AcasăCORONAVIRUSPacienții români, lăsați, în mod deliberat, să moară

Pacienții români, lăsați, în mod deliberat, să moară

Nepăsare criminală a autorităților: bolnavii Covid nu au tratamente

În spitale nu mai sunt, aproape deloc, medicamente pentru bolnavii Covid, iar cele care se mai găsesc se dau cu porția. În plin vârf al valului 4, Guvernul a decis să elibereze antiviralul favipiravir doar cu condiția prezentării pacienților la unitățile de primiri urgențe, unde este un haos generalizat. Chiar și așa, medicamentul nu se prescrie bolnavilor pentru că puținele doze pe care le mai au spitalele nu ajung nici pentru pacienții internați.

Presiunile făcute de medici și de mass-media i-au forțat pe guvernanți să aprobe eliberarea antiviralului favipiravir în ambulatoriu. Accesul la acest medicament pentru Covid a fost drastic restricționat, prin obligarea bolnavilor de a se duce în aglomerația de la unitățile de primiri urgențe, unde trebuie evaluați și abia apoi să li se prescrie rețeta, cu care se pot duce la farmacia spitalului. Așa cum era de așteptat, eliberarea favipiravirului pentru administrarea la domiciliu nu funcționează. Unii manageri de spital nu știu cum să deconteze medicamentul, iar alții nu s-au aprovizionat, deși favipiravirul există la distribuitori. Astfel că, deși a trecut mai bine de o săptămână de la apariția ordinului ministrului Sănătății în Monitorul Oficial, care aproba prescrierea favipiravirului pentru tratamentul la domiciliu, nimic nu s-a schimbat în spitale.

Potrivit protocolului de tratament Covid, elaborat de Ministerul Sănătății, antiviralul favipiravir a demonstrat în studiile efectuate o reducere semnificativă a simptomatologiei și a modificărilor radiologice la pacienții tratați cu acest medicament. Condiția este însă ca antiviralul să fie administrat în primele zile de la infectare. Ceea ce înseamnă că decizia de a-l administra doar în spitale, de la începutul pandemiei până acum o săptămână, a fost o mare greșeală, având în vedere că pacienții internați erau deja într-o stare avansată a bolii, așa încât favipiravirul nu mai avea niciun efect.

Medicii luptă cu mâinile goale

La spitalele din Bacău favipiravirul se administrează în continuare doar pacienților internați, iar la spitalele din Ialomița antiviralul nu ajunge nici pentru bolnavii internați. Astfel, actul normativ a rămas fără nciun efect, atâta timp cât pacienții, în număr tot mai mare, nu pot beneficia de acest tratatament care reduce semnificativ numărul de spitalizări și decese. ”Știu ordinul de ministru, au fost discuții, dar problema este că degeaba îi prescriu eu rețetă dacă farmacia spitalului nu are favipiravir. Nouă nu ne ajunge favipiravirul nici măcar pentru pacienții internați, în condițiile în care ne vin câteva zeci de pacienți pe zi. Eu, de exemplu, le dau în prima zi când vin la UPU, înainte de internare. Problema este că nici celelalte medicamente, remdesivir și tocilizumab nu sunt de ajuns. Efectiv nu ai ce să le dai la acești pacienți. Tocilizumab ne-au trimis acum două-trei săptămâni 65 de flacoane la două spitale, care ne-au ajuns două zile. Nici remdesivir-ul nu a ajuns în spitalele din județ, chiar dacă au spus că s-a început distribuirea. Într-adevăr, nu prea are efect redemsivirul, dar când ajungi în fază severă nu prea mai este nimic bun. Dacă îți dă Dumnezeu zile bine, dacă nu… nu poți să mai faci nimic”, ne-a declarat dr. Anca Telehuz, șef Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Slobozia.

Medicamentul zace în depozite

În acest moment, în depozitele distribuitorilor se mai află 2.000 de cutii de favipiravir, pe care nimeni nu le-a comandat. Totodată, de săptâmâna viitoare, Terapia Cluj, singurul importator al antiviralului, va mai aduce încă 15.000 de cutii. Reamintim că Agenția Națională a Medicamentului nu a dat nici acum autorizație pentru fabricarea în România a favipiravirului, la peste opt luni de la depunerea documentației de către Terapia Cluj. Între timp, Ungaria, care are deja trei producători ai acestui antiviral, a donat Spitalului Județean din Miercurea Ciuc 1.000 de cutii de favipiravir. Managerul spitalului, dr. Konrád Judit, a afirmat că jumătate din medicamente vor putea fi folosite, la nevoie, de celelalte spitale din judeţ.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
3.621 afisari

24 COMENTARII

  1. Dezinteres, iresponsabilitate criminala in administrarea tratamentelor pentru forme usoare si medii care ar reduce spitalizarea cu 50%, vs. milioane de doze de vaccinuri exportate/donate/aruncate ????!!! Si se mira de ce atata reticenta cu privire la vaccinuri !

