Cauta

Am ajuns un caz curios în toată lumea: OMS vine în România! Ce soluţii văd experţii pentru ţara noastră?

specialistii OMS

Am ajuns un caz curios în toată lumea: OMS vine în România! Ce soluţii văd experţii pentru ţara noastră?

Experţii de la Organizația Mondială a Sănătății vor veni în România pentru a da o mână de ajutor autorităților în lupta cu valul 4 al pandemiei. Totodată, specialiştii de la nivel mondial vor încerca să impulsioneze campania de vaccinare din ţara noastră.

Reprezentanții OMS vor avea luni o teleconferință cu conducerea INSP în care vor discuta modul în care organizația se poate implica pentru a ajuta România să depășească criza a dus sistemul sanitar aproape de colaps, dar și pentru a impulsiona campania de vaccinare anti-COVID.

Rafila a confirmat că vine OMS

Informația a fost confirmată și de Alexandru Rafila. ”Da, am informații în acest sens. Am discutat cu directorul general al OMS și el și-a exprimat îngrijorarea față de situația din România. În ceea ce privește vaccinarea, mâine va avea loc o teleconferință a celor de la INSP cu experții de la OMS”, a spus Rafila.

Reprezentantul OMS în România îi consideră vinovați de eșecul sanitar în care ne aflăm pe reprezentaţii Guvernului Cîțu, care n-au luat măsuri de restricții la timp și au respins propunerea INSP de carantinarea a zonei București-Ilfov.

Eu am discutat acum o săptămână cu directorul regional al organizaţiei. Și-a exprimat îngrijorarea şi dorinţa de a ajuta românia să treacă peste această situație dificilă.

Avem două probleme cea de oprire a creştere a numărului de cazuri, de stabilitate şi descreştere şi asistenţă pentru pacienţii care sunt infectaţi în forma severă mai ales.

Secţiile de terapie intensivă care au nevoie de resurse şi echipament. Cea de-a doua problema este legată de îmbunatăţirea performanţei programului de vaccinare care poate să ne aducă linişte pentru primăvară”, a afirmat dr. Rafila.

România, studiu de caz pentru Suedia

Un medic român stabilit în Suedia, Laura Ghibu, trage un semnal de alarmă asupra mentalității românilor, care n-au încredere în datele științifice atunci când vine vorba despre vaccinare.

Ea spune că ceea ce se întâmplă în România n-are nicio explicație logică pentru un cercetător străin și foarte probabil România va deveni obiectul unui studiu de caz, iar fenomenul va primi și un nume. Între timp, România a început să fie deja subiect de știri în presa internațională.

Fenomenul acesta de a nu accepta vaccinarea – din teamă, din credința că vaccinul nu este destul de experimentat, că nu suntem cobai etc. – ne-a făcut, de fapt, să devenim o țară de cobai, care probabil va fi studiată.

Colegii mei mi-au spus că această mentalitate colectivă de a nu crede în datele științifice este fără precedent în Uniunea Europeană și este un fenomen pe care ar dori să-l studieze și probabil că acest fenomen va primi și un nume”, a declarat sâmbătă, la Digi24, medicul Laura Ghibu.

 

Ultimele stiri

  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Exit mobile version