AcasăCORONAVIRUSIncompetența autorităților a lăsat țara la mila Europei

Incompetența autorităților a lăsat țara la mila Europei

Guvernul Cîțu a patentat rețeta perfectă a dezastrului

Depășiți total de situație, guvernanții au început să lanseze apeluri disperate la mila țărilor din Uniunea Europeană, ba pentru preluarea pacienților Covid cu șanse minime de supraviețuire, ba pentru ventilatoare, ba pentru medicamentele esențiale. Ultima solicitare de ajutor a fost pentru anticorpi monoclonali, vreo 40.000 de fiole, dacă se poate. Și asta în timp de europenii se uită stupefiați și se întreabă: bă-băieți, dar voi ce-ați făcut până acum?

Guvernul Cîțu a cumpărat, cu bani grei, 120 milioane de doze de vaccin, să ajungă la toată lumea, neglijând absolut orice altă achiziție. Dacă-i injectăm cu opt doze pe fiecare, gata, am terminat cu pandemia – și-au spus guvernanții. Ce nu au luat ei în calcul a fost că, politizând toate structurile, chiar și pe cele strict medicale, campania de vaccinare va fi un dezastru.

Când vii și spui că vaccinul este 100% sigur, că nu are efecte secundare și că te păzește în totalitate de Covid, iar apoi oamenii observă contrariul nu poți da vina pe analfabetismul funcțional.

Când demarezi campanii penibile cu ”ce conține vaccinul? – vizita la bunici și distracția în cluburi”, de aproape tot românul începea instant să înjure când auzea mesajul, nu poți să te aștepți la alte rezultate. Când începi să ameninți cu vaccinarea obligatorie și, mai rău, când le dai bani oamenilor numai să se vaccineze ar trebui să știi că nu faci decât să accentuezi reticența. Este psihologie bazică. Unde ne aflăm acum? Într-un punct în care nimeni nu mai are încredere în nimic din ceea ce spun cei care ne conduc. Și cum să aibă încredere că ei doresc binele poporului, atâta vreme cât au refuzat brutal să accepte sau să cerceteze schema de tratament a medicului bronho-pneumolog Flavia Groșan. Când cineva vine și spune ”eu tratez și vindec Covid-ul” și tu, Guvern, nici nu vrei să auzi, ba, mai mult, încerci să-l și pedepsești pe acel om, încercând să-i furi dreptul de a profesa, păi cine să mai aibă încredere în tine? Și, așa, în treacăt fie spus, dr. Flavia Groșan vindecă și acum bolnavii Covid, tot 100%, însă pacienții care o asaltează în număr uriaș aproape au dărâmat-o și i-au șubrezit sănătatea. Dar ce-i pasă Guvernului, nu-i așa?

Europei nu-i pasă de noi

Bănuiesc că și pe acolo, prin UE, oamenii ăia și-au dat seama de competența celor care ne conduc, dar probabil că au alte interese și băieții de pe plaiurile mioritice sunt foarte obedienți. Când însă România a ajuns pe primul loc în lume la mortalitatea Covid, măcar o coardă anemică ar trebui să vibreze. Știu și ei, așa cum știm și noi, că Guvernul nu s-a sinchisit să-și facă stocuri de medicamente și nici să cumpere acel tratament anti-Covid devenit banal în țările Uniunii Europene, și mă refer la anticorpii monoclonali. Știu și ei, așa cum știm și noi, că în aprilie 2021 Guvernul a ridicat restricția de export pentru medicamentele esențiale în Covid, astfel că toată rezerva de tocilizumab a plecat spre alte țări.

Iar când iresponsabilii din Guvernul român au strigat după ajutor, cerșind tocilizumab, acum vreo 11 zile, niciun stat european nu a răspuns. Mai nou, ultimul strigăt de ajutor a fost lansat pentru anticorpii monoclonali, Guvernul cerșind vreo 40.000 de flacoane. În condițiile în care România nu a făcut niciun demers ca să achiziționeze acest tratament, așteptând, pasiv, să se aprobe oficial pe la sfârșitul anului 2021 și să facă rost Comisia Europeană pentru noi. Și acum stai cu mâna întinsă la țările UE, doar, doar, s-o milostivi cineva de amărâții ăia de români, care mor pe capete pentru că cei care îi conduc i-au lăsat fără tratamente. Dar nu există o asemenea speranță. Dacă cei pe care i-ați ales nu vă iubesc, noi nici atât, vor spune europenii, gândindu-se că tragedia poporului român înseamnă, de fapt, o decarbonare mai rapidă.

Degeaba suni, domnule Cseke!

Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, a sunat-o pe doamna Stella Kyriakides, comisarul european pentru Sănătate și Siguranță Alimentară, evident, pentru a-i cere, cu disperare, ajutorul, semn că nu se întrevede niciun medicament plecând spre România. La final, ne transmite domnul Cseke, i-a mulțumit acesteia pentru sprijinul constant acordat de UE țării noastre. Sigur, i-am mulțumi și noi, dar nu cred că avem pentru ce, că doar iată, suntem cum am fost: pe cont propriu!