    • Bun si de ce nu sunt arestati nemernicii de la ANMDM ??? Cine mentine blocada asta absurda ???

  2. Conducerea tarii a avut grija de alegerile din PNL sa fie ales bețivul handicapat CATU, nu de administrarea tari și adoptarea unor masuri împotriva pandemiei. Acum nici în ceasul 12 nu s au trezit mobilizarea lor este tot pentru a tine la conducere și pune în fruntea guvernului tot un prost dovedit Catu. Noi suntem în criza energetica, în spitale mor romanii lipsa de medicamente, condiții improprii și ei prezintă lupta de ORGOLII.

  3. Reteta planului de exterminare a romanilor si mai primesc si salarii babane!!! Mileniul trei cu alta fata!!!

  4. FOARE BINE !!!
    Daca gibonii stau si cersesc indurare de la catu, arahat, joianis etc. isi merita soarta de animale duse la taiere !!!

  5. Romania reala. Iata dovada indubitabila cum in mod premeditat ” criminalii mei ” atenteaza la viata,sanatatea poporului Roman. Sub inaltul patronaj al Esuatului,Criminalul sef,guvernul meu,cozile de topor ale Cocotatului pun in aplicare pas cu pas ” ce s-a stabilit,intocmai cum s-a stabilit „. Aici se vede clar ca nu este vorba de neglijenta,ci de rea vointa,rea credinta,incalcarea in mod deliberat a Leglor,a Constitutiei a celor mai elementare norme de prervenire si combatere a bolilor. Acest Articol ar trebui arhivat si adaugat la Dosarul Penal intentat CRIMINALILOR dovediti indubitabil.

  6. Slugile de magistrati din România or pensii speciale sporuri numai pentru ei, motivează ca asa prevede constituția. Nu domnilor asa motivați voi spuneți ca la ceilalți pot fi tăiate, adă spune o sluga Morar, care nu a făcut nimic cât a fost la DNA, singurul sau merit a omorât dosarul FLOTA și l a salvat pe delatorul Petrov BĂSESCU,.
    Cum nu se sesizează niciun magistrat INDEPENDENT din România cu privire la situația actuala cu privire la abuzurile miniștrilor, neglijenta acestora ca le cam place sa dea mari cu functia de prim ministru și ministru dar nu înțeleg ca aceste funcții implica în primul rand responsabilitate și nu avantaje.
    Ce spuneți domnilor și doamnelor magistrati nu credeți ca trebuie sa începeți sa fiți INDEPENDENȚI și sa ii trageți la răspundere pe acești miniștri, aveți cojones sau rămâneți slugi.

  7. Pacienţii români vor muri într-adevăr – iar ideea că ar mai putea fi salvaţi, de îndată ce ajung în spital, induce în eroare.

    Odată intaţi la ATI şansa de recuperare, fie şi parţială, e de 20% – 30%. Un caz grav e de cele mai multe ori fatal.

    Teza potrivit căreia pacienţii nu primesc mediacţia adecvată e pur şi simplu falsă. Când ajung la spital pot beneficia cel mult de un deces asistat. Aici e ticăloşia.

    Rămâne singura soluţie – Vaccinarea. Că place sau că nu place, tratamentul pentru îmbolnăvire cu COVID19 lipseşte cu desvârşire.

    • Daca in Ungaria tratamentul in spital scade drastic mortalitatea, inseamna ca exista tratament, au specialisti cu creier si Guvern care s a ingrijit sa aiba si producatori de medicamente.La noi e haos.
      Vaccinul nu trateaza ! Iar daca esti vaccinat poti sa faci boala.

    • Adevărata soluție simplă este ca waxerii să fie injectați direct în tâmplă pentru oprirea împrăștierii acestei gripe, gripă amplificată de dozele de waxx greșit injectate. Nu în venă trebuie băgate ci în tîmpla waxerilor.

      • Tie sosoaca ti-a injectat prostia si esti irecuperabil,ca ea si cei cu multe muste in loc de neuroni,ca.re umbla liberi printre noi!!😡😡😡Vaccinul salveaza vieti si nu era neboie de medicamente ,caci 98%dintre cei ajunsi acum in spitale si care mor pe capete sunt nevaccinati si au avut arma impotriva bolii la dispozitie,anul adta ,din ianuarie,GRATUIT,fata de anul trecut,cand nu existau decat boala si medicamentele!!!Dar prostia romaneasca prezenta a uluit o lume intreaga!!!Sa ti se ofere sansa sa NU te imbolnavesti si idioti ca tine sa alega boala si moartea prin spitale,asta da INDIE!

        • Fa prroasto’ dar daca Favipiarvirul si Arbidolul era lasat la liber in farmacii inca din vara , tocami ca cei multi care NU au incredere in vaXXin sa aiba acces si sa nu umple ATI-urile , nu era mai bine?? Nu ai auzit ca o doctorita de la Spitalul Elias a ajuns in coma la cateva ore dupa doza 3 de Pfizer , cu o tromboza RECORD care nu a mai fost vazuta pana acum de medici ?? Continuati cu propaganda si presiunile si vedeti ce se intampla!

        • Bauni Vaco….In india mor proportional 1/10 mai putin ca in Romania pentru ca iau Ivermectina!

    • @solutia omertei
      Guuuura’ canalie ! Nu ai nici un fel de argumente cu care sa acoperi cercul vicios criminal creat in mod intentionat prin blocada pusa pe medicamentele eficiente. Un guvern bine intentionat promova o profilaxie bazata pe medicatie preventiva si nu pe impunerea cu fortaa „vaccinului” si a certificatului nazist !

    • tu n-ai inteles ca se trateaza aceasta boala, mai ales daca te afli in faza incipienta….la ce film te uiti ?

    • Intai SOSOACA,SIMION ,PURIC,DOCTORII CONSPIRATIONISTI,ASTIA SUNT RESPONSABILI CA CEI CARE AU UMBLAT UN AN INTREG FARA MASCA SI NEVACCINATI DE EI AU AJUNS INTUBATI SI LA MORGA!!!

    • Orban???😕Bati campii rau ,anonimule!!!Ce treaba a avut Orban cu asta,el a organizat proteste antimasca si antivaccin si a incitat la nesupunere civica??SOSOACA,SIMION,CERCEL,RAFILA CARE SPUNEAU ANUL TRECUT CA E O BOALA MAI USOARA CA GRIPA SI NU E NEVOIE SA DEZINFECTAM MAINILE CU SPIRT,astia nu au nimic sa-si reproseze??Anul trecut Orban,prim ministru ,a gestionat de 100 ori mai bine pandemia!Cand nu exista niciun vaccin ,in varful valului 3 ,in noiembrie,erau la jumatate infectarile si decesele!! Sunt cifre,date clare ,se pot compara! Asa ca,informeaza-te insinte sa debitexi prostii!

      • Vita incaltata, numarul de vacsinai ajunsi la ATI este DIRECT PROPORTIONAL cu nr toatal al vacsinatilor – Aste e realitatea si adevarul cenzurat de sistem! Si unde mai pui ca in cele mai vacsinate orase , sunt si cei mai multi bolanvi la ATI – Asta ce inseamna : Ca vacs-ul nu are nici un efect decat ca pune in pericol viata fraierilor , iar vacsinatii au imprastiat tulpini virale modificate care ii afecteaza si pe cei nevacsinati !

  8. Lia basoldia când aude de „vaccin” o apuca vria. Asta e explicația? ca am avut mai putini morți în valul trei, ca a gestionat Sica mandolina mai bine criza? Când? atunci când era beat sau mai puțin treaz? Toți sunt niște lepre in frunte cu Joianis și Ciolanacu de la pesede. Serviciile sa trăiască, ele i-au pus pe romani bine! Cineva a întrebat foarte bine, CE FACE PARCHETUL? OMERTA TĂCERII? DE CE NU SE EFECTUEAZĂ NECROPSIA DECEDATILOR PENTRU A SE CONSTATA ADEVĂRATĂ CAUZA A MORȚII ȘI PENTRU A FI BĂGAȚI ÎN PUȘCĂRIE VINOVAȚII? SA VEDEȚI ATUNCI CE REPEDE SE TERMINA PANDEMIA! Vine el și momentul adevărului!

  9. Bai porcilor de la conducerea coloniei, sa vedeti voi cum o sa ajungeti cu pielea pe bat, cat de curand !! Mai ales nazistii aia de userei kurkubeisti, aia toti o sa ajunga pe cate un stalp in Bukale !! Orice discutie s-a cam terminat de 20 de ani, inainte de a incepe !! Vine Iadul peste voi, usereilor retardati si criminali, o sa vedeti voi acum pe drakul, in persoana !!

  10. S-a demonstrat că și vaccinatii fac boala și o transmit tuturor De ce guvernul criminal nu aprovizionează farmaciile cu medicamente anticovid
    și preferă genocidul poporului român?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger