Cauta

Avertizări COD PORTOCALIU și GALBEN! Se anunță vânt puternic și VISCOL- ce zone sunt vizate de alertele de la ANM (HARTA)

Avertizări COD PORTOCALIU și GALBEN! Se anunță vânt puternic și VISCOL- ce zone sunt vizate de alertele de la ANM (HARTA)

Avertizări COD PORTOCALIU și GALBEN! Se anunță vânt puternic și VISCOL- ce zone sunt vizate de alertele de la ANM (HARTA) (sursa foto: gddhd.ro)

Sunt informații recente ce vin de la Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Specialiștii au actualizat prognoza și au emis, joi, 17 februarie, noi avertizări COD GALBEN și PORTOCALIU. S-au anunțat regiunile din țară în care vântul va sufla cu putere, dar și în ce zone montane va fi viscol. Vântul va sufla tare, cu rafale de peste 100…120 km/h, atrag atenția meteorologii.

foto: meteoromania.ro

Mai exact, ANM anunță, prin intermediul unei avertizări COD GALBEN că în intervalul 17 februarie, ora 10:30 – 18 februarie, ora 02, vântul va avea intensificări cu viteze de peste 70…80 km/h în nordul Carpaților Orientali și în Munții Apuseni, iar seara și noaptea și în restul zonei montane. Iar la altitudini mari, rafalele vor depăși 100 km/h, temporar va fi viscol, iar vizibilitatea scăzută.

De asemenea, în intervalul 17 februarie, ora 10:30 – 17 februarie, ora 23, cât va fi în vigoare un COD GALBEN, meteorologii prognozează că în nord-vestul țării vântul va avea intensificări, cu rafale ce vor depăși 55…65 km/h și izolat 70 km/h. Specialiștii ANM atrag, totodată, atenția că intensificări ale vântului vor fi temporar și în centrul, nord-estul și sud-estul teritoriului, cu viteze în general de 45…55 km/h.

COD PORTOCALIU: viscol puternic și vizibilitatea foarte redusă

În anumite zone montane înalte se anunță viscol puternic. De joi de la prânz și până către miezul nopții, mai precis în perioada 17 februarie, ora 12 – 17 februarie, ora 23, va fi în vigoare un COD PORTOCALIU.

Conform ANM, „în intervalul menționat, la altitudini de peste 1700 m, în nordul Carpaților Orientali și în Munții Apuseni vântul va sufla tare, cu rafale de peste 110…120 km/h, va fi viscol puternic, zăpadă troienită și vizibilitatea foarte redusă”.

S-au emis și alte CODURI de vânt și viscol – zonele vizate

foto: meteoromania.ro

Totodată, o avertizare meteo tip COD GALBEN va intra în vigoare la primele ore ale zilei de vineri și va fi valabilă în intervalul 18 februarie, ora 02 – 18 februarie, ora 20, răstimp în care, spun meteorologii, „în Carpații Meridionali și Orientali vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 70…80 km/h, iar la altitudini mari în special în Carpații Meridionali și de Curbură, vântul va sufla tare, temporar va fi viscol, iar vizibilitatea scăzută”.

De asemenea, ANM informează că vor fi intensificări ale vântului local și în sudul, estul și centrul țării, cu viteze de 45…55 km/h, iar pe arii restrânse de peste 60 km/h.

COD PORTOCALIU: viscol puternic la altitudini de peste 1700 de metri în Carpații Meridionali și de Curbură

În unele masive, la altitudini mari, vântul va sufla cu peste 100 și chiar 120 km/h.

Pentru intervalul 18 februarie, ora 02 – 18 februarie, ora 11, ANM anunță, prin intermediul unui mesaj de avertizare tip COD PORTOCALIU, că „la altitudini de peste 1700 m în Carpații Meridionali și de Curbură vântul va sufla tare, cu rafale de peste 100…120 km/h, va fi viscol puternic, zăpadă troienită și vizibilitate foarte scăzută”.

Ultimele stiri

  • Evoluția acțiunii Transgaz (TGN) în anul 2023
  • Horoscop 30 aprilie 2024 – Stelele vor oferi șansa de a vă îmbunătăți condițiile de viață
  • Incendiu puternic în Bucureşti! Au avut loc şi 3 explozii! O hală dezafectată din Sectorul 1 a luat foc (VIDEO)
  • Un submarin sovietic s-a ciocnit de un submarin american din motive politice absconse
  • WhatsApp introduce o nouă funcţie aplicaţiei, prin care doreşte să „dribleze” sistemul Android al telefonului mobil
  • TAROM primeşte 95,3 de milioane de euro. Cum vor fi chelţuiti banii
  • Alege ce citești
  • Alea iacta est, America!
  • Gerard Depardieu a fost chemat la poliție și arestat preventiv!
  • Decizie majoră pentru românii care lucrează într-un mediu periculos pentru sănătate. Ce se întâmplă cu pensia lor
  • Exit mobile version