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
2.413 afisari

14 COMENTARII

  1. Fraților asa se întâmplă când la conducerea tarii ajung infractorii și handicapații ca Iohanis, Catu, Valceanu…
    ROMANI la alegeri haideți sa ne mobilizam și sa avem grija ca astfel de specimene sa nu mai ajungă în funcții cu putere de decizie sa ii eliminam inclusiv cu partidul lor de idioți PNL, USR, sa obțină sub 4% sa dispara ca PNTCD, PDL

    • Frate, infractori sunt și Bădălău, Draknetti, Pintea , Născase… Ar fi trebuit și Iliescu dar el nu va face pușcărie pentru că a dat țara străinilor. ȘI SĂ NU UITĂM UN LUCRU: MARII VINOVAȚI SUNT ACTUALII „SPECIALI”!!!

      • Dar in acest timp TU, securist odios ce esti si propagandist NAZIST, UNDE AI FOST ?
        Tu esti unul dintre vinovati ca parte dintre aia pe care i-ai enumerat au distrus Romania !
        Tu, ma, securist imputit, precum si toti camarazii si comandantii tai care te dirijeaza !
        Fii atent ca, covidu’, nu iarta !!!

  2. Asa zicem de 20 de ani sa nu-i mai alegem pe cei marunti cu vicii.Si de fiecare data uitam totul si o luam de la inceput.Asta inseamna ca suntem prea slabi pentru un sistem asa de parsiv.Stau si ma intreb unde sunt adevaratii romani care sa-si dea viata pentru popor.Raspunsul e simplu:LA MICI, BERE, SPAGA LOCURI DE SEFI.

  3. Asta este testul ca nu e o uniune decat pt intetesele lor ca si clotilda a declarat ca pt occident conteaza doar banii nu au crredinta nici mila dar de furat prin off shore toate profitutile obtinute aici si intetventii de ambasade pr firmele lor , primii!!! Vede clasa politica cum e oe post de pspagali nu ca ungutii si polonezii!!

  4. Fraților, leprele astea au lăsat ca Romanica noastră sa fie PEDEPSITA de Oculta COVIDISTA, pentru ca nu și-a băgat cât voiau ei serul EXPERIMENTAL în sânge. Se pare ca în Ro au împrăștiat o noua „tulpina” Covid, updatata a și mult mai agresiva. Aseară Mahlarita spunea ca infectații prezintă forme mult mai severe fapt pentru care consumul de oxigen a crescut de trei ori fata de „valul” trei. Azi sau ieri a apărut pe sticla și Vlăduț Covidut sa ne spună ca din cauza mulțimii cazurilor va apărea o noua „tulpina” a virusului, mai agresiva, made in Romanica. Ca în cazul materialismul dialectic unde cantitatea se transforma în calitate, ca degeaba nu li se spune neomarxisti. Moartea e pe romani cât casa dar ei încă nu-și dau seama!

  5. Bai Matule, bai Ciolosel fara kokosel, bai Oraban, bai ametitilor de bugetari de lux, bai hotilor criminali din conducerea coloniei, vedeti ca oamenii isi dau seama ca tot ce a-ti facut voi a fost ca sa furati cat d emult puteti in astia 1 an si jumate de diktatura nazist-progresista camuflata sub Plandemia voastra de kakat, dar acum vine Iadul peste voi, in decembrie, sa vedeti voi acum distractie la maxim !! Bai, ori aveti un loc pe undeva intr-un bunkar, impreuna cu arabul ala de Arahat si cu Gheorghitza Muitza, dar vedeti ca astia doi sunt pe invers 🙂 sau ajungeti cu totii cu pielea pe bat, alta alternativa nu mai exista !! Romanasilor, nu mai mergeti ca vitele si vacile naive in abatoarele lor numite impropriu spitale Soylent Green, acelea sunt ca sa bage in voi oxigen pur, care e un gaz iitant, pana krapati cu totii !! E mai bine sa muriti in casele si paturile voastre, singurul loc unde te simti bine, linistit si liber e numai acasa, acolo macar esti cu Dumnezeu cand parasesti aceasta lume dementa !! Rezistati, bai romanasilor, slugile diavolului vor face, si fac orice ca sa va amegeasca pe cat mai multi dintre voi, nu fiti naivi, chiar nu vreti sa ajungeti in Iad, dupa ce bagati in voi semnul diavolului, caci pentru aceasta este vaxinarea in cap, in vaxin este semnul diavolului, acolo este si acel chip miraculos, care se recompune el automat, de asta vi le baga in corpul vostru in 3 doze diferite !! Jos diktatura nazista !! Libertate !! Libertate !! Libertate !!

  6. Acest artcol de ziar ar trebui arhivat si anexat ca Dovada la Dosarul Penal ce urmeaza a fi intentat vinovatilor de actuala situatie dezastruoasa din Romania.Haosul generalizat premeditat,lipsa medicamentelor nu numai antivirale din farmacii si spitale,sabotarea antiviralului ce urma sa fie produs la Cluj pt. care nici acum cu rea vointa si rea credinta nu s-au dat avizele necesare,aparatura medicala de urgenta,materiale sanitare si de protectie ascunse,” uitate ” nefolosite in depozitele Unifarm tot cu rea credinta si rea vointa,proasta organizare in mod delberat cu intentie,etc.,toate dovedesc infractiunea de atentat la sanatate publica,soldata cu mii de morti pt. care vinovatii trebuie sa raspunda conform Legii Ar trebui inervenit direct la CEDO pt.ca ‘ Justitia mea independenta ” aservita Cocotatului,este incompatibila cu notiunea de JUSTITIE.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger