnavi ar trebui să aibă acces la sinuciderea asistată”, arată cancelaria federală în expunerea de motive.

Astfel, noua lege va permite adulților bolnavi cronic sau în stadiu terminal să facă demersurile necesare pentru sinucidere asistată.

Condiții necesare pentru solicitarea sinuciderii asistate

Una dintre condiții prevede consultarea a doi medici care trebuie să ateste că persoana este capabilă să ia propriile decizii.

De asemenea, bolnavii care recurg la această soluție trebuie să respecte o perioadă de 12 săptămâni, care poate fi redusă la doar două săptămâni în cazul pacienților în faza finală a unei boli.

Și alte state au legalizat sinuciderea asistată

La începutul acestui an, Spania a devenit a patra țară din Uniunea Europeană care a legalizat eutanasierea, după ce parlamentarii au votat pentru aprobarea proiectului de lege.

Un proiect de lege asemănător a fost, de asemenea, dezbătut, vineri, în Marea Britanie, dar va trece printr-un proces foarte lung înainte de a deveni lege.

author avatar
Alina Costache
296 afisari

2 COMENTARII

  1. Sa-i interzici sinuciderea e „incalcarea dreptului la autodeterminare”…Vaccinarea obligatorie (prin santaj, amenintare si semnarea unui „angajament” tipic securist de genul „de bunavoie si nesilit de nimeni”) cum o fi?!

  2. Spuneti-le austriecilor sa nu se mai chinuie ,exista vaccinarea .Tot la certificatul de deces se ajunge.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger